Frunză are un mesaj pentru Ionuț Popa înainte de decisivul UTA – Brăila. „Nea” Popică să-și vadă de treburile lui. Nu-l interesează cum câștigăm noi”

Marius ANGHEL 25 May. 2018, 16:04 Campionat

Dacia Unirea Brăila își joacă întreg sezonul sâmbătă dimineață, la Șiria, în meciul din deplasare cu UTA Arad, contând pentru penultima etapă a Ligii 2. Formația de pe Dunărea trebuie să scoată cel puțin un egal dacă vrea să joace cu salvarea pe masă în ultima etapă, acasă, cu Pandurii Târgu Jiu.

Așadar, un succes al UTA-ei înseamnă retrogradare pentru brăileni, care vin la luptă și par neînfricați, atâta timp cât Sorin Frunză mai pune puțină benzină pe foc. „Am un mesaj pentru nea” Popică, pe care i-l transmis prin intermediul presei pentru că nu mi-a răspuns la telefon. Îl rog să-și vadă de treburile lui, de echipa sa, de familie, afaceri, bătrâneți și pensie și să nu-l intereseze prea mult cum câștigăm noi meciurile. Am citit că se întreba la un moment dat cum de Brăila a legat mai multe rezultate bune în acest retur și chiar ne-am mirat ce treabă avea dânsul cu noi”, spune, pentru Sport Arad, directorul sportiv – jucător al Daciei Unirea.

Frunză mai recunoaște că se aștepta ca echipa sa să ajungă într-un asemenea moment greu, dar – totodată – are încredere că jucătorii și stafful tehnic o vor scoate la capăt. „Dacă am fi beneficiat de o finanțare permanentă, am fi avut și continuitate în prestații și rezultate. Apoi, au apărut toate acele scandaluri legate de jucători acuzați de blaturi și alte lucruri urâte ce și-au pus și ele amprenta pe randamentul nostru, așa că era pe undeva de așteptat să ajungem într-o situație aproape disperată cu două etape înainte de final. Dar, suntem pregătiți de luptă, atât mâine cu UTA, cât și cu Pandurii săptămâna viitoare”, mai spune fostul rapidist, revenit pe teren în ultimele două etape pentru a-și ajuta jucătorii să obțină puncte pentru salvare.

Recent, brăilenii s-au despărțit de trei dintre fotbaliștii care au bifat destule minute în acest sezon, respectiv mijlocașii Covaciu și Anghelina și atacantul Bucur. „Vă dați seama că avem cu ce să-i înlocuim, deplasăm un lot de 20 de jucători la Arad. Poate voi juca și eu, sunt 210% pregătit, rămâne doar la latitudinea antrenorului să decidă. Ne bazăm mult pe intuiția sa, nu degeaba e tehnicianul care a rezistat cel mai mult pe banca unei echipe de Liga a 2-a. El și Vasile Neagu, cu mențiunea că Afumațiul e doar la al doilea sezon în acest eșalon”, a mai spus Frunză.

Cu două etape înainte de final, Dacia Unirea ocupă locul 16, ultimul retrogradabil, cu 37 de puncte, la un punct sub Pandurii, care în acest weekend va câștiga la „masa verde”. Brăila joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Șiria, cu UTA Arad, iar în ultima rundă o întâlnește pe Pandurii Târgu Joi, pe 2 iunie, de la ora 11:00.

În meciul tur, UTA a câștigat la Brăila cu 4-3. Pentru Dacia Unirea au marcat Sorin Frunză (45 – pen.), Andrei Banyoi (52) și Marius Dima (84), respectiv Cătălin Hlistei (16 – pen.), Marius Curtuiuș (26) și Daniel Florea (68, 81) pentru brăileni.

Sursa: Sport Arad
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 25 May. 2018, 16:04 Campionat
Pe aceeași temă