Florin Bratu, debut cu două victorii pe banca celor de la Aerostar, în fața a două echipe din Timișoara. Ce a spus despre Dinamo, Mircea Rednic și Gicu Grozav

Marius ANGHEL 04 Nov. 2018, 16:14 Campionat
Florin Bratu, debut cu două victorii pe banca celor de la Aerostar, în fața a două echipe din Timișoara.** Ce a spus despre Dinamo, Mircea Rednic și Gicu Grozav

Florin Bratu a bifat șase puncte de când a preluat-o pe Aerostar Bacău, după victoriile cu Ripensia (2-0) și ACS Poli (2-1). Fostul antrenor al lui Dinamo a lăudat formația alb-violetă și nu a fost foarte dur cu arbitrul Paul Unimătan, după ce a revenit asupra deciziei de a fluiera finalul meciului, o situație destul de penibilă. „Mitralira” a vorbit și despre fosta sa echipă, unde a spus că mai este mult de lucru.

Bratu a urat succes celor de la ACS Poli după ce i-a bătut cu Aerostar. „Nu mi-am propus neapărat să câștig împotriva echipelor din Timișoara, dar era important, atât pentru mine, cât și pentru echipă să pornim bine pentru a ne realiza obiectivul, acela de a ne salva de la retrogradare. Mă bucur că într-un timp relativ scurt jucătorii încearcă să pun în practică ceea ce le cer. Până la urmă, punctele sunt importante pentru noi. Mai avem încă șase meciuri până la sfârșitul anului trebuie să încercăm să dam maximul. Am întâlnit o echipă bună, practic, rănită. Cred că nu își merită locul din clasament de acum, pentru lotul pe care îl are. Sper ca în meciurile viitoare să-și revină și să bucure lumea care vine aici la stadion”, a declarat ex-dinamovistul.

Îngăduitor cu Unimătan

Deși Paul Unimătan a gafat, fluierând prea repede finalul meciului, după care a revenit asupra deciziei, pentru că și-a dat seama că nu trecuseră nici jumătate din cele patru minute de prelungiri, Florin Bratu nu a comentat acid situația. Până la urmă, rezultatul îl mulțumea pe antrenorul Aerostarului.

„E tensiune. S-au întâlnit două echipe care sunt în subsolul clasamentului și care și-au dorit să câștige. Nu prea comentez eu arbitrajul. Probabil a fost mai aproape a văzut care a fost situația. La Csikszereda cu Dinamo, acum câteva zile am mai văzut așa ceva. Mă bucur că jucătorii au stat concentrați în cele două minute, pentru că se putea întâmpla orice”, a punctat antrenorul moldovenilor.

După 15 etape, Aerostar are 15 puncte și a urcat deasupra locurilor retrogradabile, acum fiind pe 14. În urnda următoare, echipa băcăuană joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu UTA.

Fără „răutacizme” pentru Dinamo

Bratu a fost dat afară după ce a vorbit public despre derapajele jucătorului Dan Nistor. Totuși, tehnicianul nu a dat în fosta sa echipă, care s-a făcut recent de râs în Cupa României, unde a fost eliminată de echipa de Liga a 3-a din Miercurea Ciuc.

„Dinamo nu este într-o situație bună în momentul de față. Sper până la urmă să-și revină și să bucure suporterii dinamoviști, care sunt destul de pătimași”, a precizat Bratu.

Unii suporteri timișoreni prezenți sâmbătă la satadionul Electrica strigau ironic că vine Rednic. Bratu a fost înlocuit de Claudiu Niculescu la Dinamo, dar Mircea Rednic îl tot critică de când a preluat echipa, după Niculescu. „Mircea Rednic are, acolo, multă muncă de pus în practică la Dinamo”, s-a limitat să spună antrenorul băcăuanilor.

Bratu a vorbit și despre execuția lui Gicu Grozav la loviturile de departajare din meciul cu Csikszereda. „Gicu Grozav este un jucător cu experiență, cu calitate mare. Din păcate, așa a gândit el faza aceea. Cred că dacă dădea gol toată lumea era în extaz. Spune că are personalitate și ce execuție a putut să ne ofere Gicu Grozav. Nu i-a ieșit și până la umă l-a costat locul la Dinamo”, a punctat Bratu.

Articol scris de Anda DELIU

Marius ANGHEL 04 Nov. 2018, 16:14 Campionat
Pe aceeași temă