Foresta a pus capăt seriei negative din deplasare! Sucevenii au câștigat cu Pandurii. Petre: „Am făcut un joc perfect defensiv și am fost echipa mai motivată”

Foresta Suceava a avut nevoie de opt meciuri pentru a bifa prima victorie în deplasare. În etapa a 15-a, moldovenii au câștigat cu 1-0 partida cu Pandurii Târgu Jiu, disputată la Motru. Singurul gol al jocului de sâmbătă a fost marcat de fundașul italian Alessandro Masella, în minutul 61. În pofida victoriei, echipa preluată de Florentin Petre a rămas pe ultimul loc în Liga 2, dar noul antrenor e convins că Foresta nu va intra în iarnă din postura de lanternă roșie a campionatului.

La debutul pe banca Forestei, Florentin Petre a pierdut, etapa trecută, jocul cu UTA Arad (2-3), disputat pe stadionul Areni. La primul meci în deplasare, dinamovistul a obținut o victorie.

„Este o victorie mare, pentru noi, la Pandurii. Sunt mândru de atitudinea băieților. Au demonstrat că au caracter. Am întâlnit un adeveras bun, bine organizat, dar noi am fost echipa mai motivată. Am practicat un joc perfect defensiv, dar am avut și ocazii, prin care puteam câștiga mai clar”, a declarant Petre. Acesta a explicat și cum a izbutit echipa sa să obțină primul succes pe teren advers: „Am început mai greu jocul, apoi am făcut o mica modificare în sistem, la jocul pe margine, fiindcă am văzut că adversarii sunt închiși în interior și aveam nevoie să desfacem jocul pe laterale. Acolo am câștigat meciul. Îmi dorecs să avem continuitate în rezultate, în joc”.

„De-abia din primăvară se vor vedea rezultatele”

Florentin Petre și-ar dori ca elevii săi să se pregătească așa cum o făcea el în perioada în care juca la Dinamo sau TSKA Sofia: „Eu îi pregătesc și îi educ așa cum am fost și eu. Fără atitudine și fără dăruirea de a juca cu zâmbetul pe buze, nu poți reuși. Am foarte mulți jucători talentați, dar sunt nemunciți. Am calități native, și, din primăvară, cu siguranță altfel vom arată. Sper să  și să ajung cu ei la un nivel, așa cum am fost eu obișnuit, de pregătire, mentalitate și respectul față de meserie. Dacă vor respecta ceee ce le cer eu, vom ajunge sus. Deocamdată, ne e greu, fiindcă nu avem omogenitate. Au venit mulți jucători noi, iar echipa e în reconstrucție”.

Nu crede că Acolaste va rata naționala

Petre a vorbit și despre accidentarea mijlocașului central Charles Acolatse, care, în minutul 25 al partidei de la Motru, a fost nevoit să păsăsească terenul de joc. Accidentat. Antrenorul Forestei nu crede că elevul său va rata convocarea la naționala statului Togo. „Charles, așa cum îi zic eu, eu un jucător care nu se menajează. Eu îl pregătesc după spiritul și stilul meu. A dat de niște antrenamente mai grele la Suceava, dar acidentarea nu cred că e atât de gravă, încât să rateze prezența la națională. A făcut o întindere și aștept verdictul medicului”, a spus Petre.

Jucătorul ajuns în România în urmă cu două luni și jumătate, de la echipa de Liga a 3-a franceză Les Herbiers, va trebui să se prezinte în țara vest-africană pe data de 6 noiembrie, pentru un stagiu de pregătire de o săptămână, care va cuprinde și două jocuri test în compania echipei naționale din Mauritius, pe 9 și 12 noiembrie. Astfel, Foresta va trebui să se descurce fără Acolatse la meciurile din LIga 2, cu ASU Politehnica Timișoara și Știința Miroslava, care vor avea loc pe 8 și 11 noiembrie.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

Pe aceeași temă