Flavius Stoican a găsit unul dintre motivele pentru care Petrolul n-a câștigat cu Farul: „A fost un impediment. Am avut de suferit”. Antrenorul așteaptă turarea motoarelor la maximum

Marius ANGHEL 27 Aug. 2019, 12:56 Campionat

Petrolul a făcut la Constanța al doilea pas greșit în acest debut de sezon, după doar patru etape echipa antrenată de Flavius Stoican pierzând deja cinci puncte. Doar un 0-0 a înregistrat formația ploieșteană luni seară cu Farul, cu toate că a controlat meciul în marea sa parte și a avut ocaziile mai numeroase și mai periculoase.

Meza Colli (18), Arnăutu (39) și Marinescu (45) au ratat marile ocazii ale Petrolului după o primă repriză controlată aproape în totalitate, Arnăutu trimițând peste poartă din doar 2 metri. În partea secundă, jocul a fost mai echilibrat, iar, după ieșirile lui Meza Colli și Marinescu, „lupii” nu prea au mai contat în atac, însă nici emoții în defensivă nu au avut. Hordouan (71) a avut un șut-centrare scos de Lungu de sub transversală, aceasta fiind și marea ocazie a fariștilor pe toată durata întâlnirii. În timp ce pentru ploieșteni a ratat deschiderea scorului și Gnabouyou (83), din 5 metri, dintr-o poziție ideală.

La finalul partidei, Flavius Stoican nu era foarte deranjat de acest egal. „Vreau să felicit și echipa gazdă, pentru că am întâlnit o echipă care a vrut, a avut determinare, a fost agresivă, s-a bătut pentru fiecare minge. Vreau să îmi felicit și jucătorii. Sigur, sunt dezamăgit de rezultat. Ne-am creat câteva ocazii clare. Nu am reușit să le fructificăm. Asta este, ăsta este fotbalul. Trebuie să rămânem la nivelul acesta de dezamăgire, dar trebuie să analizăm. Ceea ce le-am spus și la pauză și înainte de meci, suntem o echipă care ne creăm ocazii, vrem să fim lucizi în fața porții, să marcăm, pentru că avem situații foarte clare. E greu. Întâlnim astfel de adversari, care se apără grupați, echipe care își doresc și ele să nu primească gol și greu creăm ocazii”, a spus, la microfonul DigiSport, antrenorul Petrolului.

Stoican i-a găsit imediat scuză lui Sergiu Arnăutu pentru ratarea colosolă din minutul 39, atunci când, singur la 2 metri, cu poarta goală în față, a pus latul și a trimis mult peste. „Să știți că și aici, în fața porții, terenul nu arată foarte bine. Asta, cu siguranță, i-a venit mingea sărită. Ă‚sta este fotbalul. Se întâmplă și pe terenuri foarte bune, dar sunt probleme, într-adevăr, cu gazonul. Ceea ce cred eu că astăzi a fost un impediment, pentru că construcția noastră a suferit. Chiar dacă am avut o posesie, progresia a întârzia să apară, pentru că eram lenți și din cauza acestui gazon. Nu vreau să găsesc scuze. Sunt omul care vreau să tratăm fiecare meci, indiferent că e deplasare sau acasă, să ne impunem jocul. Docamdată, suntem încă nu cu motoarele foarte turate la maximum, dar o să vină și astfel de momente. Dar, totuși, suntem echipa care suntem prezentă în joc, ne impunem jocul nostru, avem o posesie bună, și întâlnim niște adversari care își doresc și ei lucrurile acestea. Îi felicit astăzi, chiar și pe Ianis, pentru că tot meciul a strigat la ei și i-a încurajat. Am văzut la un moment dat că erau căzuți”, a mai spus Flavius Stoican.

„Important este să avem continuitate nu numai în rezultate, cât și în joc”

Cu punctul obținut cu Farul, Petrolul a ajuns la șapte puncte acumulate în total în acest debut de sezon și ocupă poziția a 7-a, la egalitate cu Reșița, Mioveni și Rapid, toate superioare din punct de vedere al golaverajului. Stoican crede că e prea devreme pentru a judeca ce s-a întâmplat până acum în campionat.

„Sunt echipe care își doresc cu siguranță promovarea. Noi, FC Argeș, cele două de acum din față (n.r. – SCM Gloria Buzău și Turris Oltul Turnu Măgurele, ambele cu punctaj maxim, 12), în special Turris. Rămâne să vedem cine are continuitate, cine va avea liniște în joc pe toată durata acestui campionat și cine nu va pica la anumite eșecuri. Acela va avea câștig de cauză. Este doar un început. Important este să avem continuitate nu numai în rezultate, cât și în joc. Rezultatele vin în urma unui joc bun și este imposibil, până la urmă, să nu ai bucurii dacă practici un fotbal spectaculos. Am fost atent și eu la vorbele lui Ianis Zicu: «Să-i învățăm să joace fotbal». Astăzi, echipa a încercat să joace fotbal. Sigur, mai avem și momente de dezamăgire, când ratăm, dar a fost un meci bun, dârz. Îmi plac astfel de meciuri”, a mai spus Stoican.

Petrolul nu va juca următorul meci cu FK Csikszereda, programat inițial pe 3 septembrie, de la ora 19:30, pentru a proteja gazonul de pe „Ilie Oană” în perspectiva întâlnirii dintre România și Malta, ci va beneficia de o mică pauză și va juca cu Ripensia, la Timișoara, în etapa a 6-a, în jurul datei de 7 septembrie.

Foto: Petrolul Ploiești

Marius ANGHEL 27 Aug. 2019, 12:56 Campionat
Pe aceeași temă