Ferfelea: „Abia aștept să înceapă campionatul”

Mihai Andries 01 Jul. 2014, 16:05 Campionat
Ferfelea:**

Coordonatorul Universității consideră că în primul sezon al revenirii în prima ligă punctele sunt cele mai importante, spectacolul fiind pe locul secund.  Ferfelea a acordat un interviu siteului oficial al clubului oltean, în care vorbește despre pregătirile echipei și planurile sale pentru noul sezon

Cum a fost jocul cu Vardar Skopje?

Un meci de antrenament, bun. Sincer nu ne-a interesat rezultatul. Important a fost să lucrăm la relațiile de joc, întrucât au venit foarte mulți jucători noi. Este un moment în care trebuie să punem accent pe omogenizare.

Care consideri că au fost punctele tari și care slăbiciunile în acest joc?

Jocul în sine a fost foarte bun, am avut posesie bună, ocazii destul de multe. Iar ca puncte slabe: primirea celor două goluri, dar în perioada de pregătire e normal. Mai avem de lucrat în această direcție.

Și astăzi echipa un meci amical. Ce interesează din acest joc?

Să ne cunoaștem cât mai bine. Să încercăm să facem o echipă competitivă cât mai repede, având în vedere că timpul este scurt, meciurile oficiale se apropie. În opinia mea nu contează rezultatul, ci să avem cât mai multe reușite ca echipă în aceste jocuri de pregătire.

Tu, Neacșa ori Nuno Rocha sunteți jucători tehnici și cu o bună viziune a jocului. La ce să se aștepte suporterii olteni în sezonul care va începe în curând? Va fi Universitatea o echipă spectaculoasă?

Asta rămâne de văzut. Important pentru noi este să facem meciuri cât mai bune, să câștigăm foarte multe puncte. Trebuie să ne îndeplinim obiectivul de a ne clasa în primele zece. Va fi o luptă aprigă pentru fiecare punct. Spectaculozitatea jocului va veni de la sine, avem jucători care pot da o pasă filtrantă, surprinzătoare sau pot face un dribling care să scoată un adversar din joc. Se poate construi o echipă care să fie pe placul publicului oltean.

Cum vezi transferurile masive din această vară?

Concurența poate să aducă numai lucruri pozitive. Este foarte bine că au venit jucători de valoare. Important este ca echipa să câștige, pentru că rezultatele vor fi esențiale în sezonul viitor.

Cum sunt antrenamentele cu Jerry Gane?

Acum am întâlnit ceva mai nou decât înainte. Se lucrează mai scurt și mai intens. Foarte mult tactic. Din păcate timpul e scurt și trebuie să lucrăm la toate capitolele fizic, tactic, tehnic.

Ți-ai fixat un obiectiv personal pentru sezonul revenirii în prima ligă?

Nu. Important e să fiu sănătos, ținând cont că sezonul trecut am avut o problemă medicală. Apoi, ca și echipă să avem evoluții cât mai bune care să ne ducă cât mai sus în clasament.  

Cum ai trăit decizia de sâmbătă, cea a afilierii Universității la FRF?

Sincer, nu am avut nicio emoție. După aceea am văzut că multă lume a avut ceva emoții, mie mi s-a părut o decizie firească. În opinia mea, nu poți ca echipă să funcționezi și după aceea să primești o veste că de fapt tu nu mai exiști. Mi se pare aberant și absurd.

Primul meci oficial va fi cu Rapid. Este bine, este rău?

Ce poți să-ți dorești mai mult decât un meci cu Rapidul în Giulești. Cred că va fi o atmosferă frumoasă. Am jucat multe meciuri în Giulești și sincer mie îmi place. Vor veni mulți spectatori adverși, dar noi ne dorim să le stricăm sărbătoarea revenirii și să câștigăm.

Mâine, pe 2 iulie, se va trage la sorți țintarul primei ligi. Ai vreo preferință?

În sezoanele trecute, din ce am observat, echipele nou-promovate au întâlnit adversari de pe primele locuri. Probabil așa se va întâmpla și acum, vom deschide campionatul împotriva unei echipe care va juca în cupele europene. Mă aștept la o atmosferă frumoasă pe „Oblemenco”, dar cel mai mult îmi doresc să luăm puncte. Eu unul, sincer, aș sacrifica spectacolul pentru puncte.

Nu a mai rămas nicio lună până la debutul campionatului…

Îmi doresc să înceapă cât mai repede campionatul. E altceva în liga întâi față de liga a doua, se joacă un altfel de fotbal, altă atmosferă, jucătorii mult mai buni. Eu de-abia încep să înceapă!

Sursa: CS Universitatea Craiova

Mihai Andries 01 Jul. 2014, 16:05 Campionat
Pe aceeași temă