FOTO | Protest inedit la Sibiu. Fotbaliștii brăileni au rămas nemișcați pe teren după fruierul de start al meciului cu AFC Hermannstadt. Semnalul de alarmă tras

Marius ANGHEL 22 Oct. 2017, 12:41 Campionat

Meciul AFC Hermannstadt – Dacia Unirea Brăila, contând pentru etapa a 13-a a Ligii 2, a avut parte de un moment inedit, chiar în start. Fotbaliștii echipei oaspete au protestat la începutul meciului și au stat, timp de un minut, nemișcați în propria jumătate de teren, în fața careului, încercând să atragă atenția că s-au săturat să aștepte salariile restante.

Cu startul programat la 11:30, partide dintre AFC Hermannstadt și Dacia Unirea Brăila a început cu o mică întârziere. Nefiind plătiți de 10 luni, fotbaliștii de la Brăila au stat nemișcați în propria jumătate de teren timp de un minut, în încercarea de a protesta față de situația financiară în care se află clubul. Autoritățile locale au anunțat în vară că vor sprijini financiar echipa, însă nici până în acest moment nu au virat un ban în contul grupării din Liga 2. Jucătorii din vechiul lot au ajuns la 10 luni de întârzieri, în timp ce coechipierii lor aduși în vară au restanțe salariale de trei luni.

După fluierul de start al meciului, fotbaliș de la Hermannstadt au respectat protestul adversarilor și nu au atacat poarta lui Țicrea, preferând să paseze în propria jumătate. Arbitrul i-a transmis căpitanului Daciei Unirea, Sorin Frunză, că au trei minute să se răzgândească și să joace, altfel va fluiera finalul meciului. După un minut de protest, brăilenii și-au ocupat pozițiile normale pe teren, iar partida a fost reluată cu o minge de arbitru.

Și etapa trecută, la meciul de pe teren propriu cu CS Mioveni, Dacia Unirea Brăila a întârziat startul meciului cu 10 minute, ieșind de la cabine mai târziu. În aceas săptămână, luni și marți, jucătorii lui Alin Pânzaru au refuzat să se antreneze, făcând grevă.

În campionat, după 12 etape jucate, Dacia Unirea Brăila se află pe locul 13, cu 15 puncte, cu unul mai mult decât UTA Arad, care e pe poziție retrogradabilă.

Marius ANGHEL 22 Oct. 2017, 12:41 Campionat
Pe aceeași temă