Florentin Petre a găsit scuza perfectă pentru înfrângerea Brăilei într-un meci cu șapte goluri: „Am făcut 11 ore cu autocarul și s-a acumulat un grad de oboseală”

Florentin Petre a găsit scuza perfectă pentru înfrângerea Brăilei într-un meci cu șapte goluri:**

Victoria cu Baloteștiul (scor 1-0) i-a entuziasmat atât de tare pe jucătorii Daciei Unirea, încât în următorul meci, cel cu Pandurii, de sâmbătă trecută, au fost de nerecunoscut. Gabriel Niță și compania nu s-au ambiționat să demonstreze contrariul „gurilor rele” din tribuna Municipalului brăilean încă din timpul partidei cu ilfovenii, că la Târgu Jiu vor participa într-un meci cu cel puțin șapte goluri. Fix șapte goluri s-au marcat în întâlnirea dintre Pandurii și Dacia Unirea, gorjenii impunându-se cu 5-2. Dar, bineînțeles, totul este o coincidență.

Andrei Blejdea (10′), Patrick Popescu (26′), George Tudoran (43′, 71′ – pen.), Robert Bratu (66′), pentru Pandurii, respectiv Costin Ciucureanu (22′) și Momodou Jallow (62′), pentru Brăila, au fost marcatorii jocului de la Târgu Jiu.

La finalul partidei cu Pandurii, antrenorul Florentin Petre a găsit cea mai bună scuză. Fostul dinamovist s-a plâns de problemele financiare care sunt la Brăila și a pus înfrângerea pe seama distanței foarte mari dintre cele două localități. „Am întâlnit un adversar foarte bun (n.r. – care din precedentele patru meciuri luase un singur punct și avea golaveraj 2-8). A fost un joc între două echipe tinere, dar copiii de la Pandurii au fost mai buni decât copiii mei. Ținând cont că am făcut 11 ore cu autocarul, probabil s-a acumulat și un grad de oboseală, dar asta nu ne scuză atitudinea și lipsa de agresivitate. Nu am avut nici posibilitatea să ne antrenăm. Am început partida mai greu, după aceea s-a echilibrat jocul, nu ne-am concentrat la două acțiuni pe faza defensivă, așa s-a făcut diferența. Una peste alta, Pandurii a meritat victoria”, a spus Petre, care încă visează la salvarea de la retrogradare, deși echipa sa are aproape jumătate de puncte față de Daco Getica, prima clasată deasupra locurilor care duc în Liga 3. „Atâta timp cât, matematic, mai avem șanse, vom lupta până la capăt. Sper să se rezolve și problemele financiare. Echipa n-a mai primit un ban de la autorități de aproape un an de zile”, a spus Petre, care anul trecut a retrogradat cu Foresta din Liga 2.

După acest eșec, Dacia Unirea a revenit pe ultimul loc al clasamentului Ligii 2, cu 15 puncte, fiind depășită la golaveraj de ACS Poli Timișoara. În etapa a 27-a, Brăila joacă pe teren propriu, sâmbătă, de la ora 11:00, cu Metaloglobus (locul 12, cu 32 de puncte).

Articol scris de Mircea OGLINDOIU și Marius ANGHEL

Pe aceeași temă