Foresta își joacă, împotriva echipei UTA, una din ultimele șanse pentru salvarea de la retrogradare. Petre se gândește la revanșă: „Să le stricăm socotelile”

Marius ANGHEL 04 May. 2018, 22:01 Campionat
Foresta își joacă, împotriva echipei UTA, una din ultimele șanse pentru salvarea de la retrogradare.** Petre se gândește la revanșă:

Cu șase etape înainte de finalul sezonului, situația Forestei este una disperată în clasament, sucevenii fiind poziționați pe locul 19, la patru puncte sub linia retrogradării.

Cu toate acestea, conducătorii grupării de pe Areni spun că n-au renunțat la lupta pentru menținerea în eșalonul secund, președintele Andrei Ciutac afirmând că echipa suceveană are nevoie de patru victorii în partidele care au mai rămas de disputat, cu UTA, ASU Politehnica Timișoara și Luceafărul Oradea, în deplasare, și cu Pandurii Târgu Jiu, Știința Miroslava și Sportul Snagov, pe teren propriu. Totodată, vicepreședintele Mihai Ungurian a anunțat că fotbaliștii pregătiți de Florentin Petre au stabilită o primă specială în cazul în care vor reuși să salveze echipa de la retrogradare.

Cu toate acestea, misiunea grupării sucevene de a-și îndeplini obiectivul pare foarte dificilă mai ales din cauza subțirimii lotului de jucători. După ce în precedentele două deplasări nu au trecut pe foaie decât 14 fotbaliști, pentru meciul de sâmbătă, de la Șiria, cu UTA, „galben-verzii” vor conta pe 16 jucători în contextul revenirilor lui Vasile Dănilă și Mihai Mușea, care au fost recuperați după accidentări.

Florentin Petre spune că are de luat și o revanță în fața arădenilor, care i-au stricat debutul pe banca tehnica a Forestei în meciul tur. „Atunci am pierdut nemeritat în minutul 94. Acum sper să ne luăm revanșa, să le stricăm arădenilor socotelile. Mai avem șase meciuri de disputat, șase meciuri pe care le vom aborda numai și numai la victorie. Am încredere totală în băieții pe care îi am în lot că ne vom salva de la retrogradare. Important este că avem toată susținerea celor din conducerea clubului, care încearcă să ne asigure toate condițiile să ne putem îndeplini obiectivul”, a spus antrenorul Forestei înaintea meciului de la Șiria.

În meciul tur, UTA a câștigat la Suceava cu 3-2. Pentru suceveni au marcat Renquin (29) și Acolatse (84), în timp ce pentru arădeni au punctat Hlistei (34), Ciucă (35) și Păcurar (90+4).

Acum, UTA e pe locul 12, cu 38 de puncte, dar va primi încă trei la „masa verde” după jocul întrerupt cu ASU Poli, în timp ce Foresta e pe poziția a 19-a, cu 30 de puncte.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 04 May. 2018, 22:01 Campionat
Pe aceeași temă