FC Olt, remiză albă pe „1 Mai”. Slătinenii nu au găsit drumul spre gol

Mihai Andries 21 Oct. 2013, 13:20 Campionat
FC Olt, remiză albă pe „1 Mai

FC Olt Slatina a obținut doar o remiză, scor 0-0, în meciul susținut pe teren propriu în compania nou-promovatei Olimpia Satu Mare, pierzând două puncte prețioase. Slătinenii au avut câteva ocazii ideale, însă nu au reușit să dea lovitura decisivă.

Jocul a început într-o notă echilibrată, de tatonare, în prima jumătate de oră putând fi consemnate șutul lui Bancu, din voleu, după o centrare de pe flancul drept, iar în dreptul oaspeților o reluare cu capul prin Villand. Slătinenii au creat, în ultimele cinci minute ale primei reprize, presiune la poarta adversă. După o acțiune pe flancul stâng purtată de Bancu, mijlocașul pasează pe culoar, pentru Ignea, demarcat în careu, însă Svarczkope se opune centrării și comite un henț evident. „Centralul” Cătălin Pană face semn că balonul a fost jucat cu mâna neintenționat, dictând doar corner, în ciuda protestelor tribunei, care solicita penalty (min. 42). Slătinenii au ratat o șansă ideală de a intra la cabine în avantaj.

Pe contraatac, Huțanu alege șutul la poartă, în locul unei pase decisive către Drăghici, aflat în situație ideală de gol, execuția mijlocașului trecând peste transversală (min. 44). În actul secund, N Kongue a fost cel mai periculos jucător, reușind să creeze câteva faze ideale de gol. După o incursiune pe flancul drept, camerunezul întoarce un adversar, pasează în centrul careului pentru Ivănică, acesta singur cu portarul reia slab spre poartă (min. 68). Fundașul central Marius Bălău a fost la un pas de autogol, după o fază creată tot de camerunez, care a scos, de pe linia de fund, un balon în fața porții (min. 75). Ignea a fost la un pas de a da lovitura decisivă. N Kongue a reușit o pătrundere pe partea stângă, a trimis în 10 metri pentru Ignea, care a reluat puternic, însă balonul a trecut pe la vinclul porții (min. 86). Oaspeții au avut un șut pe lângă al lui Kinczel și un contraatac prin Feier, însă Crușoveanu s-a apărat foarte bine. În debutul actului secund, slătinenii au reclamat un fault în careu la N Kongue. După o lovitură liberă bătută de Ignea, atacantul camerunez este împiedicat să joace balonul, reținut de goalkeeper-ul Șuta. În ciuda ocaziilor, slătinenii nu au găsit drumul spre gol, meciul încheindu-se cu o remiză albă.


FC Olt: Mogoșanu, Anghelina, Crușoveanu, Gligor (cpt.), Siminic, Quist, Ignea, Huțanu (min. 75 Giurcă), Ciobanu (min. 40 Ivănică), Bancu, Drăghici (min. 53 N Kongue).


Olimpia Satu Mare: Suta (cpt.), Muntean, Bălău, C. Ene, Iuhas, Svarczkopf, Villand, Kinczel, Gavrilescu (min. 90 Hanuș), P. Dragoș (min. 70 Feier), Zsiga (min. 60 Micaș).

 

Sursa: Gazeta Nouă

Mihai Andries 21 Oct. 2013, 13:20 Campionat
Pe aceeași temă