SR Brașov e în derivă! Stegarii au un complex la meciurile de pe Tineretului. Stîngă: „Ne-am dat seama cu toții că trebuie să rămânem modești și să fim realiști”

Marius ANGHEL 29 Oct. 2018, 13:28 Stiri
SR Brașov e în derivă! Stegarii au un complex la meciurile de pe Tineretului.** Stîngă:
  • Stegarii au pierdut clar, sâmbătă, pe teren propriu, meciul cu U Craiova 2, scor 2-4, și au ratat șansa de a rămâne pe locul 2 în Seria a 3-a a Ligii 3.
  • Greu de explicat înfrângerea de pe teren propriu a stegarilor în fața satelitului celor de la U Craiova, scor 2-4! Pe lângă toate frământările interne din zilele premergătoare jocului, pe lângă absențele notabile (Boția, Aby Popa sau Poverlovici), pe lângă gafele incredibile din defensivă, rămâne blocajul și exprimarea echipei din meciurile disputate pe Tineretului, iar 11 puncte pierdute e mult prea mult.

 

Înaintea startului meciului s-a ținut un moment de reculegere în memoria celor care au fost Csaba Gyorffy și Ilie Balaci, iar lovitura de începere a fost dată de fiul fostului mare jucător „stegar” Csaba Gyorffy. Stîngă a surprins în meciul cu Craiova II cu așezarea lui Radu Leonte în spatele vârfului Alexandru Avram, una neinspirată ținând cont de profilul jucătorului care, de altfel, nu avut niciun fel de realizări în atac. La primul meci ca titular, Moldoveanu nu a dezamăgit chiar dacă a greșit la golul 4, Răduțoiu și Dumbravă s-au remarcat prin determinare și ambiție, Țuțu și Burlacu au jucat bine, iar Avram a fost util.

Probleme mari au fost în centrul defensivei, unde a fost clar că nu a fost ziua lui Toader, total neinspirat, iar Damian are probleme atunci când are parte de adversari rapizi, așa cum au fost mânjii Craiovei. Carlo Danciu a început în forță, dar s-a stins repede și a terminat prost prima repriză când a fost eliminat, iar Strătilă a fost departe de jucătorul care poate face diferența.

Start bun

Jocul a început bine pentru stegari, iar Carlo Danciu, Răduțoiu și Strătilă au ratat primele ocazii. Timp de 20 de minute, brașovenii au controlat jocul și nimic nu anticipa dezastrul. A fost suficientă o breșă a defensivei brașovene, iar Glavina, scăpat singur cu Moldoveanu, a reușit să marcheze. Până la pauză, Avram a reluat slab cu capul din șase metri, după o centrare a lui Răduțoiu, iar la cabine stegarii au intrat în inferioritate numerică, Carlo Danciu fiind eliminat pentru două galbene. Primul l-a încasat în minutul 13, după ce l-a blocat pe Borza să execute un aut, brașoveanul a continuat clinciurile cu fundașul dreapta al oltenilor, iar în ultimul minut al reprizei a încasat și al doilea galben pentru o simulare la marginea careului.

Tot în prima repriză, brașovenii au cerut în trei rânduri penalty, însă arbitrul întâlnirii nu a fost impresionat de căderile în careu ale lui Carlo Danciu, Burlacu sau Strătilă. Tensiunea din teren s-a transmis și în tribune, unde, preț de câteva minute, au fost clinciuri între suporterii brașoveni!

Reacție târzie

Stîngă a rămas fără reacție și în debutul părții secunde, iar oltenii au fost periculoși prin Borța (50). Prima schimbare a brașovenilor a venit în minutul 60, când Strătilă, cu un joc modest sâmbătă, a fost schimbat cu Răchișan. Oltenii au dat lovitura tot pe contraatac, iar Vulpe a dus scorul la 0-2 în minutul 62. Alexandru Avram, extrem de bătăios cât l-au ținut bateriile, a reaprins speranțele în tabăra brașoveană cu golul marcat în minutul 65.

A urmat o mutare ofensivă, cu Horia Popa în locul lui Leonte. Glavina a scăpat singur cu Moldoveanu, dar portarul brașovean a avut o intervenție de zile mari, iar imediat, Horia Popa a trimis în transversală după o centrare perfectă a lui Răchișan. În loc de 2-2 s-a făcut 1-3, după o acțiune a lui Vulpe, care a trimsi în fața porții, iar Dumbravă a deviat nefericit în poarta lui Moldoveanu.

Epuizat de efortul depus, Avram i-a lăsat locul lui Cocan. Răchișan a luat și el la țintă bara, iar oltenii au marcat golul patru prin Vulpe, care a speculat o gafă a portarului Brașovului. La ultima fază a meciului, Cristi Cocan a stabilit scorul final, 2-4. ACS SR Brașov coboară pe locul 4, la patru puncte în spatele liderului, Flăcăra Horezu.

Stîngă: „Cea mai grea săptămână ca antrenor”

La finalul meciului, antrenorul Florin Stîngă a spus că, în condițiile actuale, cu atâtea probleme cu care se confruntă echipa, obiectivul nu poate fi promovarea. „După tot ce s-a întâmplat în ultimele zile, pentru mine, ca antrenor, a fost cea mai grea săptămână. Totul s-a reflectat în jocul echipei, cu jucători nervoși, precipitați, am făcut multe greșeli individuale, copilărești… Nu avem mediul propice să facem performanță, dar asta nu e o scuză. Cred că ne-am dat seama cu toții că trebuie să rămânem modești și să fim realiști. Trebuie să ne gândim să terminăm turul pe un loc cât mai sus. Este clar că nu putem să ne batem la promovare. Personal nu am ce să le reproșez jucătorilor, cei care au greșit sunt tineri, care mai au mult de învățat. Trebuie să rămânem uniți și să depășim acest moment”, a spus Florin Stîngă.

ACS SR MUNICIPAL BRAȘOV – U CRAIOVA 1948 CS 2     2-4
Alexandru Avram 65′, Cristian Cocan 90+4′ / Dominik Glavina 25′, Alexandru Vulpe 62′, 90′, Florin Dumbravă 72′ – autogol

Moldoveanu – Răduțoiu, Toader, R. Damian, Dumbravă – Burlacu, Țuțu – Strătilă (Răchișan 60′), Leonte (H. Popa 66′), C. Danciu – Al. Avram (Cocan 76′)
Antrenori: Florin Stîngă și Andrei Șanta
Eliminat: C. Danciu 45′

U Craiova CS 2: Dică – Borța (Bogdan Robert 68′), Ion, Puțaru, Sîrbu – Șerban, Bic (Frăsineanu 60′) – Constantin, Glavina, Burlacu (Dinu 60′) – Markovic (Vulpe 36′)
Antrenor: Dragoș Bon

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: Cătălin IGNAT

Marius ANGHEL 29 Oct. 2018, 13:28 Stiri
Pe aceeași temă