Foresta a pierdut cu Metaloglobus și a coborât două locuri în clasament

Marius ANGHEL 19 Mar. 2018, 16:04 Campionat
Foresta a pierdut cu Metaloglobus** și a coborât două locuri în clasament

După ce a adunat patru puncte din primele două meciuri din 2018, cu Dacia Unirea Brăila și Chindia Târgoviște, ambele jucate pe Areni, Foresta a pierdut cu 2-1 partida susținută, sâmbătă, în deplasare, pe terenul grupării Metaloglobus București, contând pentru etapa a 25-a a Ligii 2.

Sucevenii au abordat jocul într-o manieră defensivă, ceea ce le-a permis gazdelor să conducă ostilitățile de pe teren în prima jumătate a partidei. Pe fondul dominării teritoriale exercitate, bucureștenii au deschis scorul pe finalul reprizei întâi prin Valentin Ghenovici, care a driblat trei adversari și a înscris cu un șut pe jos la colțul lung.

Florentin Petre a efectuat două schimbări la pauză, introducându-i pe teren pe foarte tinerii Sumanariu și Onofraș, iar după această mutare sucevenii au început să conteze cât de cât și în atac. Golul de 2-0 avea să pice însă tocmai într-un moment în care oaspeții păreau să echilibreze disputa, autor Andrei Voican, în urma unei faze care nu prevestea mare pericol, pornită dintr-un aut.

Foresta a revenit în joc în minutul 73, după ce Andrei Cerlincă a reușit să reducă din handicap dintr-un penalty obținut de moldoveanul Lupușor. Speranțele sucevenilor într-un rezultat pozitiv au fost zădărnicite însă de eliminarea de pe teren a lui Sumanariu din minutul 78, pentru două cartonașe galbene.

Aflate la egalitate de puncte înaintea meciului, Metaloglobus și Foresta sunt acum despărțite de trei puncte. Bucureștenii sunt pe locul 14, cu 27 de puncte, în timp ce sucevenii sunt pe locul 18, retrogradabil, cu 24 de puncte.

METALOGLOBUS BUCUREȘTI – FORESTA SUCEAVA    2-1
Valentin Ghenovici 42′, Andrei Voican 54′ / Andrei Cerlincă 73′ – pen.

Rob. Geantă – Asanache, Caramalău, Sava, Negotei – Ant. Popa, Șt. Stîngă (cpt.)(Răileanu 80′) – Ghenovici (Bilciurescu 83′), I. Roșu, Șt. Niculae (Vl. Vlad 58′) – Voican
Rezerve neutilizate: Burci – Mitroi, Agache, Dincă
Antrenor: Alin Chița

Began – Mușea, Opriș, Konate, Lupușor – Vl. Stănescu, Dănilă – Renquin, Kharoubi (Rub. Sumanariu 46′), Cerlincă – D. Nedelcu (O. Onofraș 46′)
Rezerve neutilizate: Seb. Bîlbă – Netea, Makriev, M. Matei, Mateciuc
Antrenor: Florentin Petre
Eliminat: Ruben Sumanariu 78′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: Metaloglobus (București); Arbitru: Ionela Alina Peșu (Craiova); Asistenți: Petruța Iugulescu (Târgoviște) și Ramona Doriana Udrea (Târgu Jiu).

În etapa viitoare, Foresta va întâlni pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, pe Academica Clinceni. Metaloglobus joacă tot atunci, dar la Sânmartin, cu Luceafărul Oradea.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 19 Mar. 2018, 16:04 Campionat
Pe aceeași temă