FOTO | Olimpia, mai tare ca Metalul. Selagea a înscris decisiv la prima atingere de balon

Marius ANGHEL, Mihai Andries 09 Mar. 2015, 12:52 Campionat

Olimpia a mai făcut un pas important spre calificarea în play-off-ul ligii a 2-a după victoria cu 1-0 în fața formației de pe locul 2 în seria vest, Metalul Reșița. Unicul gol a venit abia pe final când mijlocașul adus de la Rapid, Ciprian Selagea a înscris la prima atingere de balon în minutul 79.

Partida jucată pe o vreme excelentă de fotbal a adunat peste 1.000 de spectatori în tribunele „bătrânului” stadion Olimpia. Elevii lui Csik și-au dominat clar adversarii și doar lipsa de inspirație în fața porții a lui Bujor, Villand sau Rus a făcut ca la pauză scorul să fie egal, 0-0.

La reluare Tibi Csik face prima mutare inspirată. Îl introduce pe veteranul Adrian Sălăgeanu în locul lui Ovidiu Bic. Iar Sălă putea deschide scorul la prima atingere a mingii încă în minutul 47. Doar că șutul său din lovitura liberă de la 20 metri a fost ușor deviat, la o palmă de vinclu de zidul bănățenilor. A urmat o altă mutare în atac. Feier intră în locul lui Bujor în speranța că centrările lui Sălăgeanu vor găsi un atacant mai inspirat în fața porții lui Zimmermann…

Doar că până la urmă lovitura de grație va fi dată de Csik în minutul 79. Principalul Olimpiei îl scoate pe Faur și-l introduce pe ex-rapidistul Selagea. Iar acesta va deschide scorul peste 60 de secunde, la prima atingere a balonului după o pasă venită de la Romario Rus. Găsit liber în careu, Selagea a înscris din partea stângă de la 10 metri pe lângă portarul reșițean ieșit în disperare la blocaj.

Reșițenii fără a avea vreo ocazie clară de gol și fără șut pe poarta lui Anca până în minutul 80 ies la atac și pe final îl trimit în careul Olimpiei și pe portarul căpitan Zimmerman. Fără prea mult succes, căci Mureșan și compania se apără atent pe final și închid toate culoarele spre poarta lui Anca. Iar oaspeților nu le rămâne decât iluzia egalării cu un gol turcesc la ultima fază. Se termină 1-0 și Olimpia încheie meciul în aplauzele fanilor care încep să viseze acum la un nou succes în fața unei alte echipe din Banat, liderul ACS Poli.

Etapa următoare Olimpia va juca sâmbătă la Oradea în fața incomodei echipe FC Bihor. De partea cealaltă, Metalul Reșița primește vizita slătinenilor de la FC Olt.

OLIMPIA SATU MARE – METALUL REȘIȚA    1-0
Selagea ”79

Anca-Trip – D. Muntean, F. Mureșan, Heil, Iuhas (cpt.) – Onicaș, Villand – R. Rus, Bg. Faur (C. Selagea ”78), Bic (Sălăgeanu ”46) – Bujor (Feier ”61)
Rezerve neutilizate: Șuta – Svarczkopf, Micaș, Cădar
Antrenor: Tiberiu Csik

Zimmermann (cpt.) – V. Crețu, I. Tătaru. Dandea, Anițoiu – Bărbulescu, Ad. Ionescu (Cl. Ionescu ”81) – Oct. Vasile, Cr. Vlaicu (Bg. Szijj ”83), I. Szabo – Buhăescu (Feher ”74)
Rezerve neutilizate: S. Ciucă – Oprescu, D. Enescu, R. Cristian
Antrenor: Daniel Oprița

Stadion: Olimpia (Satu Mare); Spectatori: 1.200; Arbitru: Sergiu Popa (Alba); Asistenți: Radu Despa și Cristian Nicolae Lucaci (ambii din Baia Mare); Jucătorul meciului: Mihai Onicaș

Sursa: Gazeta de Nord-Vest
Foto: Adam KISS

Marius ANGHEL, Mihai Andries 09 Mar. 2015, 12:52 Campionat
Pe aceeași temă