Florin Marin crede că UTA e cea favorizață în barajul cu FC Voluntari. Antrenorul ilfovenilor, impresionat de arădeni: „Merită tot respectul”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Jun. 2016, 19:23 Actualizat: 06 Jun. 2016, 19:24 Campionat
Florin Marin crede că UTA e cea favorizață în barajul cu FC Voluntari.  Antrenorul ilfovenilor, impresionat de arădeni: „Merită tot respectul”

Voluntariul și-a aflat, sâmbătă seara, adversarul din barajul pentru rămânerea în Liga 1. Ilfovenii au stat în fața televizoarelor și, din câte se pare, au fost plăcut surprinși de câștigătoarea „duelului” dintre UTA și Dunărea Călărași.

Cel puțin, Florin Marin spune că: „M-a impresionat echipa arădeană. A demonstrat un spirit de sacrificiu extraordinar, o agresivitate pozitivă și o atitudine bună, în general. Nu e ușor să marchezi două goluri în inferioritate numerică și să duci la bun sfârșit un meci cu prelungiri cu tot. UTA are și destui jucători de calitate, dar și un antrenor care îi organizează bine. Merită tot respectul arădenii pentru cum au jucat acest meci, mai ales că nu multă lume le dădea prea multe șanse după înfrângerea de la Călărași. Au și publicul acela de partea lor, va fi un duel interesant, echilibrat, zic eu”.

Întrebat dacă – totuși – echipa sa nu beneficiază de un avantaj important din moment ce a avut posibilitatea să acumuleze energii în cele zece zile trecute de la ultimul meci din play-out, acel 1-1 de la Chiajna, directorul tehnic al prim divizionarei susține că: „Eu nu privesc așa lucrurile. Dimpotrivă, cred că UTA e avantajată puțin fiindcă a rămas conectată la miza unor jocuri deosebite, a fost sub presiune și e obișnuită să gestioneze astfel de momente. Pentru mine a fost puțin greu să-mi țin jucătorii în priză, să le repet mereu că mai avem de jucat două partide grele și importante, în care nu se poate spune că există o favorită. Chiar meciul UTA-ei de sâmbătă s-a demonstrat că fotbalul e fotbal, iar Călărașiul în 11 contra 1 timp de 40-50 de minute și cu 3-1 în partida tur nu a reușit calificarea”.

În fine, Marin mai crede că numele echipei ce va evolua la anul în Liga 1 se va cunoaște după ambele manșe. „Chiar dacă ne dorim să luăm o opțiune serioasă încă de miercuri, vom avea de tras și la Arad. Ne va aștepta un stadion plin, suporteri vulcanici, ambele manșe vor fi decisive și le vom trata în cosecință”, a adăugat experimentatul tehnician, care a preluat Voluntariul cu trei etape înainte de finele play-outului ligii secunde și a obținut 7 puncte după: 2-0 cu Petrolul, 5-0 cu ACS Poli și 1-1 la Chiajna. Florin Marin mai susține că are la dispoziție tot lotul de jucători, însă va fi certă absența lui Alcenat, plecat cu naționala Statului Haiti la Copa America.

Mai este o discuție și în jurul celorlalți patru fotbaliști împrumutați de la Steaua, cărora – teoretic – ar fi trebuit să le expire contractele cu Voluntariul pe 30 mai, dar Dumitru Dragomir, fost președinte la gruparea ilfoveană a dat asigurări pentru ProSport: „Sigur că au drept de joc, au contracte până la finalul sezonului”. Cert este că Robert Vîlceanu, Alexandru Tudorie, Cătălin Ștefănescu și Rareș Enceanu nu s-au prezentat la reunirea de azi a vicecampioanei României și, în mod sigur, se află sub comanda lui Marin.

CITEȘTE și: Manea nu are drept de joc miercuri, meciul începe la ora 18:30! și Ultima deplasare în drumul spre Liga 1. Suporterii UTA-ei sună adunarea pentru Voluntari

Sursa: Sport Arad

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 06 Jun. 2016, 19:23 Actualizat: 06 Jun. 2016, 19:24 Campionat
Pe aceeași temă