FC Bihor pierde și cu Baia Mare și se afundă în clasament. Silaghi le-a cerut șefilor să ia măsuri: „Ne putem despărți fără absolut nicio pretenție”

Marius ANGHEL 27 Sep. 2015, 09:35 Campionat

FC Bihor a cedat jocul de pe teren propriu, de sâmbătă, disputat la Stadionul Iuliu Bodola, în cadrul etapei a V-a a Ligii a II-a, în compania liderului clasamentului, FCM Baia Mare, cu scorul de 0-2.

Deși au început destul de bine partida, ratând o bună ocazie în minutul 12, după o lovitură liberă executată de la 18 metri de Ember, orădenii au fost surprinși în apărare, unde nu s-au sincronizat de câteva ori și aceasta i-a costat. Astfel că după ce în minutul 29 Ignea a centrat de pe dreapta, în fața porții, Păcurar a șutat puternic din 9 metri, dar mingea s-a dus peste transversală, peste numai 4 minute, oaspeții au deschis scorul. Balaure a centrat perfect de pe partea stângă, iar din 6 metri, Arnăutu, nemarcat, a trimis în plasă cu o lovitură de cap. După șuturile lui Ember și Coroian, maramureșenii s-au avântat din nou în atac, iar în minutul 40, atacantul Arnăutu a obținut un penalty pentru echipa sa. Balaure a executat și a majorat scorul.

La 0-2, în apărarea orădeană a apărut o degringoladă, astfel, în minutul 43, același Balaure a centrat de pe stânga, Arnăutu a trimis cu capul spre colțul lung, dar balonul a trecut milimetric pe lângă.

În repriza a doua, orădenii au încercat să se apropie mai mult de poarta adversă, au început să domine, numai că au avut o dominare sterilă, jocul fiind lipsit de spectaculozitate. În minutul 68, Ember a șutat cu efect de la marginea careului, însă puțin pe lângă bară, pentru ca, în replică, în minutul 69, B. Străuț să centreze de pe dreapta, Ster a reluat puternic spre poartă, dar portarul Nagy a intervenit salvator.

Până la final s-au mai consemnat doar două ocazii. Ember, în minutul 72, a executat o lovitură liberă, direct pe poartă, reținută de goalkeeper, pentru ca în minutul  80, Alexandru Maria să primească un balon în careu, să avanseze periculos, dar a intrat în unghi, iar centrarea sa a fost reținută de portarul Ormenișan.

Silaghi e gata să plece: „Conducerea să hotărască ce și cum”

„Pentru că mă simt responsabil de rezultatul echipei și de jocul echipei, am hotărât, am comunicat băieților și am comunicat și domnului președinte, mă pun la dispoziția clubului, iar conducerea să hotărască ce și cum, în ce mod vom continua, dacă vom continua colaborarea sau ne putem despărți fără absolut nicio pretenție, pentru că eu consider că trebuie să se întâmple ceva la această echipă. Nu putem să mergem din înfrângere în înfrângere acasă și să nu se întâmple nimic, așa, într-o voioșie. Despre joc pot să spun că în prima repriză s-a jucat pe contre, de greșelile lor, noi nu am profitat, dar ei, pe greșelile noastre, au profitat. Probabil, la urma urmei este vorba și de valoare sau, nu știu, probabil trebuie mai multă inspirație”, a declarat, după joc antrenorul orădenilor, Gheorghe Silaghi.

Toma: „Suntem într-o formă destul de bună în acest moment, profităm de acest lucru”

„Din nou am făcut un joc bun în deplasare. Suntem într-o formă destul de bună în acest moment, profităm de acest lucru, deși jucăm din trei în trei zile. Sperăm s-o ținem tot așa, avem o săptămână în care nu mai avem miercuri joc și ne vom baza mai mult pe antrenamente de refacere a jucătorilor. Îmi felicit jucătorii pentru atitudinea și determinarea pe care au avut-o astăzi în teren, pentru faptul că au știut să gestioneze acest meci, venind după o victorie cu o echipă de Liga I”, a precizat, la rândul său, tehnicianul maramureșenilor, Dorin Toma.

VEZI o GALERIE FOTO detaliată de la meci

În etapa viitoare, FC Bihor are programat meci, sâmbătă, 3 octombrie, în deplasare, pe terenul celor de la FC Caransebeș. De partea cealaltă, FCM Baia Mare primește vizita celor de la Chindia Târgoviște.

FC BIHOR ORADEA    0
FCM BAIA MARE    2

Arnăutu ’33, Balaure ’40 – pen.

Nagy – Mangra, Mintaș, Remeș, N. Lorincz – A. Coroian (Magda ’78), Haș (I. Pantea ’54), Ember, Andor (cpt.) –  Sulea, Trabalka (Al. Maria ’66)
Rezerve neutilizate: Kiraly – Ferik, S. Matei, Chira
Antrenor: Gheorghe Silaghi

Ormenișan – Bg. Străuț, Hodor (ctp.), Fl. Ilie (Sg. Oltean ’72), R. Lupu – A. Ignea, Leonte – C. Sîrbu (Șter ’77), Păcurar, Balaure – Arnăutu (M. Deac ’81)
Rezerve neutilizate: Bota – Duruș, D. Munteanu, V. Pop
Antrenor: Dorin Toma

Stadion: „Iuliu Bodola” (Oradea); Arbitru: Flavius Alin Roșu (Timișoara); Asistenți: Călin Cimponeriu (Lugoj) și Cristian Gabriel Drăguț (Timișoara).

Text și foto: FC Bihor

Marius ANGHEL 27 Sep. 2015, 09:35 Campionat
Pe aceeași temă