Fotbal pe burta goală

23 Nov. 2011, 11:45 Campionat
Fotbal** pe burta goală

Umiliți pe teren de adversari etapă după etapă, jucătorii Mureșului Deva se plâng că sunt batjocoriți și de patroni. Elevii lui Constantin Olariu au răbufnit după înfrângerea din deplasarea de la Arad, scor 0-4, cu UTA (foto), a șasea înfrângere la rând la zero.

„Toată lumea ne arată cu degetul, însă doar noi știm în ce condiții mizere suntem nevoiți să ne antrenăm. Nu ne putem spăla după antrenamente pentru că țeava de apă caldă de la stadion a fost blindată pentru neplată. Nici căldură nu avem în vestiar, unde ne schimbăm în jurul unui radiator electric. La meciurile pe care le disputăm în deplasare, cum au fost cele de la Pitești, Turda, Oradea sau Arad, ne-am înghesuit cu toții într-un singur microbuz în care am stat ore întregi cu genunchii în barbă…, iar cei mai «norocoși» dintre noi au uzat de mașinile personale. Cât despre bani… am uitat și ce culoare au…”, au dezvăluit jucătorii Mureșului Deva. Aceștia le cer patronilor să îi lase să plece de la club. „Ce e întâmplă acum la Deva este bătaie de joc. Mai bine ne-ar da la toți actele să putem pleca acasă să nu mai fim nevoiți să facem foamea la Deva”.

„Nu jucăm la pariuri”

În același timp, „alb-roșii” au ținut să infirme zvonurile care au împânzit Deva cum că înaintea jocurilor pe care le dispută pe teren propriu ar lua cu asalt casele de pariuri din oraș unde ar paria contra propriei echipe. „Bârfe! Noi nu avem bani să ne luăm un suc darămite să jucăm la pariuri”.

Săraci, dar fuduli

La ultima deplasare din tur, la Arad, pentru jocul cu UTA, delegația Mureșului Deva a surprins pe toată lumea. Ajunși la Arad cu un maxi-taxi și cu câteva mașini mici, jucătorii și oficialii hunedoreni s-au cazat în cel mai luxos hotel din oraș, Continental, stabiliment situat în centrul orașului și cotat la patru stele, unde închirierea unei camere costă peste 50 de euro pe noapte! „Poate au dormit câte șase în cameră”, au comentat ironic arădenii. Mai mult, după joc, în loc de prânz fiecare jucător devean a primit câte un sandwich…

Numai cine nu muncește nu greșește

După plecarea de la Mureșul Deva a directorului executiv Cristi Petrean „din motive personale”, toate sarcinile acestuia au fost preluate de organizatorul de competiții, Gheorghe Țurlea, pus acum în postura de „om bun la toate”, vorba unui jucător. Cu atâtea probleme pe cap nu e de mirare că la meciul cu UTA, Țurlea a completat raportul de arbitraj cu multe greșeli: „a uitat să treacă numărul de pe tricou în dreptul fundașului central Ioan Șerban, atacantului Cristian Deaconescu i-a atribuit cifra 14, deși acesta evoluează cu numărul 99”, a titrat săptămânalul regional Fotbal Vest.

articol scris de Sami Tamaș
foto de Viorel Muscă (sportarad.ro)

23 Nov. 2011, 11:45 Campionat
Pe aceeași temă