FC Brașov a trecut lejer de ACS Berceni, dar Țălnar e îngrijorat înaintea meciului cu Chindia. „Trebuie să corectăm problemele”

Marius ANGHEL 25 Sep. 2016, 15:48 Campionat
FC Brașov a trecut lejer de ACS Berceni, dar Țălnar e îngrijorat înaintea meciului cu Chindia.**

FC Brașov s-a impus fără probleme în meciul cu ACS Berceni, disputat astăzi, la Buftea, scor 4-2 (2-0), în cadrul etapei a 9-a a Ligii 2. Golurile victoriei brașovenilor au fost marcate de Paul Iacob, Cătălin Stan, Petre Goge și Laurențiu Manole.

Față de meciul cu CS Balotești, încheiat cu același scor, Cornel Țălnar a operat trei schimbări. Florin Iacob a reapărut în poartă, Băjan a debutat la FC Brașov și a făcut-o concludent pe postul de fundaș dreapta, iar Manole a prins din nou primul 11.

„Stegarii” au început în forță și au tranșat soarta meciului încă din primul sfert de oră, prin reușitele lui Paul Iacob și Cătălin Stan. Au urmat ratări pe bandă rulantă, care l-au scos din minți pe antrenorul brașovenilor. În debutul părții secunde, Petre Goge a dus scorul la 3-0 și se părea că „stegarii” vor obține o victorie la scor. Nu a fost însă așa, pentru că pe fondul relaxării brașovenilor, gazdele au redus din diferență prin Grumezescu.

Spectacol a fost și în prelungirile meciului când s-au mai înscris două goluri. Mai întâi au punctat brașovenii prin Laurențiu Manole, după o fază construită de Grigorie și Sburlea și finalizată de tânărul mijlocaș brașovean, care a driblat și portarul și a înscris în poarta goală. La ultima fază a jocului, cei de la Berceni au redus din diferență prin Cristinel Matei, după o fază de cascadorii râsului în careul brașovenilor. Trei puncte importante, înaintea celor patru meciuri de foc din campionat, cu Chindia, Vâlcea, Foresta și Mioveni.

Păcat de greșelile din apărare

La finalul meciului cu ACS Berceni, antrenorul lui FC Brașov, Cornel Țălnar, a spus că jocul a fost la discreția elevilor săi, dar și-a exprimat dezamăgirea față de greșelile copilărești din apărare. „A fost un joc la discreția noastră, iar pe lângă cele patru goluri, făra să exagerez, am mai avut 10-12 ocazii. Totuși, nu se poate să primim în continuare goluri pe greșeli copilărești. E păcat de jocul pe care îl reușim pe faza ofensivă, pentru că ne ies faze frumoase, iar de bine de rău, în ultimele jocuri reușim să marcăm trei-patru goluri. Trebuie să corectăm problemele din defensivă până la jocul cu Chindia Târgoviște, pentru că adversarul este mult mai puternic decât cel de astăzi. Am punctat și plusurile și minusurile, dar una peste alta sunt mulțumit de rezultat și de parcursul reușit până acum în campionat. Așteptăm cu încredere meciul cu Chindia și sperăm să rămânem neînvinși”, a spus Cornel Țălnar.

Sfrijan: „Am început jocul de la 0-2″

La ACS Berceni joacă și fostul „stegar” Dragoș Sfrijan, cel care a plecat de la Brașov după primele două etape din acest campionat. Sfrijan a fost integralist la Berceni și a spus că FC Brașov a obținut o victorie meritată. „Noi am început practic meciul de la 0-2. Se vede că FC Brașov a crescut la capitolul omogenitate, iar victoria obținută este pe deplin meritată. După o primă repriză slabă, în partea secundă am echilibrat jocul, însă nu am reușit decât să limităm proporțiile scorului”, a spus Sfrijan.

ACS BERCENI – FC BRAȘOV          2-4
Grumezescu ’75, Cr. Matei ’90+3 / P. Iacob ’10, Ct. Stan ’13, Goge ’49, L. Manole ’90+2

Ed. Preda (H. Iancu ’25) – Ferariu, Sfrijan, Bârsănel – Aioanei (M. Badea ’25), G. Apostol (cpt.), Ettien, Val. Lupu – Cr. Matei, Grumezescu, Lică (Fl. Matei ”75)
Rezerve neutilizate: Ct. Radu, M. Anton, B. Iancu, M. Chițu
Antrenor: Marcel Abăluță

Fl. Iacob (cpt.) – Băjan (Săftescu ’85), I. Șerban, Leca, Ct. Stan – L. Manole, P. Iacob, I. Popa (Vl. Munteanu ’68), Goge (Șt. Grigorie ’79) – Sburlea, Istrati
Rezerve neutilizate: K. Ignat – R. Răducan, D. Ciobanu, Poverlovici
Antrenor: Cornel Țălnar

Stadion: Baza Sportivă Buftea (iarbă); Arbitru: Ionuț Coza (Cernica); Asistenți: Ionuț Marius Bobe (Videle) și Ionuț Babadac (Alexandria).

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Monitorul Expres

Marius ANGHEL 25 Sep. 2016, 15:48 Campionat
Pe aceeași temă