Se construiește un nou stadion în România, într-un oraș fără echipă măcar în Liga 3. Va avea 10.000 de locuri. Anunțul făcut astăzi: „Investiția se face prin CNI”

Marius ANGHEL 01 Mar. 2018, 15:11 Special

După Alexandria și Turnu Măgurele, încă un oraș din România, de culoare politică tot roșie, va avea în viitorul apropiat un nou stadion, cu toate că nu are echipă de fotbal nici măcar la nivelul Ligii 3. Construcția pe care o va face Compania Națională de Investiții (CNI) va fi amplasată pe locația actualei principale arene din Slatina și va avea 10.000 de locuri.

Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a declarat că CNI va constui la Slatina un stadion modern de 10.000 de locuri, în acest sens fiind deja obținute primele documente pentru demararea lucrărilor.

„Avem în intenție să construim un stadion la Slatina. Am demarat primele documente pentru această investiție, prin CNI. Stadionul va avea în jur de 10.000 de locuri, proiectarea și toate studiile le face Compania Națională de Investiții. Noua investiție va fi pe amplasamentul actualului stadion «1 mai»”, a declarat, citat de ziarul local din Slatina Gazeta nouă, Marius Oprescu.

Stadionul „1 Mai” din Slatina a fost inaugurat în anul 1924 și are 12.000 de locuri. Ultima renovare parțială de care a avut parte a avut loc între anii 2008-2009, atunci când la tribuna I au fost montate scaune.

Echipa de fotbal a Slatinei, FC Olt, a început să aibă probleme și într-un final a ajuns să se desființeze după ce fostul primar al orașului reședință al județului Olt, Darius Vâlcov, membru PSD, a plecat la București, în guvernul lui Victor Ponta, iar, ulterior, a fost anchetat de DNA pentru corupție. FC Olt Slatina s-a retras în 2015 din campionatul Ligii 2. Apoi, la Slatina a părut Inter Olt Slatina, care a jucat în Liga 3, însă care s-a desființat după doar o scurtă perioadă de activitate, tot din cauza lipsei finanțării de la autoritățile locale, mult mai greu de obținut față de mandatul lui Vâlcov.

Marius ANGHEL 01 Mar. 2018, 15:11 Special
Pe aceeași temă