FC Maramureș se mută la Sibiu! Iohannis: „Îi voi sprijini. Echipa își va schimba denumirea”

Mihai Andries 10 Jan. 2013, 16:59 Campionat
FC Maramureș se mută la Sibiu!** Iohannis:

UPDATE: FC Maramureș se mută pe Municipal la Sibiu și își va schimba denumirea.

Primăria Sibiu prin vocea lui Klaus Iohannis a confirmat astăzi faptul că gruparea FC Maramureș Universitar Baia Mare, care activează în Liga 2 de fotbal, a depus o cerere de mutare pe stadionul Municipal.
 
Primarul Klaus Iohannis a confirmat că FC Maramureș vrea să se mute la Sibiu. „Da. Există o cerere informală pentru acordarea stadionului. E vorba de o echipă care dorește să evolueze în Sibiu și îi voi sprijini. Da. Este vorba de FC Maramureș. Echipa își va schimba denumirea. Va apare denumirea de Sibiu. Acesta este planul. Îi vom sprijini cum i-am sprijinit și pe toți ceilalți. Cu stadionul și pe agenda sportivă, desigur. Este foarte posibil ca îl luna februarie să fie un proiect în ședința de Consilul Local pentru acordarea stadionului acestei echipe. Nu exclud această variantă” a spus primarul Sibiului.

Articol scris de Dragoș POPESCU
 


FC Maramureș se mută din nou cu cortul! Următoare oprire: Sibiu!

Pe măsură ce timpul trece lucrurile devin din ce în ce mai clare pentru FC Maramureș Universitar, mutarea la Sibiu fiind doar o chestiune de zile. Din informațiile pe care le avem la această oră, actele prin care se oficializează această nouă schimbare de domiciliu vor ieși de la judecătorie la finalul lunii, vehiculându-se că Dan Hotico ar fi vândut-o cu totul, lucru neconfirmat până la această oră.

Ce se știe până acum este că discuțiile au început undeva pe finalul anului trecut, atunci când au fost luați în calcul doi oameni de fotbal de la Unirea Alba Iulia, Stelian Gherman pentru postul de antrenor și Mihai Dăscălescu pentru cel de conducător. Cele două nume se pare că nu mai sunt de actualitate, cel puțin ultimul urmând a continua la Unirea până la finalul returului, în timp ce Gherman și-a anunțat intenția de a nu mai reveni la gruparea ardeleană sătul de problemele financiare existente acolo.

În aceste condiții, favorit pentru conducerea clubului maramureșeano-sibian este Cornel Stănilă, cel care a fost la cârma Sevișului Șelimbăr, dar și a Voinței Sibiu, după ce cele două echipe au făcut front comun în această vară. Momentan nu se știe cine va fi antrenor principal sau dacă se va apela din nou la Ioan Tătăran, cel care a fost pe banca echipei în ultimele șapte etape. În schimb se vorbește că vor fi aduși jucători experimentați din Liga a II-a, cap de listă fiind portarul Mihai Ștețca (32 de ani), cel care în tur a apărat pentru CS Turnu Severin în patru partide. Reunirea noii echipe se preconizează a avea loc pe 21 ianuarie la Sibiu

Au ajuns la a patra mutare în acest campionat

Trebuie spus că FC Maramureș nu se află la prima schimbare de domiciliu în acest sezon, băimărenii lui Hotico începând turul la Zlatna – acolo unde au jucat contra Coronei, continuând cu Bistrița – unde au jucat cu Damila și terminând cu Baia Mare, unde au jucat restul meciurilor de acasă. De menționat că în vara anului trecut, neînțelegerile cu autoritățile locale au dus la mutarea echipei de la Baia Mare, dar și la apariția unei echipe a Primăriei care face furori în Liga a IV-a sub numele de FCM Baia Mare, cu peste 130 de goluri marcate din care 99 doar de un singur jucător, Andrei Moldovan. După împăcarea care a însemnat revenirea echipei lui Hotico pe „Viorel Mateianu” s-a vehiculat și un zvon că cele două echipe se vor uni în vară, însă după această mutare la Sibiu, acest lucru devine o utopie.

În încheiere, ca să facem un pic de haz de necaz, dacă ar fi să luăm în considerare toate orașele prin care s-a perindat FC Maramureș U, dar și noua casă de la Sibiu, numele echipei – și așa lung – ar trebui să sune ceva gen FC Maramureș Universitar Zlatna Bistrița Baia Mare Sibiu sau pe scurt FCMUZBBM Sibiu.

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto: Sorin Dan MUSCĂ‚

Mihai Andries 10 Jan. 2013, 16:59 Campionat
Pe aceeași temă