Fostul lider a intrat în criză! Snagovul, umilit pe teren propriu de Luceafărul Oradea. Vasile Pop și compania i-au dat patru goluri echipei lui Eugen Trică

Marius ANGHEL 11 Apr. 2019, 14:20 Campionat
  • Luceafărul Oradea a reușit, miercuri, o mare surpriză în campionatul Ligii 2, după ce, în cadrul etapei a 29-a, au învins una dintre protagonistele actualului sezon al eșalonului secund, Sportul Snagov, chiar pe terenul acesteia.
  • Jocul, care s-a desfășurat pe un timp ploios, la Ghermănești, în județul Ilfov, a fost câștigat de bihoreni cu scorul de 4-2, după ce la pauză trupa lui Cristian Lupuț conducea cu 2-0, iar la un moment dat a avut și 3-0.
  • Luceferii au obținut performanța în runda intermediară din această săptămână, după un joc bun prestat, în special în primele 70 de minute.

 

După ce gazdele au avut o primă ocazie în minutul 4, bihorenii au replicat în minutul 11, când au pornit pe contraatac. Vasile Pop a primit în stânga, a pătruns în careu și a șutat de la 12 metri lateral, puțin pe lângă bara colțului lung. În minutul 22, același Vasile Pop a șutat puternic din fața careului, dar portarul Târnovanu a salvat, respingând în sus, peste poartă, în corner.

Bihorenii au continuat să fie mai periculoși și în minutul 42, după un contraatac, Paraschiv a pasat pe culoar, în stânga, pentru Vasile Pop, care i-a luat fața în careu lui Viorel Lică, iar fundașul gazdelor i-a dat peste picioare. Arbitrul a dictat penalty pentru Luceafărul. A executat același Vasile Pop, care a trimis în stânga, jos, lângă bară, în timp ce portarul Târnovanu a fost fentat și a sărit în partea opusă.

În finalul primei reprize, în minutul 45, orădenii au făcut 2-0, după ce Alexandru Dulca a preluat la 20 de metri, și-a fentat adversarul în stânga și a tras la colțul lung. Târnovanu a plonjat, însă nu a putut interveni.

La pauză s-a intrat cu 2-0 pentru „roș-albaștrii”, care au continuat să fie mai periculoși și în debutul părții secunde. În minutul 56, ceea ce foarte puțini ar fi anticipat, Gabriel Preoteasa a urcat scorul la 3-0 pentru Luceafărul, după ce a pătruns în careu, prin zonă centrală, i-a „încurcat” picioarele lui Lică și a trimis în plasă pe lângă Târnovanu, lângă bara din dreapta portarului.

Abia în minutul 59 s-a consemnat o ocazie și la poarta orădeană, când Elek a trimis de la 10 metri central, singur cu portarul, dar Moga a fost salvator, respingând cu piciorul în față. Bihorenii au replicat în minutul 69, când Pop a executat direct pe poartă o lovitură liberă de la 20 de metri, ușor lateral dreapta, dar goalkeeperul Târnovanu a respins în corner de sub transversală, de pe centrul porții.

Final aprins, cu trei goluri marcate în 20 de minute

Totuși, în minutul 72, gazdele au reușit să înscrie și ele primul gol, după un șut puternic al lui Lucian Ion, de la 20 de metri, care l-a surprins pe portarul orădean Moga, la colțul scurt, lângă bară. Elevii lui Eugen Trică au prins apoi curaj, iar în minutul 73 Huiban a rămas cu mingea la picior, după ce a trecut norocos printre mai mulți adversari în careul mic și a șutat la colțul lung din 5 metri lateral stânga. Mingea s-a dus, însă, pe lângă poartă, ratând o ocazie mare.

Cei de la Sportul Snagov au continuat să preseze, iar în minutul 86 chiar au mai înscris un gol, pentru 2-3, după ce Lică a executat înalt o lovitură liberă în careul Luceafărului. Portarul Moga a scăpat mingea în duelul aerian cu Șerban, iar Alexandru Ioniță a fost pe fază și a trimis în plasă, din 10 metri.

Având speranțe tot mai mari, după acest gol, cei de la Sportul Snagov s-au avântat în atac, au lăsat spații în apărare, iar orădenii au profitat. În minutul 88, Paraschiv a scăpat singur de la mijlocul terenului, a pătruns în careu, însă a trimis direct în portar, ratând o ocazie uriașă. Totuși, în minutul imediat următor, elevii antrenorului Cristian Lupuț au dat lovitura de grație, după un contraatac în superioritate numerică. Paraschiv i-a pasat în stânga lui Andrei Ludușan, care a șutat din 17 metri pe sub portarul Târnovanu și a înscris la colțul lung, scor 4-2 pentru Luceafărul.

Până la final, în minutul 90+1, s-a mai consemnat șutul în forță a lui Nicoară, din 13 metri lateral stânga, puțin peste vinclul colțului lung, iar bihorenii de la Luceafărul au oferit marea surpriză a etapei, învingând, chiar pe terenul ei, una dintre cele mai bune echipe din acest sezon din Liga a 2-a, clasată pe locul 1 de numai puțin 14 ori în 29 de etape.

Prin acest succes, Luceafărul a urcat până pe locul 11 în clasament, cu 34 de puncte, în timp ce Snagovul a picat pe locul 5, cu 59 de puncte.

SPORTUL SNAGOV – LUCEAFĂ‚RUL ORADEA   2-4
Lucian Ion 72′, Alexandru Ioniță 86′ / Vasile Pop 43′ – pen., Alexandru Dulca 45′, Gabriel Preoteasa 56′, Andrei Ludușan 89′

Târnovanu – Laur. Manole, V. Lică, I. Șerban, Nicoară – Tazouti (Buia 46‘), Borțoneanu (Liv. Gheorghe 58′), L. Ion, Huiban – Dănălache (Elek 46′), Al. Ioniță (cpt.)
Rezerve neutilizate: Andr. Marinescu – M. Văduva, Cubleșan, Danale
Antrenor: Eugen Trică

Moga – Wanya (Lu Yuefeng 62′), Yabre, Oros (cpt.), Moihedja – C-tin. Roșu, Preoteasa, Prejmerean, Al. Dulca (Al. Băican 80′) – G. Paraschiv, Vas. Pop (Ludușan 75′)
Rezerve neutilizate: I. Rus – Fl. Drăgan, Nemeș, Mitrică
Rezerve: Cristian Lupuț

Stadion: Voința (Ghermănești – Ilfov); Arbitru: Florin Costin Dan (Chirnogi); Asistenți: Bogdan Ioan Dragoș și Constantin Mihai Cantemir (ambii din Făgăraș).

Articol scris de Florin MIHALCA (Bihoreanul)

Marius ANGHEL 11 Apr. 2019, 14:20 Campionat
Pe aceeași temă