Florentin Petre cere jucători la Brăila după eșecul cu Farul: „Am numai copii. Îi apreciez, sunt fotbaliști de calitate, dar trebuie pregătiți bine și așteptați puțin”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Nov. 2018, 14:39 Campionat

După succesul neașteptat cu Daco Getica (2-1), primul înregistrat în acest sezon, Dacia Unirea a revenit cu picioarele pe pămând în ultima etapă. Brăilenii au pierdut, sâmbătă, cu 0-2 la Constanța, cu SSC Farul, una dintre contracandidatele pentru evitarea retrogradării și și-a redus și mai mult șansele să își îndeplinească obiectivul de a rămâne în Liga 2.

Golurile marcate de Georgian Păun (11′) și Jallow Momodou (61′) i-au adus victoria Farului în meciul suferinței cu Dacia Unirea, echipă care s-a deplasat în ziua jocului la Constanța. La final, antrenorul Florentin Petre a vorbit despre situația grea pe care o traversează clubul din Brăila, despre lipsa jucătorilor cu experiență și despre răbdarea pe care trebuie să o aibă față de tinerii săi elevi.

„Am întâlnit un adversar foarte dificil, care ne-a pus probleme mari. La noi la club e o situație dificilă, ne-am deplasat la Constanța în ziua meciului. A fost o zi foarte grea. Îmi felicit însă jucătorii pentru felul în care s-au dăruit să câștige fiecare duel în parte. Nu am ce să le reproșez. Le-am spus de la început că scorul nu mă interesează și că, dacă vom face un egal, trebuie să fim foarte fericiți, iar dacă vom câștiga, va fi de la Dumnezeu. Se vede că la Farul lucrurile merg spre bine, ținând cont de problemele cu care s-a confruntat. Are un lot de jucători bun, un antrenor bun, plus pe Ciprian (n.r. – Marica), pe care îl apreciez foarte mult pentru efortul pe care îl face. Cu siguranță, va ajuta și va avea performanțe mult mai mari decât cele actuale ale echipei. Sper ca, având și sprijinul autorităților locale, Farul să revină în elita fotbalului românesc. Nouă ne trebuie cel puțin șase – șapte jucători. Am numai copii. Azi (n.r. – sâmbătă), pe foaia de joc am avut 11 jucători Under 21. Iar ceilalți nu au mai mult de 23 – 24 de ani. S-a format un nucleu, dar ne trebuie și jucători cu experiență, care să facă diferența. Nu poți face performanță numai cu juniori. Îi apreciez, sunt fotbaliști de calitate, dar trebuie pregătiți bine, din toate punctele de vedere, și așteptați puțin”, a spus Florentin Petre.

Cu 8 puncte acumulate în clasament după 18 etape, Dacia Unirea se află pe penultimul loc, 19, și e la 11 puncte în spatele primelor două clasate deasupra pozițiilor retrogradabile, Luceafărul Oradea și SSC Farul.

În această săptămână, Dacia Unirea joacă miercuri, de la ora 14:00, pe teren propriu, cu Luceafărul, iar sâmbătă, de la ora 11:00, se deplasează la Timișoara, pentru întâlnirea cu Ripensia. Ambele adversare ale brăilenilor au ca obiectiv menținerea în Liga 2.

Foto și video: fb FC Farul Constanța

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 26 Nov. 2018, 14:39 Campionat
Pe aceeași temă