Furați ca-n codru!

Marius ANGHEL 28 Oct. 2013, 16:05 Campionat
Furați ca-n codru!

• Arbitrul Antonie Sorin Andrei a fost gafeurul de serviciu la jocul Unirea Tărlungeni – Unirea Slobozia, scor 0-1
• „Să vezi cum munca ta și a jucătorilor este tăvălită și aruncată la coșul de gunoi e prea mult”, spune antrenorul Laszlo Balint
• „Nu rămâne decât să ne retragem din campionat, dacă se va continua cu arbitrajele cu dedicație împotriva noastră”, amenință directorul sportiv al Unirii, Claudiu Cazan

Ceea ce trebuia să fie un meci obișnuit de campionat între Unirea Tărlungeni și Unirea Slobozia s-a transformat într-un scandal uriaș. Arbitrul Antonie Sorin Andrei a distrus meciul prin mai multe decizii hilare, totul culminând cu faza din minutul 33, când Șerban a fost faultat clar în careu, însă Antonie i-a acordat brașoveanului al doilea cartonaș galben, pentru simulare!

Apăsați de situația din clasament, elevii lui Laszlo Balint au făcut cel mai bun meci din acest sezon. Brașovenii au controlat jocul, au avut ocazii clare de a marca, însă, la final, punctele s-au dus la Slobozia.

De cealaltă parte, oaspeții, antrenați de fostul dinamovist Adi Mihalcea, au pus ceva probleme prin Ivașcă sau Nanu. Chiar și în inferioritate numerică, brașovenii puteau înscrie, dar Sorin Marin, Vlăsceanu și Lita nu au găsit drumul spre gol. Cei de la Slobozia au deschis scorul prin Tudorache (”68), care a profitat de una din puținele inexactități din defensiva gazdelor.

La final, brașovenii au acuzat, pe bună dreptate, arbitrajul. „Arbitrul a influențat decisiv rezultatul prin mai multe decizii total eronate. În minutul 3, la un cot aplicat lui Toderașcu nu acordă nimic, după care, în loc de penalti pentru noi, el decide să îl elimine pe Șerban! Arbitrul s-a crezut într-un ring de box și a acționat ca atare… în momentele cheie a intervenit între cele două combatante, însă nu ca să le despartă, ci doar ca să aplice un upercut bine plasat echipei noastre! Am primit șapte galbene și un roșu, iar Slobozia, de altfel o echipă bună, cu un antrenor bun, nu a primit niciun cartonaș. Plus multe alte decizii, unele de-a dreptul hilare, luate într-o singură direcție. Frustrarea este cu atât mai mare cu cât jucătorii noștri chiar au făcut un meci bun. Să vezi cum munca ta, a jucătorilor și a tuturor oamenilor din club este tăvălită și aruncată la coșul de gunoi e prea mult. Nu avem altă soluție decât să fim puternici! Vă spun cu sinceritate, la acest joc, m-am gândit la Ionel Ganea… omul care va fi ținut minte pentru faptul că a strîns de gât un arbitru. Am avut momente în care l-am înțeles… A fost măcel la acest joc, iar cei care conduc arbitrajul ar trebui să-și îndrepte atenția și asupra ligii secunde”, declara Laszlo Balint.

„Vânătoarea continuă”

Cunoscut ca un conducător echilibrat, care nu se hazardează în declarații fără acoperire, Claudiu Cazan a luat foc la adresa arbitrajului. „Vom face demersuri la CCA unde vom dovedi cu probe video că am avut parte de un arbitraj dezastruos. Am tăcut și am înghițit până acum, dar văd că vânătoarea continuă. Este adevărat, suntem o echipă mică, dar nu cerem decât să fim arbitrați corect. Nu rămâne decât să ne retragem din campionat, dacă se va continua cu arbitrajele cu dedicație împotriva noastră! E frustrant să cheltuiești mii de euro pe arbitraje în fiecare lună și să ai parte de asemenea reprezentații”, a spus Cazan.

UNIREA TĂ‚RLUNGENI
UNIREA SLOBOZIA
0-1

Fl. Tudorache ”68

Fl. Iacob – Toderașcu, M. Șerban, Tatarciuc, Iaru – Brujan, Marcăș – S. Marin (Postolache ”74), L. Nicolae (cpt.), Enceanu (Lita ”67) – Elek (Bitez ”81)
Antrenor: Laszlo Balint
Eliminare: M. Șerban ”33 (două galbene)

L. Dobre (cpt.) – S. Stan, G. Lazăr, Fl. Tudorache, C. Toma – Macare, Ivașcă (D. Gheorghe ”55) – Ibrian, L. Mihai, M. Florea (C. Dedu ”90+2) – E. Nanu (M. Jianu ”78)
Antrenor: Adrian Mihalcea

Sursa: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 28 Oct. 2013, 16:05 Campionat
Pe aceeași temă