Firțulescu a marcat cu Reșița cel mai rapid gol din carieră. Mijlocașul spune ce a schimbat Dulcea la CSM: „Jucăm un sistem ofensiv, care ne permite să pasăm, să avem personalitate”

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 10 Apr. 2016, 11:25 Campionat
Firțulescu a marcat cu Reșița cel mai rapid gol din carieră.** Mijlocașul spune ce a schimbat Dulcea la CSM:

Redevenit titular după venirea lui Adrian Dulcea pe banca CSM-ului, mijlocașul dreapta Dragoș Firțulescu a reușit cel mai rapid gol al echipei sale din acest sezon. Acesta a punctat în minutul 2 al meciului de sâmbătă cu Metalul Reșița (2-0, în prima etapă a play-out-ului), învingându-l pe Cristian Zimmermann la capătul unui contraatac în superioritate numerică.

Mijlocașul de bandă spune că noul tehnician din Zăvoi a dat mai multă încredere echipei. „Nu am mai marcat niciodată așa rapid un gol. Am jucat cu un sistem ofensiv, care ne permite să pasăm, să avem libertate în joc, să avem personalitate, ne simțim foarte bine, am controlat jocul cu Metalul de la cap la coadă, nu am dat nicio șansă adversarului. Cu Adi avem mai multă încredere și asta s-a văzut în meciul cu Reșița. Am fost rezervă ultimele două meciuri, cu Brașov și Baia Mare, asta a fost strategia antrenorului… Am avut și o discuție cu el înainte de jocul cu Brașov, mi-a explicat că aceasta este strategia lui, să rămân pe banca de rezerve. Eu sunt jucător profesionist, respect deciziile antrenorilor și conducerii și îmi văd de treaba mea. Probabil că, după ce vom fi siguri că nu retrogradăm, se vor face planurile pentru sezonul viitor, vor avea loc și discuții, rămâne de văzut ce va fi în vară”, a spus jucătorul Vâlcii la conferința de presă organizată la finalul meciului cu Metalul.

„A fost dezamăgire mare pentru toată lumea că nu am ajuns în play-off”

Dragoș Firțulescu regretă că CSM nu a ajuns să joace pentru promovare în play-off. „A fost dezamăgire mare pentru toată lumea că nu am ajuns în play-off, toată echipa am muncit mult și ne-am dorit să mergem să jucăm cu echipele puternice, care își doresc promovarea. Trebuie să ne atingem noul obiectiv, să scăpăm cât mai repede de retrogradare, suntem jucători profesioniști, până ne terminăm contractul, ne pregătim bine și sperăm să câștigăm toate meciurile. Am pierdut play-off-ul în jocurile cu Mediaș, Brașov, Mioveni și toate meciurile cedate. În prima parte a sezonului ne-am stabilit ca obiectiv să câștigăm fiecare meci în parte, iar în partea a doua a campionatului ne-am făcut calcule în funcție de adversarele care vroiau să prindă play-off. Toată echipa a greșit, toată echipa a avut de suferit, am plătit și acum ne vedem în continuare de treaba noastră”, a mai declarat Firțulescu.

În acest sezon, olteanul din Băilești a marcat 4 goluri în cele 13 meciuri în care a evoluat pentru CSM Râmnicu Vâlcea.

Articol scris de Adi Georgescu

Adrian MUJEA, Marius ANGHEL 10 Apr. 2016, 11:25 Campionat
Pe aceeași temă