FCM Baia Mare și Olimpia Satu Mare au dat-o la pace în derby-ul Nordului. Toma: „Nu a fost un rezultat echitabil”

Marius ANGHEL 09 Nov. 2015, 17:54 Campionat
FCM Baia Mare și Olimpia Satu Mare au dat-o la pace în derby-ul Nordului.** Toma:

Derby-ul Nordului s-a încheiat nedecis. FCM Baia Mare și Olimpia Satu Mare au băgat fotbalu-n ceață și, în ciuda unui început furtunos, cele două grupări au cam rămas datoare celor peste 1.000 de spectatori veniți sâmbătă la stadionul „Viorel Mateianu”.

Partida a început perfect pentru trupa lui Tiberiu Csik și la prima fază de atac, după o minge aruncată în careul gazdelor, portarul Ormenișan și fundașul Lupu i-au oferit pe tavă șansă deschiderii scorului lui Dumitru Munteanu. Fundașul dreapta reprofilat sâmbătă mijlocaș stânga a urmărit inspirat și a înscris din lateral în poarta lăsată goală de Ormenișan. 0-1 încă din minutul 2.

Băimărenii acuză șocul și intră greu în meci… Noroc cu Balaure, care bagă-n sperieți apărarea Olimpiei și în minutul 16, după o bâlbâială nepermisă a fundașilor sătmăreni, reușește să înscrie pentru 1-1 din mijlocul careului.

Urmează câteva minute bune de iureș la poarta lui Băican. Arnăutu, Băican și Păcurar iau cu asalt careul oaspeților doar că apărarea lui Băican nu mai cedează și la vestiare se intră cu un 1-1 oarecum echitabil.

Sălăgeanu, inexistent în prima repriză, e lăsat de Csik la vestiare. Olimpia acoperă mai bine mijlocul terenului, fundașii laterali Ciul și Iuhas nu le mai lasă nicio șansă adversarilor și gazdele nu mai reușesc mai nimic… Băican e spectator de lux în partea a doua în vreme ce Takacs și Munteanu irosesc ocazii bune pentru Olimpia în minutele 62 și 84. Heil cu o lovitură de cap și Chivari cu un șut din marginea careului au întregit seria ocaziilor din tabăra Olimpiei.

S-a încheiat nedecis derby-ul de la Baia Mare, însă sătmărenii păstrează oarecum o undă de regret că, poate, cu mai mult curaj pe faza de atac puteau obține chiar toate punctele în fața unui FCM, care pare a-și fi epuizat toate gloanțele în meciul din Cupa României cu Steaua.

Toma: „Ne-am bătut singuri astăzi

„Nu a fost un rezultat echitabil, pentru că adversarii au dat gol pe greșeala noastră. Practic ne-am bătut singuri astăzi. Ei nu au ajuns deloc la poartă, în timp ce noi am făcut un joc destul de bun, am dat gol, am avut 7-8 ocazii, dar acesta este fotbalul. Noi venim după trei eșecuri consecutive, astfel că putem spune că este un rezultat bun. Urmează meciuri dificile, dar orice partidă este grea, orice partidă noi o jucăm la victorie. Așa am făcut și acum, dar o neînțelegere între Lupu și Ormenișan a echilibrat balanța. Băieții mei au dat însă dovadă de caracter, au început practic meciul de la 0-1, dar au jucat, au egalat și am avut apoi multe ocazii. Se întâmplă însă să nu îți iasă. Drumul este lung, obiectivul este calificarea în play-off și acolo vrem să ajungem” a spus, citat de fcmbaiamare.ro, antrenorul principal al FCM-ului, Dorin Toma.

FCM BAIA MARE        1
OLIMPIA SATU MARE    1

Balaure ”16 / D. Muntean ”2

Ormenișan – Sg. Oltean, Hodor (cpt.), Fl. Ilie, R. Lupu – A. Ignea, Leonte, Păcurar (Codin ”73), Balaure – Arnăutu (V. Pop ”60), C. Sîrbu (Șter ”65)
Rezerve neutilizate: Bota – M. Deac, D. Munteanu, Duruș
Antrenor: Dorin Toma

Băican – Ciul, I. Tătaru (Fl. Mureșan ”26), Heil, Iuhas (cpt.) – Takacs, Chivari, Villand, D. Muntean – Sălăgeanu (R. Rus ”46), Al. Boștină (Faur ”68)
Rezerve neutilizate: Șuta – Bîgiu, Bura, D. Lukacs
Antrenor: Tiberiu Csik

Stadion: „Viorel Mateianu” (Baia Mare); Spectatori: 1.000; Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Mihai Marius Marica (Bistrița) și Ovidiu Timar (Marghita).

Sursa: Gazeta de Nord-Vest

Marius ANGHEL 09 Nov. 2015, 17:54 Campionat
Pe aceeași temă