Florin Bratu, după victoria cu ASU Poli: „Punctele se câștigă cu sacrifiu, cu multă muncă, cu nebunie”. Fostul dinamovist, înjurat pe Știința: „Pe orice stadion sunt și problemuțe”

Marius ANGHEL 10 Mar. 2019, 12:50 Campionat
Florin Bratu, după victoria cu ASU Poli:

Aerostar Bacău a câștigat, sâmbătă, cu 2-1 meciul jucat pe terenul alb-violeților de la ASU Politehnica. O partidă jucată cu multă hotărâre de moldoveni, după un meci pe care antrenorul Florin Bratu l-a anticipat cu un scenariu conform cu realitatea. Altfel, fanii timișoreni l-au criticat și înjurat din primul minut pe fostul dinamovist, care a avut tăria să spună la final că apreciază fidelitatea fanilor bănățeni.

Bratu a mizat pe „cartea” tactică învingătoare. „Ne așteptam să fie un meci foarte dificil. Văzusem cele două meciuri pe care ASU le-a disputat. Am văzut o echipă organizată, bună, care pune probleme. Știam în același timp că nu are o forță ofensivă foarte puternică. Am pregătit meciul în așa fel încât să punem probleme, să facem un pressing avansat. Știam că sunt foarte bine organizați pe zonă centrală, unde aveau jucători de calitate. Chiar dacă am suferit în foarte multe momente de joc, sunt foarte fericit pentru jucătorii mei, pentru că sunt deplasări grele. Punctele se câștigă cu sacrifiu, cu multă muncă, cu nebunie. Iar asta am văzut la jucătorii mei în această după-amiază, și îi felicit”, a spus antrenorul Bacăului.

Fostul atacant se așteaptă la un retur cu meciuri de luptă. „Cu siguranță așa vor fi toate meciurile. Tot timpul returul este mult mai greu decât turul. În față sunt cinci-șase echipe care se bat pentru promovoare, iar în celelalt, cred eu, niciuna nu este sigură până în momentul de față de locul ei în Liga a 2-a. Iar Liga a 2-a a crescut destul de mult. Am avut o surpriză plăcută să fiu aici și să vadă nivelul crescut. Așa că fiecare meci se câștigă cu multă muncă și sacrifiu”, a mai spus Bratu despre cum se câștigă meciurile din returul ligii secunde.

Aerostarul a egalat Politehnica după un meci de „șase puncte”

Moldovenii au ajuns la egalitate de puncte cu timișorenii, 26, după ce s-au impus în meciul direct. „Practic, aceste meciuri sunt de șase puncte pentru că atunci când se trage linie, în funcție de ce ai făcut în meciurile directe, dacă ești la egalitate de puncte, se pot lua niște decizii. E important că a obținut victoria. Greu, împotriva unui adversar puternic. Aveam nevoie de puncte ca să respirăm. Întâlnim Clujul etapa viitoare acasă. Pe teren propriu suntem însă o echipă redutabilă”, a precizat Bratu despre aspectele legate de clasament.

Despre gafa lui Rareș Murariu, după care Aerostar a marcat pentru 2-1, Bratu a spus că se poate întâmpla oricui. „Este un portar tânăr, nu cred că trebuie să-l acuzăm foarte mult. A fost o problemă de comunicare. Per total, și-a făcut treaba, dar, normal, jocul greșeala așteaptă. E important că am ajuns acolo și am avut reacție după ce am primit gol”, a spus Florin Bratu.

Un gentleman răspunde la înjurături cu felicitări

Înjurat tot meciul de câțiva fani timișoreni veniți special în spatele băncii oaspeților, admonestați inclusiv de observatorul de joc, Bratu a avut cuvinte de laudă pentru cei care i-au umplut frigiderul cu „carne”.

„Am încercat să fac abstracție de ceea ce se întâmplă în tribună. Îi felicit pentru că sunt alături de echipă, încurajează echipa pentru că au în continuare nevoie de ei. Pe orice stadion sunt și problemuțe, dar încerc să facă abstracție. În același timp, mie Poli Timișoara mi-a plăcut tot timpul, suporterii lor. Îi felicit că vin la stadion și sunt aproape de echipă”, a răspuns pe această temă Florin Bratu.

După 24 de etape, Aerostar are 26 de puncte și a urcat de pe loc retrogradabil pe poziția a 14-a, fiind la egalitate cu ASU Poli, însă pe care o depășește datorită golaverajului superior. Sâmbătă, de la ora 15:00, joacă pe teren propriu cu Universitatea Cluj.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Leczki JOZSI și Emanuel Titus ILIEȘI / MediafaxFoto

Marius ANGHEL 10 Mar. 2019, 12:50 Campionat
Pe aceeași temă