FC Brașov a pierdut la Arad, însă a fost la un pas de o revenire spectaculoasă. „Trebuie să uităm acest rezultat, nu și jocul”

Marius ANGHEL 27 Feb. 2016, 16:21 Campionat

După primele 55-60 de minute de joc ale partidei din această dimineață din Aradul Nou, impresia a fost că FC Brașov va fi surclasată de UTA Bătrâna Doamnă. Dar, după eliminarea exagerată a lui Hlistei și ratarea cu poarta goală a lui Strătilă, „stegarii” au reintrat în joc și au trecut pe lângă golul de 3-3 cu doar câteva minute înainte de final. Arădenii au răsuflat urșurat însă, și-au scuipat în sân și s-au felicitat pentru cele trei puncte câștigate și pentru clasarea pe locul 2 la finalul rundei a 19-a.

De partea cealaltă, FC Brașov rămâne pe loc de play-out și are noroc că CS Mioveni nu a câștigat la Universitatea Cluj, astfel că diferența dintre cele două echipe e doar de un punct. Gaz Metan are deja trei puncte în fața „stegarilor” și pare de neoprit.

„Am întâlnit un adversar foarte bun. Meciul a avut două reprize diferite, prima a apaținut gazdelor, iar a doua a fost noastră. UTA ne-a taxat pe contre, după care, când nu am mai avut ce pierde și cu un jucător mai mult pe teren, am riscat și chiar puteam reveni de la 3-0. Felicit echipa gazdă, în timp ce noi trebuie să uităm acest rezultat, nu și jocul. De luni, pregătim un alt meci, unul foarte dificil în opnia mea. Ne așteaptă 7 finale, din care trebuie să scoatem maxim dacă vrem să fim siguri de locul în play-off”, a declarat Mihai Stere.

Antrenorul „galben-negrilor” nu a regretat alegerile tehnice făcute. „Nefolosirea lui Matei a fost o strategie a noastră, dar suntem mulțumiți de randamentul și evoluția sa odată intrat pe teren. Chiar și așa, am jucat destul de ofensiv și în prima repriză, doar că nu am reușit să fructificăm cele câteva ocazii create inclusiv în prima repriză”, a adăugat fostul mijlocaș.

Întrebat dacă vestiarul resimte problemele de ordin financiar de la Brașov, Stere a adăugat: „Încerc să le țin ridicat moralul prin discuții individuale și de grup. Între timp, conducerea face eforturi ca situația să intre pe un făgaș normal”.

UTA BĂ‚TRÂNA DOAMNĂ‚    3
FC BRAȘOV            2

D. Man ’14, ’46, Curtuiuș ’31 / D. Ene ’55, M. Matei ’80

Bg. Miron – Polgar, Al. Manea, Botiș, Gligor – Strătilă (Cip. Rus ’77), Chindriș, I. Tănase, Hlistei – D. Man (Ad. Petre ’68), Curtuiuș (D. Copil ’79)
Rezerve neutilizate: Anca-Trip – Jorza, M. Vlad, Filaret
Antrenor: Roland Nagy
Eliminat: Hlistei ’59 (cumul de cartonașe galbene)

Fl. Iacob – Al. Coman (Cerlincă ’70), Istrofor (M. Matei ’52), Bruno Madeira, Vagner – Laur. Manole, S. Pană (Rz. Avram ’60), V. Munteanu, Alupoaie – Bg. Rusu, M. Ene
Rezerve neutilizate: D. Mutu – Livan, H. Popa, Mug. Buga
Antrenor: Mihai Stere

Stadion: Motorul (Arad); Spectatori: 700; Arbitru: Marian Balaci 1 (Drobeta Turnu Severin); Asistenți: Mihai Marius Marica 2 (Bistrița) și Adrian Mărginean 2 (Aiud); Jucătorul meciului: Dennis Man 4.

Text: Sport Arad
Foto: Ciprian PETCUȚ

Marius ANGHEL 27 Feb. 2016, 16:21 Campionat
Pe aceeași temă