FC Brașov, la primul pas greșit pe „Tineretului”, fix în momentul nepotrivit! Hadnagy e convins că Sepsi OSK merita victoria: „Am pierdut două puncte”

Marius ANGHEL 05 Dec. 2016, 11:50 Campionat

Mult așteptatul meci al brașovenilor cu Sepsi nu a avut deznodământul așteptat de toată suflarea stegară. Fanii s-au pregătit special pentru acest meci, înaintea startului partidei s-a cântat imnul național, iar pe gardul de la tribuna a doua a fost afișat un steag tricolor cu o lungime de peste 100 de metri.

Meciul a început cu oaspeții în atac, iar Ursu și Issa i-au dat primele emoții lui Florin Iacob. „Stegarii” au reacționat și au dat lovitura, după o fază fixă, corner executat de Iulian Popa, iar Andrei Poverlovici, scăpat din marcaj de Issa, a reluat cu capul din șase metri în plasa porții lui Niczuly. Era doar minutul 13 și totul decurgea perfect pentru echipa lui Țălnar. Au urmat minute bune de derută la poarta oaspeților, dar Manole și Grigorie au ratat ocazii importante de a închide jocul. Apoi, cei de la Sepsi s-au trezit și au început să preseze, dar au avut în față un portar, Florin Iacob, în zi mare.

După pauză, lucrurile s-au complicat pentru „stegari”, care au evoluat extrem de temători, încercând să apere avantajul luat în debutul meciului. Au fost momente în care cei de la Sepsi se aflau cu fundașii la mijlocul terenului, iar „stegarii” nu reușeau să iasă din propria jumătate! Issa a urcat mai mult în atac, iar cei doi atacanți, Hadnagy și Daniel Ene, au hărțuit în permanență apărarea „stegarilor”.

Dacă Valentin Suciu, antrenorul oaspeților a mutat ofensiv, schimbările lui Țălnar nu au adus acel plus, doar introducerea lui Vlad Munteanu fiind inspirată, ținând cont de ambiția și determinarea cu care a jucat mijlocașul brașovean. Cu opt minute înainte de final, forcingul oaspeților a dat roade, iar Issa l-a învins pe Iacob, din opt metri, cu un șut năprasnic sub transversală.

Finalul a fost unul de coșmar pentru „stegari”, care s-au văzut asediați, doar paradele lui Florin Iacob în fața lui Hadnagy au salvat Brașovul de o înfrângere rușinoasă. S-a terminat 1-1, un punct câștigat de „stegari” după modul în care s-a jucat. Primul pas greșit pe teren propriu din acest campionat, iar etapa viitoare, FC Brașov se va deplasa în Colentina pentru meciul meciurilor cu Juventus București.

Suciu: „Am pierdut două puncte”

La finalul meciului, cei de la Sepsi au sărbătorit îndelung punctul câștigat la Brașov. „Trebuia să câștigăm, am pierdut două puncte”, a spus Hadnagy. „Noi nu jucăm pentru nimeni, jucăm doar pentru noi. A fost un joc dificil, contra unei echipe puternice, bine organizate. Am reușit să revenim, din păcate nu au reușit să și câștigăm deși am avut ocazii. Nu a fost să fie. Am primit gol pe o naivitate a nostră la o fază fixă, dar în partea secundă am revenit, iar jucătorii merită toate felicitările. Terenul de joc ne-a dezavantajat și pe noi, însă cred că ne-am acomodat mai rapid la condițiile de joc. Cred că în acest meci am pierdut două puncte. Noi nu avem ca obiectiv promovarea, trebuie să fim realiști, suntem o echipă mică. Ne dorim să devenim o echipă mai bună, iar acest joc de la Brașov ne dă speranțe pentru viitor”, a spus Valentin Suciu, antrenorul echipei covăsnene. Cei de Sepsi au intrat deja în vacanță până pe 9 ianurie, deoarece în ultima etapă din 2016 ar fi trebuit să întâlnească pe teren propriu pe Șoimii Pâncota.

Țălnar: „Totul a fost o bubuială”

De cealată parte, antrenorul Cornel Țălnar a spus că starea terenului de joc și vântul care a bătut în rafale a influențat jocul echipei sale. „În acest meci s-a întâmplat ceea ce am anticipat. Terenul impracticabil a fost o mare problemă pentru noi, pentru că nu avem mulți jucători de luptă, ci mai degrabă tehnici. Din păcate, în aceste condiții nu s-au putut face zece pase la firul ierbii, iar integritatea corporală a jucătorilor este pusă în pericol. Totul a fost o bubuială, pentru că fotbal nu s-a putut numi. Nu le-am spus jucătorilor la pauză să se retragă, ba dimpotrivă, însă condițiile meteorologice și terenul deplorabil au influențat jocul. Rezultatul este unul echitabil, în condițiile în care în prima repriză vântul ne-a ajutat pe noi și am controlat jocul, iar repriza a doua a bătut contra noastră și a aparținut în totalitate celor de la Sepsi. Nu i-am retras eu, i-am retras vântul! Nu trebuia să se mai dispute aceste două etape, este păcat că FRF nu se gândește la integritatea jucătorilor. Am încredere că vom temina anul cu un rezultat bun pe terenul lui Juventus”, a spus la final antrenorul Cornel Țălnar.

FC BRAȘOV – SEPSI OSK SFÂNTU GHEORGHE  1-1
Andrei Poverlovici 13′ / Issa Thiaw 82′

Fl. Iacob (cpt.) – Băjan, Leca, Poverlovici, Ct. Stan – L. Manole (Fl. Răsdan 87′), I. Popa (Vl. Munteanu 63′), P. Iacob, Goge – Grigorie – Istrati (Sburlea 56′)
Rezerve neutilizate: K. Ignat – H. Popa, Săftescu, Cordoș
Antrenor: Cornel Țălnar

Niczuly – Dumbravă, Rz. Damian, I. Ursu, Țepeș (I. Plămadă 70′) – Chiș, Minciună (M. Burlacu 76′), Issa, Huiban (Răduțoiu 90+3′) – D. Ene, Hadnagy (cpt.)
Rezerve neutilizate: Fejer – Mitra, Tofan, Tanko
Antrenor: Valentin Suciu

Stadion: Tineretului (Brașov); Spectatori: 1.800; Arbitru: Ionuț Coza (Cernica); Asistenți: Gabriel Sabin Stroe (Pitești) și George Florin Neacșu (Câmpulung Muscel).

Articol scris de Adi MARICA
Foto principal: Bogdan BĂ‚LAȘ (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 05 Dec. 2016, 11:50 Campionat
Pe aceeași temă