FOTO-VIDEO | Căpitan de conjunctură, Pîrvulescu l-a ajutat pe Alex Pelici să debuteze cu dreptul

Adrian MUJEA, Mihai Andries 08 Nov. 2014, 18:52 Campionat

La revenirea lui Alex Pelici pe banca CSM-ului, Vâlcea s-a impus meritat azi, în Zăvoi, 1-0 în duelul cu Șoimii Pâncota. Cu un nou sistem impus de Pelici, 4-2-3-1, Vâlcea a controlat prima repriză a jocului contra arădenilor. Căpitan în absența lui Stoica, Pîrvulescu a avut prima șansă în minutul 3, când lovitura sa de cap a trecut puțin pe lângă poartă.

Apoi, în minutul 32, Câju preia superb și apoi îl servește pe Geantă, dar șutul acestuia trece puțin pe lângă poarta oaspeților. În minutul 37, Briceag singur în careu, șutează puternic, dar portarul Irimia salvează. Golul a venit firesc după aspectul jocului, în minutul 39, când Cătălin Pîrvulescu a înscris cu un șut senzațional de la 22 de metri, în vinclul porții lui Irimia.

După pauză, având avantaj, Vâlcea a schimbat strategia și a căutat în primul rând să nu riște nimic, pentru a conserva rezultatul. Pâncota a ieșit la joc, a echilibrat meciul, dar a ajuns rar la poarta lui Fejer. Intrarea lui Adi Popa a adus un plus evident pentru Vâlcea, șarjele ofensive ale acestuia punând de multe ori pe picior greșit apărarea oaspeților.

Finalul a fost însă pe contre. În minutul 80, Nkongue a scăpat singur de la mijlocul terenului, a tras plasat, dar mingea a lovit plasa laterală. În minutul 90, ambele echipe au reclamat câte un penalty. Mai întâi, Sălăjan a preluat pe lângă Cucui și atacantul oaspeților a căzut în duel cu fundașul vâlcean, dar arbitrul Iugulescu a lăsat faza să continue. Pe contraatac, Câju a scăpat singur cu Irimia, a încercat să îl dribleze, portarul Pâncotei l-a agățat pe atacantul vâlcean, dar nu s-a acordat nimic.

În final, Vâlcea s-a impus cu 1-0, obținând trei puncte importante în lupta pentru intrarea în play-off, principalul obiectiv rămas în picioare pentru olteni. La vestiar, jucătorii vâlceni i-au cântat „La mulți ani”, sărbătoritului zilei, Mihai Deaconescu, înlocuit în repriza secundă din cauza unor probleme medicale.

CSM RÂMNICU VÂLCEA – ȘOIMII PÂNCOTA    1-0
Marcator: Pîrvulescu ”39

Fejer – Samson, Deaconescu (Cucui ”55), Pîrvulescu (cpt.), Briceag – Ov. Popescu, L. Iordache – Konyeha (Ad. Popa ”72), Câju, B. Geantă – I. Coman (Nkongue ”77)
Rezerve neutilizate: D. Popescu – Vl. Munteanu, Al. Ionescu, C. Neagu
Antrenor: Alexandru Pelici

Cr. Irimia (cpt.) – Maghici, Lenygel, R. Lung (Fl. Gâlcă ”46), Siminic – Polgar (Al. Sălăjan ”80), C. Suciu, Dubeștean, Cuedan – Băd, Al. Mihai (Bulzan ”46)
Rezerve neutilizate: Pașcalău – Crușoveanu, Thiaw, Șt. Pantea
Antrenor: Dan Cuedan

Stadion: Municipal (Râmnicu Vâlcea); Spectatori: 500; Arbitru: Ionuț Valentin Iugulescu (Târgoviște); Asistenți: Ionuț Babadac  (Alexandria) și Răzvan Mihai Dobre (Târgoviște); Jucătorul meciului: Cătălin Pîrvulescu

VEZI FAZA GOLULUI REUȘIT DE PÎRVULESCU

 

 

Articol scris de Adi GEORGESCU
Foto de Dan LIXANDRU

Adrian MUJEA, Mihai Andries 08 Nov. 2014, 18:52 Campionat
Pe aceeași temă