Fotbalul, marele învins la derby-ul Vestului! Meciul dintre UTA și ASU Poli s-a jucat fără galerii și s-a terminat prematur, cu bănățenii ieșind de pe teren. Ce riscă timișorenii

Marius ANGHEL 24 Apr. 2018, 20:05 Campionat
  • Ar fi trebuit să fie o sărbătoare, marți seara, la Șiria, cu ocazia derby-ului dintre UTA și ASU Politehnica, terminat însă în minutul 62, după ce timișorenii au scos echipa de pe teren.
  • Lucrurile au degenerat însă înainte de primul fluier al arbitrului, și așa întârziat 8 minute, deoarece galeria alb-violetă nu a fost lăsată de jandarmerie și organizatori să intre pe stadion, fiindcă erau în număr mai mare decât li se oferiseră bilete. Ultrașii arădeni s-au solidarizat cu rivalii de moarte și nu au mai intrat nici ei pe arena din Șiria
  • În repriza secundă, oaspeții au scos echipa de pe teren. Ionuț Popa a declarat după meci că rectorul Politehnicii, Viorel Șerban, a dat acest ordin.

 

Fanii timișoreni au reușit să facă rost de peste 300 de bilete, deși pe stadion aveau doar 70 de locuri. Galeria a făcut deplasarea cu trenul, iar jandarmii nu i-au lăsat să intre pe „Otto Greffner” și i-au ținut într-un țarc. Lucrurile au degenerat destul de urât, deoarece nici fanii arădeni nu au dorit să intre pe stadion. În semn de proteste, ultrașii utiști au venit până aproape de intrarea în arenă, iar de acolo au scadat împotriva conducerii propriului club și chiar a lui Ionuț Popa. Așadar, fără galerii, atmosfera pe stadion a fost una banală, cu excepția unei petarde aruncate de arădeni pe teren, care a făcut gaură în gazon.

Jucătorii, cuprinși de tensiunea meciului

Pe teren, s-a jucat fotbal aproape o repriză și jumătate. Prima ocazie a aparținut arădenilor, la șutul lui Curtuiuș, care s-a dus lângă bara a doua după ce a trecut paralel prin fața buturilor. Manea și Motreanu au fost aproape să se bată după ce primul a căzut ușor lângă jucătorul timișorean, care l-a înjurat, cum că ar simula. Încăierarea s-a potolit până la urmă, iar jocul a continuat.

Altfel, Sorescu a fost principala „gură de tun” a timișorenilor. În minutul 26, din careu, a tras spre centrul porții, dar Bodea a fost pe fază. A urmat un contraatac rapid al lui Hlistei, care a tras din 14 metri, dar Dur-Bozoancă a intevenit, pe fază.

Penalty ratat și meci terminat înainte de vreme

Timișorenii au primit penalty în minutul 38, când Motreanu a fost faultat de Burlă în careu. Sorescu a executat în dreapta lui Bodea, iar portarul arădean a reușit să scoată. Ultima ocazie din prima repriză i-a aparținut lui Hlistei, care a a tras spre poartă, dar mingea l-a lovit pe Curtuiuș și a ieșit în aut.

În repriza a doua nu au fost mari ocazii, iar la o fază care nu anunța nimic, bănățenii au decis să retragă echipa de pe teren. Primele indicații au venit de la managerul general al timișorenilor, Marius Cociu, care apoi a fost trimis în tribună de arbitru. Centralul le-a dat apoi trei minute de gândire poliștilor, iar antrenorul Antonio Foale le-a făcut până la urmă semn să meargă la vestiar, cu toate că unii dintre jucători și-ar fi dorit ca partida să continue.

Arbitrul a pus punct final meciului și derby-ul Vestului s-a încheiat în minutul 62. Partida va fi decisă la Comisia de Disciplină și Etică a FRF, Politehnica urmând a pierde jocul la „masa verde”, cu 3-0, va fi penalizată cu încă trei puncte și va fi și amendată pentru gestul de a părăsi terenul de joc pentru a fi solidată cu suporterii săi.

UTA ARAD – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA     0-0 – întrerupt în minutul 62

Bodea – D. Dan, R. Iuga, Mih. Roșca, Burlă – Al. Manea, Jorza – Prună (Stahl 53′), Buia, Hlistei – Curtuiuș (cpt.)
Rezerve: Barna – Dinculescu, D. Lazăr, A. Iuga, D. Popa, D. Toma
Director tehnic: Ionuț Popa, Antrenor: Cristian Todea

Dur-Bozoancă – Bilia, Mera (cpt.), Scutaru, Taub – Krausz, Lazea – Motreanu, A. Ignea, Sorescu – I. Plămadă
Rezerve: Dascălu – Vas. Nicolae, Giuricici, Schieb, Coadă, Poparadu, Ghinescu
Antrenor: Antonio Foale

Stadion: „Otto Greffner” (Șiria – Arad); Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare); Asistenți: Adrian Mărginean (Aiud) și Iulian Szekely (Cluj-Napoca).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU, Emanuel Titus ILIEȘI și Leczki JOZSI (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 24 Apr. 2018, 20:05 Campionat
Pe aceeași temă