FC Clinceni merge la play-off după un meci „aranjat” la Tărlungeni: „Nu mai conta”

Marius ANGHEL 13 Apr. 2014, 16:02 Campionat
FC Clinceni merge la play-off după un meci

FC Clinceni nu a reușit să-și facă o intrare triumfală în play-off, fiind înfrântă cu 3-2 de Unirea Tărlungeni, într-un meci rămas fără miză după ce SC Bacău și-a câștigat meciul de pe teren propriu în fața echipei CF Brăila.

Pe locul trei în clasamentul play-off, cu 17 puncte, după CSMS Iași și Unirea Slobozia, cu câte 19 puncte, FC Clinceni nu a pus preț pe rezultatul partidei de la Tărlungeni, după cum recunoaște chiar președintele grupării, Dan Lăzărescu. Acesta admite că a avut chiar o înțelegere înaintea partidei cu oficialii echipei adverse, cu care s-a și contrat din cauza terenului acoperit de zăpadă.

„Nu pot să spun că nu ne-a interesat. Am odihnit, e adevărat, unii jucători din lotul nostru. Din câte am aflat, prima etapă din play-off este devansată cu o zi, deci se va juca vineri. Problema principală a fost terenul, m-a supărat foarte tare. Când am ajuns acolo era stratul de zăpadă de 20 de cm. Erau doar 2-3 oameni care dădeau cu mătura. Am zis ok, amânăm meciul o oră, dar am pus presiune, m-am contract cu cei de acolo și le-am explicat că echipa gazdă trebuie să asigure condițiile de joc. Dar nu aveai ce să faci, prindeai mingea, o aruncai pe sus.

Meciul nu conta în economia viitorului clasament, nici pentru ei, nici pentru noi. Chiar am vorbit cu directorii sportivi să le transmitem fotbaliștilor să nu se lovească pentru că nu ne trebuie așa ceva, nici lor, nici nouă”, a declarat Dan Lăzărescu pentru Sport Total FM în emisiunea „Liga de weekend”.

Sistemul play-off, un „experiment eșuat”

Din cele sase echipe inscrise in mini-campionatul ce va decide cele doua echipe care vor promova din Seria 1, doar trei echipe si-au depus licenta pentru a obtine dreptul de a accede in Liga 1. Cum cluburile Unirea Slobozia, ACS Berceni si SC Bacau vor face doar figuratie in clasament, Dan Lazarescu se teme ca echipele la randul lor ar putea face acelasi lucru si pe teren, punctand astfel ca sistemul actual nu este unul pus la punct, iar din vara sunt sanse mari ca lucrurile sa se schimbe.

„Daca as fi stiut la inceputul campionatului ca acest sistem poate genera atatea probleme si cauzalitati nu as fi fost de acord. Nici cei din FRF cand au propus nu au facut macar o simulare. A fost un experiment, cred eu, nu foarte reusit. Sunt convins eu ca de la anul nu va mai fi acelasi sistem.

Se vechiculeaza deja doua variante: 2 serii de 14 echipe, sa se intre in play-off cu punctele din campionat, mai aproape de normalitate zic eu si mai e varianta cu 2 serii de 16, sa promoveze primele 2 si sa retrogradeze ultimele trei”, a explicat Dan Lazarescu, care a reiterat faptul ca este deschis la orice fel de colaborare cu Primaria din Pitesti, de la care a obtinut deja acceptul de a evolua pe legendarul stadion din Trivale. „Nu e nimic batut in cuie, am avut aprobarea doar de a evolua pe stadionul „Nicolae Dobrin”, dar tinand cont Pitestiul este un oras indragostit de fotbal, care a dat si da in continuare fotbalisti de exceptie, eu cred ca in cele din urma ne va adopta. Putem lua orice titulatura doresc dansii, pentru ca suntem deschisi la orice forma de colaborare.

Suntem nevoiti in anumite situatii sa recurgem la aceste intelegeri, pentru ca nu avem bani de materiale la normele impuse de normele din Liga 1. Afara, primariile asigura constructia si intretinerea bazelor sportive, e o mandrie ca joaca echipa pe terenul respectiv, la noi nu te-a ajuta nimeni. Sa ma apuc sa construiesc un stadion sa scot din buzunar 20 de milioane de euro, nu exista banii acestia”, a mai spus Dan Lăzărescu la Sport Total FM.

Marius ANGHEL 13 Apr. 2014, 16:02 Campionat
Pe aceeași temă