Flavius Stoican: „Băieții m-au făcut mândru că sunt antrenorul lor”

27 Aug. 2011, 19:31 Campionat
Flavius Stoican:**

În urma victoriei cu 2-0 pe care echipa sa a obținut-o sâmbătă în fața lui FCM Bacău, tehnicianul „câinilor mici” s-a declarat extrem de mulțumit de forma în care se află formația. Băieții pe care îi antrenează au reușit să învingă în primele două etape din acest sezon, iar Flavius Stoican speră că performanțele nu se vor opri aici. Urmăriți în continuare un interviu în exclusivitate cu antrenorul lui Dinamo II.

– Domnule Stoican, cum ați reușit să schimbați jocul echipei și să obțineți două victorii din tot atâtea meciuri?
– Va dați seama că ne doream acest lucru, porneam cu aceste speranțe, din partea noastră erau, iar acum sperăm să facem lucruri cel puțin la fel de bune. Importantă este atitudinea jucătorilor, care au dat dovadă de mult caracter și care m-au făcut mândru că pot să îi antrenez. Ei muncesc foarte mult, își dau viața pentru a putea câștiga și lucrul asta mă bucură cel mai mult.

– Cu același lot, sezonul trecut Dinamo II a fost foarte aproape de retrogradare, iar acum ați reușit să ajungeți pe primul loc.Care este secretul?
– Cel mai important lucru este ca fiecare jucător să aibă încredere în el, să știe că este fotbalist. Ei sunt fotbaliști buni, de calitate, care vor putea face pasul la prima echipă dacă vor continua în același ritm. Sezonul trecut cred că le-a lipsit încrederea, cred că au avut și ghinion, dar acum lucrurile sunt îmbucurătoare pentru că am reușit două victorii și astfel acum au mult mai multă încredere în propriile forțe.

– Legat de meciul de astazi, cum ati caracteriza jocul echipei?
– Pentru partida de astăzi am remarcat evoluția bună a echipei în totalitate și îi felicit pe această cale. Toată lumea a jucat excelent, nu a fost niciunul sub randament și au avut o atitudine foarte bună. Asta ne-a adus victoria. În primul rând pot să îi evidențiez pe marcatorii golurilor, pe Albert și pe Stanca, însă și ei au realizat acest lucru doar cu ajutorul echipei.

– Urmează un meci dificil în etapa viitoare la Constanța, credeți că veți putea continua șirul victoriilor?
– Vom întâlni o echipă bună, una dintre cele mai bune ale campionatului, Viitorul Constanța, care practică un joc de calitate, i-am văzut și aseară în meciul cu Farul. Cred că în acest sezon ei se vor bate pentru primele locuri, dar sper să păstrăm forma din meciul de la Iași și cel de azi și să obținem din nou victoria.

– După aceste evoluții foarte bune, credeți că Liviu Ciubotariu va chema câțiva jucători la prima echipă?
– Ciobi a mai apelat la jucători de la echipa a doua și întotdeauna există o colaborare strânsă între echipa I și echipa a II-a. În plus de asta, au fost jucători care au făcut parte din lotul primei echipe, jucători care s-au antrenat cu prima echipă, iar în momentul în care va considera, bineînțeles că aș fi fericit ca Ciobi să apeleze la careva dintre ei. Mă refer aici în special la Nițu, la Raul Crișan, la Bucșă, la Nelu Bucă, iar atunci când vor avea șansa, sunt sigur că ei de-abia așteaptă să joace la prima echipă.

– Ce ne puteți spune despre situația lui Raphael Stănescu?
– Raphael Stănescu este încă accidentat. El urmează un program de recuperare și apoi se va alătura primei echipe. Va fi dificil pentru el, va avea concurență serioasă, iar acum va trebui să vină și după o perioadă de pauză. Sper că va avea loc la prima echipa, însă dacă nu va fi așa, eu îl aștept la echipa a II-a. Este un jucător talentat, care sunt sigur că va reuși în viitor.

– Cum comentați înfrângerea primei echipe din meciul de Europa League cu Vorskla Poltava?
– Ce pot să spun, este o supărare mare, toată lumea e tristă. Toată lumea e îngândurată pentru că s-a „reușit” această contraperformanță. Însă asta este viața, toți trebuie să privim înainte și să încercăm să facem lucrurile cât mai bine de acum încolo. Toată lumea suferă, mai ales suporterii dinamoviști, dar trebuie să ne revenim și să ne batem la campionat.

– Mulțumesc pentru timpul acordat și succes pe mai departe.

Articol scris de Gabriel MORARIU

27 Aug. 2011, 19:31 Campionat
Pe aceeași temă