FC Caransebeș, remiză „vie” cu o echipă aflată în moarte… financiară

În ultima etapă a campionatului regulat, cea cu numărul 22 a Ligii a II-a, FC Caransebeș a întâlnit sâmbătă, 28 martie, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuș, pe FC Bihor Oradea, o echipă cu mari probleme financiare, dar asupra forței căreia tehnicianul gugulanilor, Alin Artimon, avertizat încă înainte de începerea partidei. Se anunța un meci greu, chiar dacă gazdele veneau cu un moral excelent după victoria din etapa trecută, când au învins în deplasare, cu 2-1, pe Metalul Reșița, iar oaspeții nu-și mai primiseră salariile de cinci luni.

Încă din startul partidei, bihorenii au arătat fără putință de tăgadă că n-au venit la Caransebeș să se predea, „arzând” etapa obișnuitelor minute de tatonare și ieșind curajos la joc. Cu toate acestea, prima ocazie a aparținut caransebeșenilor, în minutul 7 Săulescu pătrunzând pe dreapta în careu și, deși avea varianta Boștină plasat bine la 11 metri, a preferat să șuteze din unghi, la colțul scurt, portarul Fildan respingând în față, de unde fundașii săi au trimis în corner.

Peste două minute, bihorenii au avut și ei o fază mai periculoasă, când, dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri obținută de Andor, Ember a șutat puternic, însă pe centrul porții caransebeșene, iar Pascal a reținut.

În minutul 13, același Săulescu – de altfel cel mai „tăvălit” jucător de pe teren – a fost faultat la 17 metri, tot pe partea dreaptă, lovitura liberă bătută bine de Stancu, direct pe poartă, întâlnind bara transversală a porții lui Fildan.

Contrar așteptărilor, scorul a fost deschis de oaspeți, în minutul 18, după un contraatac declanșat de Pop, care i-a pasat pe stânga lui Ban, acesta a intrat în careu, l-a driblat pe Pascal ieșit în întâmpinare și, de la 12 metri, a trimis balonul în poarta goală.

Scorul pauzei a fost stabilit de Goșa, care, după o luptă aeriană cu Fildan, după un corner de pe dreapta executat de Stancu, a trimis cu capul în plasa porții bihorene, restabilind egalitatea pe tabela de marcaj. În ultimul minut al primei reprize, tot Goșa putea să-și ducă echipa în avantaj, după o lovitură liberă bătută de Stancu și prelungită cu capul de Dinu lângă bara stângă a porții oaspeților, însă „latul” căpitanului gugulan a trecut la câțiva centimetri de vinclu.

Repriza a doua a debutat cu o ploaie măruntă și rece, care nu avea cum să nu-și pună amprenta asupra jocului. Acest lucru s-a văzut chiar în minutul 58, când Roman, bine poziționat la 18 metri, a alunecat în momentul șutului, astfel că mingea s-a dus pe centru, fără forță, iar Fildan a reținut balonul. Peste doar două minute, Lupu a irosit o ocazie cât roata carului, reluând, de la doar 6 metri, cu capul, peste poarta lui Fildan, centrarea perfectă expediată de pe dreapta de Tomozei.

Cea mai frumoasă fază a meciului s-a petrecut în minutul 75, când Artean a luat o minge de la mijlocul terenului, a avansat, a evitat elegant „alunecarea” lui Țoca, a înaintat impetuos spre careul bihorean, iar de la 18 metri a trimis o ghiulea pe jos, lângă stâlpul din stânga al porții lui Fildan, care nu a reușit să ajungă la minge, aducându-și echipa în avantaj, 2-1.

Bihorenii, care, trebuie spus, au făcut o figură foarte frumoasă la Caransebeș, au egalat în minutul 83, după un corner executat de pe dreapta de Sorian, mingea fiind recentrată de Lazăr, iar Pop, de la 10 metri, a reluat cu capul în poarta caransebeșeană.

FC CARANSEBEȘ        2
FC BIHOR ORADEA    2

Goșa ”30, Artean ”75 / Ban ”18, Fl. Pop ”83

Ad. Pascal – Tomozei, Goșa (cpt.), Cip. Dinu, I. Stancu – Fl. Pârvu, Artean – Săulescu (Stoianof ”73), A. Roman (Birău ”73), S. Lupu – Al. Boștină (Suru ”77)
Rezerve neutilizate: Coca – R. Barbu, H. Popa, Cotigă
Antrenor: Alin Artimon

Fildan – Letan, Fl. Lazăr (cpt.), Pascariu, Lorincz (Haș ”26) – I. Ban, Țoca (Sorian ”81) – Fl. Pop, Ember, Andor – Cigan (A. Achim ”56)
Rezerve neutilizate: A. Sălăjan – Ludușan, Bactăr, Sas
Antrenor: Călin Cheregi

Stadion: Municipal (Caransebeș); Spectatori: 400; Arbitru: Nicolae Cătălin Botaș; Asistenți: Andrei Chițoiu Nicolae și Cristian Gabriel Drăguț (toți din Timișoara); Jucătorul meciului: Andrei Artean.

Articol scris de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă