Florentin Petre cheamă toată Suceava la meciul cu Afumați. „Trecem prin momente grele și fac un apel la toată suflarea orașului să vină să ne sprijine”

Marius ANGHEL 20 Apr. 2018, 12:36 Campionat

După trei înfrângeri consecutive în campionat, Foresta a ajuns într-o situație foarte complicată. Echipa a coborât pe penultimul loc în clasament, iar șansele de salvare de la retrogradare par din ce în ce mai mici, pentru că lotul de jucători este redus numeric și slăbuț valoric, iar problemele financiare se agravează de la o zi la alta. Iar meciul pe care îl are programat sâmbătă, de la ora 11:00, pe teren propriu, cu CS Afumați, e unul dificil.

În cadrul acestui scenariu sumbru, antrenorul principal Florentin Petre a avut o ieșire publică în care a cerut susținere din partea tuturor iubitorilor de fotbal din Suceava.

„Trecem prin momente grele și fac un apel la toată suflarea orașului să vină să ne sprijine, să fie alături de noi. Ne așteaptă meciuri importante și avem nevoie de susținere totală. Este obligatoriu să câștigăm duelul de sâmbătă de pe Areni, cu CS Afumați, și sper să vină cât mai multă lume la stadion, pentru că nu o dată fanii noștri ne-au purtat prin încurajărilor lor către victorie. Chiar dacă adversarii noștri sunt lipsiți de griji, asta nu înseamnă că ne vor face vreun favor și se va da la o parte. CS Afumați este o echipă omogenă, cu jucători buni și continuitate în rezultate. Mai sunt de disputat 10 meciuri și în ciuda tuturor problemelor sper să rămânem uniți, iar la finalul campionatului, în urma muncii noastre și cu ajutorul lui Dumnezeu, să putem fi cu toții fericiți”, a declarat tehnicianul Forestei, citat de Monitorul de Suceava.

Jucătorii Forestei cred încă în salvarea de la retrogradare

La rândul său, golgeterul Marius Matei afirmă că el și colegii săi nu și-au pierdut speranța și motivația, continuând să creadă în salvarea de la retrogradare.

„În fotbal, nimic nu este imposibil, mai ales în situația noastră, când ne aflăm doar la un punct sub linia retrogradării. Încercăm să muncim mai mult și să dăm totul în meciurile care au mai rămas de disputat, indiferent de problemele cu care ne confruntăm, având încredere că oamenii din conducerea Forestei vor reuși să scoată clubul din situația în care se află. Suntem deciși să trecem peste aspectele negative și să dăm totul pe teren în meciurile pe care le mai avem de jucat, sperând totodată că fanii vor veni în număr mare la teren, ca să ne susțină”, a precizat atacantul Forestei.

Ținând cont că Dănilă și Mușea sunt în continuare accidentați, iar francezii Konate și Kharoubi au fost lăsați în afara lotului din motive pe care Florentin Petre a evitat să le detalieze, gruparea suceveană are la dispoziție doar pe 15 jucători pentru meciul de sâmbătă, cu CS Afumați.

Nici din punct de vedere financiar situația nu este mai roz. Chiar dacă restanțele salariale nu sunt mai mari de o lună – două, marea problemă este că Foresta nu a putut accesa niciun leu de la Consiliul Local în acest an din cauza unei datorii către Fisc cifrată la 180.000 lei.

Articol scris de Gabriel TODERAȘCU

Marius ANGHEL 20 Apr. 2018, 12:36 Campionat
Pe aceeași temă