Florentin Petre e optimist că poate salva Brăila de la retrogradare, iar în noul sezon să aibă un obiectiv pretențios. Ultimele patru jocuri din 2018 sunt decisive: „Avem patru finale”

Marius ANGHEL 22 Nov. 2018, 16:52 Campionat

Până la finalul acestui an, Dacia Unirea mai are de disputat patru partide cu adversare apropiate valoric, dacă ținem cont de pozițiile ocupate în clasament de acestea. Astfel, sâmbătă, 24 noiembrie, formația brăileană va juca la SSC Farul Constanța, locul al 16-lea, miercurea viitoare, adică pe 28 noiembrie, va evolua pe Municipal în compania echipei Luceafărul Oradea, locul al 15-lea, singura adversară a brăilenilor care este deasupra liniei de demarcație a zonei retrogradării. Apoi, pe 1 decembrie, Dacia Unirea va merge la Ripensia Timișoara, locul al 17-lea, iar pe 8 decembrie va evolua din nou acasă, în compania ultimei clasate din acest moment, ACS Poli Timișoara. Sunt patru partide din care antrenorul Florentin Petre vrea să scoată cât mai multe puncte pentru a se spera în continuare la evitarea retrogradării.

„Mai avem de disputat patru meciuri, adică patru finale. Important în acest moment este faptul că am câștigat cu Daco Getica, o echipă bună, de mijlocul clasamentului, cu o infrastructură și cu un buget net superior multor formații din Liga a 2-a. Pentru noi, important este să avem continuitate în joc și în rezultate. Am crescut destul de mult din punct de vedere fizic, în omogenitate, calitatea jocului este alta. Noi ne dorim să acumulăm cât mai multe puncte, să terminăm seria meciurilor din acest an cu bine și să se creeze un nucleu de jucători care, întărit în iarnă, să creeze o echipă competitivă care să se mențină în Liga a 2-a”, a fost prima reacție a antrenorului principal al Daciei Unirea.

Are speranțe că poate salva echipa și crede că autoritățile locale vor sprijini financiar clubul

Petre spune că nu va renunța la obiectivul pe care și l-a propus, menținerea echipei în Liga a 2-a, doar că îi roagă pe oamenii de afaceri și pe conducătorii orașului să sprijine financiar echipa. Florentin Petre consideră că în acest moment formația brăileană este pe un drum bun și că, pe viitor, se poate face din nou performanță la acest club.

„Eu sunt încrezător în forțele acestei echipe, dar și în ideea că vom fi sprijiniți financiar în 2019 de autoritățile locale. La Brăila am întâlnit oameni serioși, cărora le place fotbalul, dar și provocările și care nu renunță la luptă cu una cu două. Avem însă nevoie de un buget care să ne permită să mai aducem câțiva jucători valoroși, care, împreună cu cei pe care îi avem, să salveze Dacia Unirea de la retrogradare, iar în campionatul următor să ne putem propune un obiectiv mult mai pretențios”, a continuat Florentin Petre.

Nu dorește oprirea campionatului

Rugat să spună dacă întreruperea campionatului în acest moment ar fi benefică pentru Dacia Unirea, Florentin Petre a răspuns că nu-și dorește acest lucru, că are întreg lotul valid și că echipa pe care o pregătește poate să obțină puncte prețioase în aceste patru partide care au mai rămas de disputat în acest an.

„Nu doresc oprirea campionatului, suntem în creștere valorică, nu avem probleme de lot, vom aborda cu seriozitate toate cele patru meciuri care au mai rămas de disputat și sper să ne îmbogățim zestrea de puncte”, a mai spus Florentin Petre.

Sâmbătă, de la ora 13:00, la Constanța, Dacia Unirea o întâlnește pe SSC Farul, în etapa a 18-a, penultima a turului. „Marinarii” au 16 puncte și sunt pe locul 16, în timp ce brăilenii au 8 puncte și se află pe penultima poziție. Aerostar și Luceafărul și primele două echipe aflatea deasupra „zonei roșii”, ambele având 18 puncte, cu 10 mai mult decât trupa lui Florentin Petre.

Articol scris de Costel FILIP
Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 22 Nov. 2018, 16:52 Campionat
Pe aceeași temă