Fotbal puțin pe stadionul Comunal. Academica s-a încurcat la Berceni și a pierdut poziția de lider

Marius ANGHEL 01 Nov. 2014, 18:32 Campionat

ACS Berceni și Academica Argeș au terminat la egalitate, scor 0-0, meciul din ultima etapă a turului, într-o partidă lipsită de faze de atac cu adevărat periculoase.

Gazdele, aflate pe locul 9 în clasamentul Seriei I, nu s-au putut baza pe mulți dintre jucătorii de bază, printre care și căpitanul Răzvan Pădurețu, astfel că președintele Ștefan Stana, cel care a stat astăzi pe bancă în locul lui Marin Dragnea, a fost nevoit să-i folosească în linia de mijloc, pe flancuri, pe Nicu Epaminonda și Cristi Ionescu, ambii fundași laterali de meserie. Prima repriză a propus un joc echilibrat, în care niciuna dintre formații nu a pus în pericol poarta adversarului. Singura fază notabilă s-a petrecut în minutul 32, atunci când Alexandru Marin, atacantul gazdelor, a profitat de o bâlbâială în apărarea Academicii și s-a trezit în poziție foarte bună, față în față cu portarul oaspeților, Cezar Lungu, dar a ratat din doar patru metri, șutând chiar pe direcția goalkeeper-ului piteștean.

Nici partea secundă, în care atât Marius Baciu, prin introducerea lui Kone Hamed, cât și Ștefan Stana, prin înlocuirea lui Ghinea cu Viorel Ștefan, au încercat să dinamizeze jocul ofensiv al propriilor formații, nu a oferit prea mult spectacol. Oaspeții au fost ceva mai periculoși, dar Buia, servit excelent de Kone, nu a găsit spațiul porții, din interiorul careului.

Replica ACS-ului a venit destul de târziu, în minutul 87, când Alin Pătrașcu, proaspăt intrat pe gazon în locul inexistentului Nistor, a tras de la 25 de metri cu piciorul stâng, mingea lovind bara transversală a porții lui Cezar Lungu.

În urma acestui rezultat de egalitate, ACS Berceni termină turul pe locul 9, cu 11 puncte, la patru lungimi distanță de Rapid CFR Suceava, echipa aflată pe primul loc care duce în play-off-ul pentru promovcare. De cealaltă parte, Academica Argeș pierde poziția de lider al Seriei I, acumulând 24 de puncte, cu unul mai puțin decât FC Voluntari.

ACS BERCENI               0
ACADEMICA ARGEȘ    0

Andreescu – Ciuică (Mărunțelu ”73), C. Sandu, Cioranu, C. Mihai – E. Nicu, G. Ghinea (V. Ștefan ”69), Al. Radu (cpt.), Cr. Ionescu – Al. Marin, A. Nistor (A. Pătrașcu ”80)
Rezerve neutilizate: A. Raț – R. Iovan, O. Ursu
Antrenor: Marin Dragnea

C. Lungu – St. Stancu (Kone ”55), A. Nițu, Vițelaru (cpt.), S. Popovici – Buia (C-tin. Dedu ”81), Olariu, Bg. Pătrașcu,Vențer – V. Rusu (S. Chițu”73), D. Tătar
Rezerve neutilizate: Boșneag – Marciuc, Șușu, Cr. Pușcaș
Antrenor: Marius Baciu

Cartonașe galbene: Al. Marin ‘6, Al. Radu ’12, Ciuică ’61, Ghinea ’65 / Nițu ’54, Vențer ’57

Stadion: Comunal (Berceni); Spectatori: 200; Arbitru: Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin); Asistenți: George Marian Fridl (Comănești) și Florin Liviu Burlacu (Urziceni); Jucătorul meciului: Darius Buia.

Articol scris de Cristian Voicu
Foto: Alexandru Hojda

Marius ANGHEL 01 Nov. 2014, 18:32 Campionat
Pe aceeași temă