FIFA o somează pe Poli să-și plătească datoriile!

19 Nov. 2011, 06:52 Campionat
FIFA o somează pe Poli** să-și plătească datoriile!

Comisia pentru Statutul Jucătorilor din cadrul FIFA a solicitat grupării FC Timișoara să achite datoria către clubul ceh Slovan Liberec, reprezentând o restanță de plată din transferul fundașului Milos Brezinsky din anul 2008, informează, vineri, site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

Conform unor surse din cadrul clubului bănățean, conducerea FC Timișoara are de plată 1.050.000 de euro către gruparea cehă plus 100.000 de euro penalități.

FC Timișoara a pierdut litigiul cu Slovan Liberec în ceea ce privește această restanță atât în fața Judecătorului Unic al Comisiei FIFA pentru Statutul Jucătorilor în 11 august 2010, cât și la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne la 9 septembrie 2011.

Într-o scrisoare trimisă de comisia din cadrul FIFA Federației Române de Fotbal se menționează faptul că FC Timișoara trebuie să achite și 10.000 de franci elvețieni reprezentând costuri procedurale în urma procesului. „Vă atragem cu amabilitate atenția asupra faptului că SC Fotbal Club Timișoara nu și-a îndeplinit obligațiile, conform celor stabilite în decizia pronunțată de Judecătorul Unic al Comisiei FIFA pentru Statutul Jucătorilor la data de 11 august 2010, ca și de decizia arbitrală pronunțată de TAS pe 9 septembrie 2011. Luând în considerație cele de mai sus, vă informăm respectuos că SC Fotbal Club Timișoara trebuie să plătească imediat costurile procedurale, în valoare de 10.000 CHF, în contul bancar stipulat la punctul 7 al paragrafului III al deciziei FIFA relevante, ca și suma datorată FC Slovan Liberec. În acest sens, rugăm respectuos SC Fotbal Club Timișoara să ne transmită copii ale ordinelor de plată menționate mai sus până pe 28 octombrie 2011″, se arată în scrisoarea publicată de FRF pe site-ul oficial.

Potrivit site-ului FRF, în cazul în care FC Timișoara nu face dovada plății datoriei, Comisia pentru Statutul Jucătorilor a FIFA va sesiza Comisia de Disciplină din cadrul FIFA. „Mai mult, vă rugăm să fiți informați că procedura de executare poate fi inițiată doar în cazul în care creditorul informează debitorul cu privire la detaliile bancare unde urmează să fie efectuată plata. În consecință, FC Slovan Liberec este respectuos rugat să ne comunice dovezile cu privire la îndeplinerea cerințelor mai sus menționate în intervalul de timp menționat mai sus. După primirea documentației solicitate din partea FC Slovan Liberec și în cazul în care SC Fotbal Club Timișoara nu va furniza dovada plății în intervalul de timp menționat, vom înainta dosarul în integralitatea sa Comisiei de Disciplină a FIFA”, se mai arată în scrisoarea semnată de Marco Leal în numele Comisiei pentru Statutul Jucătorilor.

FC Timișoara l-a transferat în anul 2008 pe fundașul Milos Brezinsky de la gruparea cehă Slovan Liberec. Brezinsky a evoluat la formația bănățeană până în 2010 când și-a reziliat de comun acord contractul. În momentul de față, fundașul se află sub contract cu gruparea Viktoria Plzen, dar joacă sub formă de împrumut la Ceske Budejovice.

19 Nov. 2011, 06:52 Campionat
Pe aceeași temă