FC Brașov s-a mulțumit cu puțin în meciul de la Ștefănești! Țălnar se gândește deja la UTA

Marius ANGHEL 05 Sep. 2016, 11:27 Campionat

FC Brașov nu a obținut decât un punct în deplasarea de la Ștefănești, scor 0-0 cu Unirea Tărlungeni și a ratat astfel șansa de a urca pe locul doi în clasament. La fel ca și în deplasarea de la Satu Mare, jocul „stegarilor” a scârțâit serios, fără vlagă și cu multe greșeli, astfel că elevii lui Cornel Țălnar au bifat al doilea egal în deplasare.

Deși au avut parte de unul dintre cei mai slabi adversari din Liga a 2-a, brașovenii nu au reușit să-și impună jocul, doar Răsdan, în două rânduri, și Cordoș ratând ocazii importante la poarta gazdelor. Dacă Florin Iacob a apărat ce a fost de apărat, problemele au apărut pe flancul drept, acolo unde Vagner a prins o zi nefericită, e drept și lăsat singur de multe ori de Răsdan.

După câteva nesincronizări în prima parte a meciului, cei doi fundași centrali Șerban și Cordoș și-au găsit cadența, iar pe flancul stâng, Cătălin Stan nu a mai avut problemele din jocurile trecute. Paul Iacob crește de la meci la meci, în schimb Grigorie rămâne în continuare dator, pentru că este clar că mijlocașul brașovean poate juca mult mai bine. Iulian Popa a fost discret în prima repriză, însă în partea secundă acesta a ridicat nivelul jocului. Cei doi mijlocași laterali Manole și Răsdan sunt buni pe faza ofensivă, implicați în joc, însă ambii au carențe pe faza defensivă.

La fel ca și la Satu Mare, Sburlea a fost singur în atac, astfel că atacantul brașovean nu a mișcat în fața fundașilor gazdelor. Istrati a intrat abia pe final, de altfel aceasta a fost singura schimbare a lui Țălnar în acest meci. Chiar dacă nu a avut multe reușite, Istrati a fost extrem de activ și a creat pericol în careul advers. La meci au fost prezenți și circa 20 de supoteri brașoveni, care la final au avut un mesaj clar către jucători: „bateți pe UTA”.

Una peste alta, FC Brașov își păstrează invincibilitatea în acest start de sezon, iar etapa viitoare va fi momentul adevărului, pentru că pe Tineretului va veni o contracandidată la promovare, UTA Bătrâna Doamnă.

Toropiți de căldură

Chiar dacă era extrem de nervos pentru prestația echipei, antrenorul Cornel Țălnar și-a felicitat jucătorii la final. „Un rezultat echitabil, chiar dacă eu consider că am fi putut și să câștigăm. Prima repriză a fost una echilibrată, după pauză ne-am creat noi ceva mai multe ocazii. Felicit băieții pentru dăruire, mai ales că meciul s-a disputat pe o căldură insuportabilă, la 35 de grade. Ne refacem repede, ne adunăm forțele și tot ce contează acum e să ne pregătim bine pentru meciul cu UTA”, a declarat Cornel Țălnar, antrenorul lui FC Brașov.

Mult mai acid a fost managerul Paul Enache, cel care a criticat jocul echipei. „A fost un joc modest, ce să ne mai ascundem, mult sub pretențiile pe care le avem noi de la echipă. Cei de la Ștefănești mi-au lăsat o impresie plăcută, am văzut doi juniori buni, dar și un portar de valoare. Ne așteaptă acum meciul cu UTA, un joc ce se anunță dificil. Important este ca la meciul de vineri să putem alinia cel mai bun 11″, a spus Enache.

„FC Brașov nu ne-a surprins cu nimic!”

De cealaltă parte, antrenorul gazdelor, Laurențiu Tudor, a spus că nu a fost surprins cu nimic de FC Brașov. „Am întâlnit o echipă cu jucători cu experiență, care puteau face diferența. Am avut ocazii mai importante decât adversarul care nu ne-a pus probleme decât prin câteva șuturi. Una peste alta, pot spune că este un rezultat echitabil, după un meci în care FC Brașov nu ne-a surprins cu nimic”, a comentat Tudor.

UNIREA TĂ‚RLUNGENI – FC BRAȘOV  0-0

I. Popescu – Ciortan, E. Nicu, Burnea, M. Alecsandru – Mbabi, Zaina – Tigoianu, A. Pătrașcu (cpt.)(Sin ’75), G. Mihai – I. Anghel (Șt. Niculae ’57)
Rezerve neutilizate: Gudea – Nicolici, Gab. Lazăr, G. Ivan, Alb. Voinea
Antrenor: Laurențiu Tudor

Fl. Iacob – Vagner, Cordoș, I. Șerban, Ct. Stan – P. Iacob – Fl. Răsdan, Șt. Grigorie (cpt.)(Istrati ’69), I. Popa, L. Manole –  Sburlea
Rezerve neutilizate: K. Ignat – Săftescu, R. Răducan, D. Ciobanu, Petra, H. Popa
Antrenor: Cornel Țălnar

Stadion: „Dumitru Mătărău” (Ștefăneștii de Jos); Arbitru: Andrei Antonie (București); Asistenți: Ionel Valentin Dumitru (Gherghița) și Adrian Ionescu (Târgoviște).

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 05 Sep. 2016, 11:27 Campionat
Pe aceeași temă