Gafe taxate prompt! Baloteștiul se impune la Miroslava, profitând de apărarea visătoare a ieșenilor. Ovidiu Herea, la un nou gol

Marius ANGHEL 06 Apr. 2018, 18:44 Campionat

Știința Miroslava își complică tot mai mult existența în liga secundă, cedând mult prea ușor puncte extrem de importante pe propriul teren. După remiza cu Metaloglobus din urmă cu câteva runde, ieșenii nu au reușit să treacă, vineri, nici de CS Balotești, o altă contracandidată la evitarea retrogradării. Ba chiar au cedat toate punctele, la capătul celei mai slabe prestații din acest an. 1-2 a fost rezultatul obținut cu ilfovenii.

Miroslava a avut mai mult inițiativa, dar fără să-și creeze mari ocazii de gol, cea mai importantă oportunitate a primei reprize aparținând oaspeților. În minutul 28, Nica l-a întors prea ușor pe stoperul Andu Moisi în careul advers, a scăpat singur cu portarul Turiță, dar nu a reușit să-l învingă pe goal-keeperul Iașiului. Până atunci, Izmană (minutul 7) și Corban (21) au ratat ținta, din poziții bune, șutând în afara cadrului porții, de la marginea careului.

În primul minut de la reluare, oaspeții au deschis scorul prin Neagu. Mijlocașul dreapta al oaspeților a luat o acțiune pe cont propriu pe flancul drept, a pătruns în careu și a deschis scorul, cu un șut la colțul lung. Buhăcianu a avut șansa egalării, în minutul 60, dar a șutat slab, din vole, în brațele portarului Eșanu. Miroslava a continuat să domine steril, fără să creeze pericol la poarta lui Eșanu, iar pe un contraatac oaspeții și-au dublat avantajul, în minutul 83. Ovidiu Herea, unul dintre cei mai experimentați jucători din liga secundă, a taxat prompt gafa lui Andu Moisi și a înscris pe lângă Turiță, cu un șut de la marginea careului. Miroslava s-a aruncat în atac pe final, dar nu a reușit decât să reducă din diferență, prin Izmană, în al doilea minut al prelungirilor, după o centrare a lui Asăvoaei.

Oaspeții au plecat cu trei puncte nesperate de la Uricani, profitând de jocul apatic al Științei, dar mai ales de gafele nepermise din defensivă. Știința Miroslava rămâne pe loc retrogradabil (16) după această înfrângere și trebuie să înceapă să aducă puncte din deplasare, pentru a nu se rupe de plutonul aflat dincolo de linia „roșie”. Baloteștiul e prima de deasupra zonei roșii, pe 15, și are trei puncte avans față de ieșeni.

VEZI o GALERIE FOTO a meciului de la Miroslava

ȘTIINȚA MIROSLAVA – CS BALOTEȘTI    1-2
Alexandru Izmană 90+2′ / Marian Neagu 47′, Ovidiu Herea 83′

Turiță – Ambrosie (Viorică 56′), Moisi, H. Crișan, Seb. Bucur – Milea (cpt.) – Corban (Asavoaei 79′), Cărăruș (Al. Marin 46′), Izmană, Taciuc – Buhăcianu
Rezerve neutilizate: Târnovanu – Săvoaia, Agrigoroaei, Andr. Chindriș
Antrenor: Adrian Kerezsy

Eșanu – C-tin. Dedu, Flămânzeanu, Marciuc, N. Filip – L. Ion (cpt.)(Bolozan 86′) – M. Neagu, Val. Andrei, Ov. Herea, C. Mihai (P. Ioniță 78′) – Eug. Nica (F. Paraschiv 72′)
Rezerve neutilizate: Fulga – Al. Gheorghe, Mirescu, Novac
Antrenor: Augustin Călin

Stadion: Comunal (Miroslava – Iași); Arbitru: Marius Omuț (Satu Mare); Asistenți: George Bogdan Duță (Bacău) și Ovidiu Timar (Marghita).

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Foto: Știința Miroslava

Marius ANGHEL 06 Apr. 2018, 18:44 Campionat
Pe aceeași temă