Forminte, unicul căpitan

24 May. 2009, 15:57 Campionat
Forminte, unicul căpitan

Alexandru Forminte căpitanul din acest sezon al liderului seriei 1 va împlini 27 de ani în septembrie, când echipă să va evolua din nou în prima ligă după o pauză de un sezon. Este jucătorul localnic cu cea mai mare experiență din lotul Ceahlaului, prin cele 6 sezoane de ligă 1, toate cu Ceahlăul (a debutat în ligă 1 la 17 ani).
 
Experiență lui Forminte s-a îmbinat de minune cu tinerețea colegilor săi, iar conlucrarea pe linia de fund cu deja „experimentatii” Vițelaru și Bârnă (și ei cu partide la nivelul ligii întâi), precum și cu a nou venitului Marius Burlacu (ex.Forex Brașov) a condus la un joc de „siguranta” al liderului. De altfel tactică de bază în echipă Ceahlaului „Sa nu se primească gol” pentru că „de marcat oricum o vom face” s-a dovedit câștigatoare în acest sezon de ligă a 2-a. Ceahlăul are cea mai solidă defensivă la nivelul celui de-al doilea eșalon din ambele serii având 14 goluri primite în 27 de meciuri, o medie de o jumătate de gol primit pe partidă. Căpitanul nemtenilor a reușit să își treacă numele și pe lista marcatorilor, reușind 2 goluri în acest sezon pentru „portocalii”: golul victoriei (2-1) din et. a 9-a cu FCM Bacău și golul care a închis tabela din et. a 11-a (3-0) cu FC Snagov.
 
A învins toate contracandidatele din luptă pentru câștigarea seriei I. Privind în urmă rezultatelor formației sale din acest campionat, este lesne de înțeles că elevii managerului Florin Marin păr să nu fi avut o principală adversară. Chiar dacă la începutul sezonului nu puține erau pretendentele ce visau la unul dintre cele două locuri promovabile ale seriei.

 

"De la o etapă la altă, dar mai ales după terminarea primei părți din campionat, ne-am dat seamă că avem parte de o situație favorabilă pentru a reveni în ligă întâi. Foarte mult a contat și răbdarea dovedită de antrenori și conducători", a ținut să completeze Forminte. Pentru căpitanul Ceahlaului, singurele noutăți față de ediția următoare de campionat vizează doar vestimentația pe care o va prezența la reunirea lotului, înaintea noii etape de pregătire a verii. "În rest, rămân același jucător cu pretenții mari de la mine", a încheiat Alex Forminte.
 

 

Articol scris de Dan Eșanu

24 May. 2009, 15:57 Campionat
Pe aceeași temă