FC Brașov a trecut de CS Afumați cu 2-0, scor anticipat de organizatori. „Stegarii” au încheiat turul cu punctaj maxim pe teren propriu

Marius ANGHEL 29 Nov. 2016, 10:17 Campionat

FC Brașov nu a avut deloc un meci ușor cu CS Afumați, o echipă care a jucat fotbal pe Tineretului și chiar a pus probleme „stegarilor”. Scorul final a fost anticipat de organizatori, pentru că tabela de marcaj indica 2-0 cu mai bine de o oră înaintea startului meciului. Nu a fost premoniție, ci doar o defecțiune a tabelei, însă, la final, nimeni din partea gazdelor nu a avut nimic de obiectat. „A fost scorul corect! Și la meciul cu Sepsi tot așa să rămână blocată tabela pe scorul de 2-0″, au spus jucătorii brașoveni.

Joc spectaculos

„Stegarii” au început în forță meciul cu Afumați, iar Istrati, servit de Grigorie, a ratat o ocazie uriașă încă din minutul 2. Replica oaspeților a venit imediat prin fostul „stegar” Vasile Olariu, care a fost blocat în ultimul moment de Ioan Șerban. Au urmat ocazii la poarta oaspeților, dar Goge și Șerban nu au găsit drumul spre gol. Cei de la Afumați nu s-au baricadat în apărare, iar același Olariu, cel mai bun jucător al oaspeților, a profitat de o gafă a defensivei brașovene, a pătruns în careu, dar a șutat peste transversala porții lui Florin Iacob.

În partea secundă, brașovenii au luat cu asalt careul oaspeților, dar Goge și Grigorie au ratat ocazii mari la poarta lui Obretin. Dominarea „stegarilor” a dat roade în minutul 65, atunci când Paul Iacob a fost omul potrivit la locul potrivit și a marcat din cinci metri, după o lovitură liberă executată de Iulian Popa. La 1-0, „stegarii” au trăit periculos și doar paradele lui Florin Iacob au păstrat avantajul luat pe tabelă prin golul lui Paul Iacob. Laurențiu Manole a adus liniștea în tabăra brașovenilor cu șase minute înainte de final, după o centrare perfectă în fața porții venită de la Goge.

Țălnar, mândru nevoie mare de jucători

FC Brașov a câștigat cu 2-0 și a terminat turul de campionat pe locul 2, cu 37 de puncte, cu cinci mai puțin decât liderul Juventus București, dar cu trei mai mult decât Olimpia Satu Mare și Sepsi OSK. „Am terminat turul de campionat pe locul doi și sunt mândru că suntem singura echipă din campionat care și-a câștigat toate meciurile de pe teren propriu. Acești jucători merită toate felicitările, pentru că rezultatele obținute sunt cu multe peste toate așteptările. Am făcut din nou un joc consistent, cu patru-cinci ocazii clare de gol în afară de reușitele lui Paul Iacob și Manole. Când ne-am apucat de treabă, astă-vară, nimeni nu se aștepta la un asemenea parcurs. Sperăm să încheiem acest an în aceeași manieră, la jocurile cu Sepsi și Juventus”, a spus Cornel Țălnar la finalul jocului

Șerban, marele absent al meciului cu Sepsi

În prima etapă a returului, FC Brașov va juca sâmbătă, de la ora 14:30, pe teren propriu, cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, meci care va fi transmis în direct de DigiSport și DolceSport. Pentru meciul cu Sepsi, Cornel Țălnar nu va putea conta pe serviciile fundașului central Ioan Șerban, unul dintre cei mai în formă jucători, acesta încasând în meciul cu Afumați al patrulea cartonaș galben.

FC BRAȘOV – CS AFUMAȚI 2-0
Paul Iacob 65′, Laurențiu Manole 85′

Fl. Iacob (cpt.) – Băjan, I. Șerban, Leca, Ct. Stan – Fl. Răsdan (L. Manole 62′), P. Iacob, I. Popa (Vl. Munteanu 76′), Goge – Șt. Grigorie, Istrati (H. Popa 85′)
Rezerve neutilizate: K. Ignat – Săftescu, Poverlovici, Vagner
Antrenor: Cornel Țălnar

Obretin – Robicek, Buzea, Rz. Patriche (cpt.), Covalschi – V. Olariu, Balgiu (Alin Zaharia 89′), Pivniceru (Petculescu 70′) – Șt. Vasile (Val. Costache 77′), Vlada, Vl. Tudorache
Rezerve neutilizate: Al. Mișa – Al. Gheorghe, Botea, Verdeș
Antrenor: Vasile Neagu

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)
Foto: FB FC Brașov

Marius ANGHEL 29 Nov. 2016, 10:17 Campionat
Pe aceeași temă