FC Bihor nu se mai retrage! CE SPUI?

11 Aug. 2009, 12:29 Campionat
FC Bihor nu se mai retrage!** CE SPUI?

Adunarea Generală a acționarilor FC Bihor, din care fac parte reprezentanții finanțatorilor clubului, Consiliul Local Oradea și Consiliul Județean Bihor, a decis, marți, înscrierea echipei orădene în Liga a II-a a campionatului național de fotbal.

 

„AGA a hotărât, marți dimineață, într-o ședință extraordinară, ca în cursul acestei zile să contacteze Federația Română de Fotbal pentru a înscrie clubul în Liga a II-a, deoarece jucătorii au acceptat reducerea salariilor și a primelor de joc„, a declarat vicepreședintele FC Bihor, Adrian Alexandrescu, la o zi după ce atât el, cât și președintele Gheorghe Alexandrescu și-au anunțat demisiile din aceste funcții.

 

Potrivit lui Adrian Alexandrescu, jucătorii FC Bihor au acceptat reducerea salariilor cu proporții între 15 și 30 la sută, în funcție de valoarea contractului fiecăruia, iar a primelor de joc de la 400 de lei, cât au fost în precedenta ediție de campionat, la 150 de lei, pentru fiecare punct câștigat pe teren. Luni, jucătorii fuseseră de acord cu reducerea salariilor, însă voiau să li se asigure prime de joc în valoare de 600 de lei pentru fiecare punct.

 

„Reprezentanții Consiliului Local și ai Consiliului Județean nu au discutat încă problema datoriilor pe care clubul le are către bugetul de stat și care depășesc 100.000 de lei, clubul fiind în procedură de executare silită de către Direcția Generală a Finanțelor Publice Bihor, și nici problema datoriilor, de aproape 1,8 milioane de lei, către diverși furnizori”, a declarat președintele demisionar al FC Bihor, Gheorghe Alexandrescu.
Cei doi oficiali ai FC Bihor nu au renunțat la demisii, în timp ce antrenorul principal Ioan Petcu a acceptat să rămână la club.

 

Ambii au afirmat că decizia luată marți de AGA este valabilă pe perioada turului, urmând ca din retur contractele jucătorilor și primele de joc să revină la valorile inițiale, în cazul în care situația financiară a clubului se va îmbunătăți, iar în caz contrar jucătorii să devină liberi de contract și să se poată transfera, ca atare, la orice alt club de fotbal.

 

Potrivit oficialilor clubului și reprezentanților CL Oradea, starea financiară a FC Bihor este cauzată de faptul că fosta conducere a clubului nu a achitat obligațiile de plată ale acestuia, timp de aproape patru ani, către bugetul de stat și furnizori, iar nouă conturi bancare au fost blocate la cererea entităților către care clubul avea datorii.

 

Președintele FC Bihor, Gheorghe Alexandrescu, și vicepreședintele Adrian Alexandrescu și-au anunțat, luni, demisiile din funcțiile pe care le-au ocupat timp de 45 de zile, declarând că există riscul ca echipa să fie retrasă de finanțatori, CL Oradea și CJ Bihor, din Liga a II-a.
 

sursa: MEDIAFAX
 

11 Aug. 2009, 12:29 Campionat
Pe aceeași temă