Florentin Petre, deranjat că meciul Foresta – Ripensia s-a disputat. „Asemenea condiții de joc pun în pericol integritatea fotbaliștilor”

Marius ANGHEL 04 Dec. 2017, 17:45 Campionat

Partida dintre Foresta și Ripensia, contând pentru prima etapă din retur, a fost în pericol să nu se mai joace din cauza ninsorii care a început vineri noapte. Organizatorii s-au mobilizat însă în dimineața partidei și cu ajutorul unor utilaje puse la dispoziție de Direcția Domeniului Public zăpada a fost în cele din urmă îndepărtată de pe suprafața de joc, iar meciul a putut demara, e drept, cu o oră întârziere față de programul inițial.

Condițiile de joc n-au fost însă deloc favorabile unui meci de fotbal: frig, ninsoare, gazon moale, acoperit neuniform de zăpadă, de aici reieșind o partidă aprigă, de luptă, între două echipe aflate în mare nevoie de puncte.

Câștig de cauză au avut la final bănățenii, cu scorul de 2-1. Aceștia au stat mai bine pe picioare în prima repriză, părând că s-au adaptat cu mai multă rapiditate condițiilor de joc. Oaspeții au deschis scorul prin Popa, în minutul 21. Totul a pornit de la o greșeală a lui Diallo pe flancul drept al apărării sucevene, centrarea lui Toma fiind reluată în plasă de căpitanul Ripensiei cu un șut din cădere, din colțul careului de 6 metri. Foresta avea să restabilească egalitatea un sfert de oră mai târziu, prin atacantul Marius Matei, care a transformat cu siguranță o lovitură de pedeapsă obținută tot de el.

Finalul reprizei întâi a aparținut însă timișorenilor, care au izbutit să intre în avantaj la cabine cu ajutorul reușitei din minutul 45 a lui Tudor, care a reluat în plasă din apropiere o minge șutată în transversală de Mediop.

„Galben-verzii” au părut mai deciși în repriza secundă, însă misiunea lor de a scoate un rezultat pozitiv a fost îngreunată de eliminarea lui Cerlincă, din minutul 63, pentru două cartonașe galbene, primul fiind încasat însă total nemeritat. Mai mult, centralul Andrei Lucian Țiții din Sibiu i-a mai dezavantajat o dată pe suceveni în secvențele de final, atunci când a închis ochii la hențul comis de un apărător al Ripensiei în propria suprafață de pedeapsă.

În urma acestei înfrângeri, Foresta a coborât din nou pe ultima poziție, ratând o bună șansă de a urca, în premieră, în acest sezon, peste linia retrogradării.

„Sunt de părere că acest meci nu ar fi trebuit să se dispute, pentru că asemenea condiții de joc pun în pericol integritatea fotbaliștilor. Suntem cu toții supărați pentru eșec, deoarece aveam mare nevoie de cele trei puncte. Consider că am avut două lovituri de pedeapsă neacordate, iar dacă am fi primit măcar una dintre ele, sunt sigur că rezultatul final ar fi fost cu totul altul. Ca să nu mai vorbim de eliminarea lui Cerlincă, venită în urma unui cartonaș galben acordat gratuit. Cred că meritam mai mult decât acest rezultat”, a declarat, la final, antrenorul Florentin Petre, citat de Monitorul de Suceava.

După acest eșec, Foresta a rămas cu 17 puncte și a căzut din nou pe ultima poziție în clasament, fiind la egalitate cu CS Balotești. Prima echipă aflată deasupra liniei retrogradării, Metaloglobus București, are 19 puncte. În ultima etapă din acest an, sucevenii joacă în deplasare, sâmbătă, de la ora 11:00, la ASA Târgu Mureș.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 04 Dec. 2017, 17:45 Campionat
Pe aceeași temă