A cincea victorie la rând pentru FC Argeș, iar Săndoi și compania visează la baraj! Piteștenii au făcut spectacol la Clinceni

Marius ANGHEL 25 Apr. 2018, 12:12 Campionat
  • FC Argeș continuă lupta pentru locul 3 după victoria de miercuri seară, din deplasarea de la Academica Clinceni. Echipa antrenată de Emil Săndoi s-a impus cu un spectaculor 4-2 pe terenul ilfovenilor și s-a apropiat din nou la doar trei puncte de Chindia Târgoviște, care va juca astăzi, de la ora 17:00, în deplasarea de la Metaloglobus București.

 

Disputa cu ilfovenii a fost una spectaculoasă, cu șase goluri marcate, dar și cu alte mari ocazii de gol irosite de ambele părți. Alb-violeții au deschis scorul încă din primul minut prin Ionuț Șerban, care l-a învins pe Ureche cu un șut din interiorul careului. Dar bucuria oaspeților nu a durat decât câteva zeci de secunde, fiindcă Academica a restabilit egalitatea prin Costin Gheorghe. Mijlocașul a scăpat în minutul 2 în flancul stâng, a pătruns în careu și a marcat la colțul lung, lângă bară.

Și imediat a venit și replica argeșenilor. La un corner bătut din stânga de Năstăsie, golgheterul Vasile Buhăescu a urmărit la prima bară, a trimis direct în portar din 5 metri și din a doua încercare nu a mai ratat ținta. Mai apoi, Raul Costin și-a trecut și el în cont o ratare importantă, însă mingea șutată în forță de la 35 de metri a fost respinsă de Ureche.

La vestiare s-a intrat însă la egalitate, 2-2. Asta după ce Tiberiu Petriș (27) i-a luat fața în 7 metri lui Șerbănică, a ciupit balonul și l-a trimis lângă bara colțului lung. Mingea fusese centrată în careu din stânga de Costin Gheorghe, după un atac continuu al ilfovenilor. Totuși, piteștenii au mai fost odată aproape de gol, însă Ureche a deviat în bară mingea șutată din afara careului de Năstăsie (42).

Nilă, gol imediat după intrare. Tăbăcariu, pasă decisivă pentru Costin

Prima ocazie a părții secunde a fost irosită tot de alb-violeți. Buhăescu (54) a preluat la 15 metri central, era nemarcat, însă a tras pe lânga bara din dreapta lui Ureche. S-a răzbunat câteva minute mai târziu, când a retrimis cu capul în centrul careului, iar nou-intratul pe teren de abia patru minute, Andrei Nilă (75), a șutat plasat pe lângă portar și și-a adus echipa pentru a treia oară în avantaj în acest meci.

Final a aparținut tot Argeșului. Mai întâi, Robert Grecu (87), revenit pe teren după o accidentare, a scăpat singur cu goalkeeperul advers, ușor lateral stânga, a trimis lobat din 16 metri, însă mingea a lovit transversala și a revenit în joc. Ca în prelungiri, Raul Costin (90+2) să dea lovitura de grație și să marcheze și el, pentru 4-2. Căpitanul a preluat pe linia de 16 metri, ușor lateral dreapta, și a înscris la colțul lung, după ce a fost servit ideal la capătul unei acțiuni personale în flancul drept a lui Tăbăcariu.

Pentru FC Argeș, aceasta a fost a cincea victorie consecutivă în campionat, în timp ce pentru Emil Săndoi a fost al optulea succes din zece partide pe banca tehnică a piteștenilor. Cu 58 de puncte acumulate în 31 de etape, alb-violeții sunt pe locul 4 și forțează ocuparea locului 3, cel care duce la barajul pentru promovare. Academica Clinceni rămâne cu 50 de puncte și se mențin pe locul 6.

Etapa viitoare, Academica Clinceni joacă duminică, de la ora 11:00, în deplasare la Chindia Târgoviște, în timp ce FC Argeș are programat, luni, de la ora 15:00, derby-ul cu CS Mioveni.

ACADEMICA CLINCENI – FC ARGEȘ   2-4
Costin Gheorghe 2′, Tiberiu Petriș 27′ / Ionuț Șerban 1′, Vasile Buhăescu 10′, Andrei Nilă 75′, Raul Costin 90+2′

Ureche – Fl. Achim, Hreniuc, Găină, Dobrescu – Târșa (S. Moldovan 85′), Bg. Barbu, Petriș (Vl. Mihalcea 71′), Gliga (Al. Popescu 77′) – C. Gheorghe (cpt.), Blejdea
Rezerve neutilizate: Oct. Vâlceanu – Andr. Răuță, Mih. Șandru, Gal
Antrenor: Ilie Poenaru

Oct. Popescu – D. Oancea, Cotigă, Șerbănică, Ct. Stan – I. Șerban (Nilă 71′), Andr. Panait, R. Costin (cpt.), I. Năstăsie – Bîrzan (Rob. Grecu 62′), Buhăescu (Tăbăcariu 87′)
Rezerve neutilizate: N. Grecu – Ciucă, D. Andrei, Ct. Barbu
Antrenor: Emil Săndoi

Stadion: Clinceni – Arena 1 (Clinceni – Ilfov); Spectatori: 200; Arbitru: Sergiu Popa (Aiud); Asistenți: Ionel Valentin Dumitru (Gherghița) și Bogdan Ioan Dragoș (Făgăraș).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: fb Fotbal Club Argeș Pitești

Marius ANGHEL 25 Apr. 2018, 12:12 Campionat
Pe aceeași temă