„Fotbalul e pentru suporteri”. ASU Poli a început să strângă bani pentru amenda primită după ce echipa a ieșit de pe teren la derby-ul cu UTA

Marius ANGHEL 15 May. 2018, 12:31 Campionat

Fanii echipei ASU Politehnica Timișoara nu au uitat rușinea îndurată la meciul cu UTA, jucat la Siria, pe 24 aprilie. Deoarece suporterii nu au fost lăsați de organizatori pe stadion, chiar dacă aveau bilete, echipa a fost retrasă de pe teren în minutul 62. Consecințele au venit firesc: meci pierdut cu 3-0 la „masa verde”, depunctare de trei puncte și o amendă de 79.500 de lei, pentru care, acum, alb-violeții adună bani.

Suporterii echipei alb-violete consideră că arădenii i-au tratat cu lipsă de respect, întrucât au fost opriți de jandarmi în afara stadionul din Șiria, deși aveau bilete cumpărate la meci. În acest sens, fanii bănățeni au început campania „Fotbalul e pentru suporteri”, pentru a conștientiza la nivel național abuzul suferit, dar și pentru a strânge banii de amendă. De altfel, UTA a ieșit extrem de bine din tot circul, cu biletele vândute, la pachet, dar și cu punctele victoriei, pe când Poli a ieșit în „pagubă”.

Iată ce spune comunicatul echipei suporterilor timișoreni:

„Suporteri simpli, care își găsesc în susținerea echipei favorite un refugiu. Oameni pentru care a-și vedea favoriții „la lucru” înseamnă tot, și care ar face orice pentru asta. Suntem poate romantici, însă încă afirmăm cu tărie că fotbalul e în continuare pentru noi. Nu pentru bani, nu pentru televiziuni, nu pentru interesele unui patron sau ale unui președinte. Ci pentru simpla bucurie pe care oamenii ca noi o trăiesc la fiecare sfârșit de săptămână atunci când „ai noștri” ies pe gazon. Noi am muncit mult ca să ajungem unde am ajuns. Am trecut prin focul ligilor „mici”, perioadă extrem de frumoasă pentru toți suporterii violeți. Am dat examenul maturității în Liga a III-a și acum suntem deja în al doilea an de Liga a II-a. Am trăit multe momente în toți acești ani, am încercat să lăsăm o impresie frumoasă pe oriunde am trecut, am fost primiți și priviți și cu dragoste, și cu ură, însă întotdeauna cu respect. Respectul cuvenit unor oameni care au pornit de jos, au strâns din dinți și au încercat să facă orice pentru ca propriului lor club să îi fie mai bine.
Răspunsul nostru, al tuturor membrilor familiei Politehnica Timișoara a fost unul extrem, dar care trage un semnal de alarmă mare asupra modului în care sunt și în care ar trebui să fie tratați suporterii: retragerea echipei de pe teren în minutul 62 al meciului și acceptarea consecințelor legale. Și asta cu un singur scop: acela de a face pe toată lumea să înțeleagă că astăzi am fost noi, mâine ar putea fi în aceeași situație orice alt suporter din țară. Mâine ai putea fi chiar tu, ți-ai putea lua o zi liberă de la serviciu, ți-ai cumpăra un bilet, ai merge până într-un alt oraș pentru a-ți vedea echipa și ai putea ajunge în câmp, într-o intersecție, unde să fii ținut cu forța vreme de câteva ore”
.

Strâng bani la fel cum au făcut-o și până acum pentru echipă

Pentru a acoperi amenda, cei de la ASU Poli apelează la sprijinul fanilor. Clubul acceptă donații, dar și plăți într-un cont de Paypal, așteaptă noi mebri cotizanți, adeziuni de 2% sau sponsorizări, vând încă tricouri cu mesajul „Fără Patron”, la prețul de 50 de lei, îndeamnă fanii să cumpere produse din Fan Shop și să cumpere bilete la ultimele meciuri din acest sezon, cu Foresta Suceava și Ripensia.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax foto)

Marius ANGHEL 15 May. 2018, 12:31 Campionat
Pe aceeași temă