Florin Bratu și-a început mandatul la Aerostar. Ce le-a transmis jucătorilor băcăuani înaintea primului antrenament

Marius ANGHEL 24 Oct. 2018, 11:38 Campionat
Florin Bratu și-a început mandatul la Aerostar.** Ce le-a transmis jucătorilor băcăuani înaintea primului antrenament

Fostul antrenor al lui Dinamo, Florin Bratu (38 de ani), și-a început de miercuri după-amiază mandatul la noua sa echipă, Aerostar Bacău. Înlocuitorul lui Cristian Popovici a fost prezentat jucătorilor de președintele Doru Damaschin, iar apoi a condus primul antrenament.

„Situația echipei ne-a determinat să operăm o schimbare. L-am adus la Aerostar pe Florin Bratu, un antrenor de perspectivă, care, sunt convins, va avea un cuvânt important de spus în fotbalul românesc. Noi, conducerea, am făcut o schimbare la nivelul băncii tehnice. De acum încolo, este momentul să vă schimbați și voi atitudinea și să scoateți echipa din impas”, a explicat, citat de Deșteptarea, Damaschin schimbarea de pe banca tehnică.

În scurta sa carieră de antrenor, Florin Bratu a mai pregătit echipele Dinamo II, CS Tunari și Dinamo, cât și naționala Under 19 a României.

„Băieți, am venit cu inima deschisă aici. Am venit să ajut și sper ca împreună sa facem o treabă bună și să evităm retrogradarea”, au fost primele cuvinte pe care Bratu le-a transmis jucătorilor noii sale echipe.

Cu voință, cu entuziasm și, bineînțeles, cu multă muncă, sunt convins că vom putea urca în clasament. În toate compartimentele avem de umblat, nu trebuie să ascundem acest lucru. Și, totodată, voi lucra foarte mult și la mentalul jucătorilor. E un capitol important. Voi face tot posibilul să-i ajut pe băieți prin toate cunoștințele pe care le am despre fotbal, dar și despre viață. Sper să vină și victoriile, deoarece avem nevoie mare de ele. Avem opt meciuri până în iarnă, din care trebuie să scoatem cât mai multe puncte. Această perioadă mă va ajuta să-i cunosc cât mai bine pe băieți. Până la urmă, ei vor face selecția prin ce vor arăta la meciuri și la antrenamente”, a comentat Bratu planurile sale de la Aerostar, într-un interviu acordat pentru Deșteptarea.

Dacă la finalul săptămânii trecute a asistat din tribună la meciul de la Brăila, dintre Dacia Unirea și Aerostar (scor 3-3), Florin Bratu va debuta pe banca echipei băcăuane sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 11:00, atunci când e programat meciul cu Ripensia Timișoara (locul 14, cu 13 puncte).

După 13 etape desfășurate în acest sezon, Aerostar ocupă locul 18 în clasamentul Ligii 2, retrogradabil, cu doar 9 puncte acumulate.

Marius ANGHEL 24 Oct. 2018, 11:38 Campionat
Pe aceeași temă