FC Argeș trăiește prin Buhăescu, atacantul care în ultimele șapte meciuri a marcat de șase ori. Victoria cu Sportul Snagov le dă piteștenilor aer tare din vârful Ligii 2

Marius ANGHEL 06 Apr. 2018, 10:33 Campionat
FC Argeș trăiește prin Buhăescu, atacantul care în ultimele șapte meciuri a marcat de șase ori.** Victoria cu Sportul Snagov le dă piteștenilor aer tare din vârful Ligii 2
  • FC Argeș a trecut la limită, scor 2-1, de Sportul Snagov, joi după-amiază, în cadrul etapei a 28-a a Ligii 2, legând astfel două victorii consecutive și avansând pe locul 4 cel puțin o zi, până când CS Afumați joacă la Timișoara cu ASU Poli. Piteștenii au condus la pauză, au fost apoi egalați, însă au marcat golul decisiv pe final de joc.
  • Vasile Buhăescu a fost din nou omul providențial pentru victoria echipei piteștene. Atacantul care îi adusese succesul Argeșului și runda trecută, cu Brăila, a marcat în minutul 75 golul care a confiscat toate punctele puse în joc.
  • Buhăescu a ajuns la șase goluri marcate în ultimele șapte partide pe care le-a jucat la FC Argeș. Atacantul originar din Huși și-a început seria prolifică încă de la ultimul joc din 2017 și o continuă în 2018. A marcat câte un gol cu ASU Poli (2-0), Știința Miroslava (3-2), Luceafărul Oradea (2-3), Ripensia Timișoara (2-1), Dacia Unirea Brăila (1-0) și Sportul Snagov (2-1). Singura partidă din ultimul timp în care nu a înscris a fost cea cu Foresta Suceava (0-2), desfășurată înaintea celei cu Brăila. În total, în acest sezon, Buhăescu are date 7 goluri în 23 de meciuri jucate la FC Argeș.


 

Startul jocului de la Ștefăneștii de Jos le-a aparținut gazdelor. Jucătorii lui Vivi Răchită au pus presiune pe poarta lui Octavian Popescu, un goalkeeper pe care îl știu că alternează meciuri bune cu altele dezastruoase. Huiban (6) a și înscris în debutul partidei, însă reușita sa din 14 metri a fost anulată pentru o poziție fără dubii de offside. Apoi Stancu (13) a avansat frumos în stânga și a finalizat din acțiune, însă peste poartă.

Contrar cursului jocului, fiindcă până atunci piteștenii stătuseră la cutie, Ionuț Năstăsie a demonstrat de ce odată a fost în curtea Stelei, a luat o acțiune pe cont propriu, a avansat din colțul stânga al careului spre centru și a finalizat printre picioarele fundașului Ioan Șerban la colțul scurt. Era minutul 14 și FC Argeș era mulțumită cu rezultatul și se retrăgea din nou în defensivă.

Jocul s-a stins ulterior, ilfovenii nereușind să pătrundă și să finalizeze la poarta lui Popescu. Singura fază mai periculoasă a fost creată de Gojnea (30), din stânga, cu o centrare în careul mic, Vișa a ratat respingerea, iar Huiban a trecut pe lângă minge la bara a doua. Ulterior, ultima fază a primei părți a aparținut piteștenilor, însă căpitanul Raul Costin (43) a tras slab de la 30 de metri, pe lângă.

Popescu, gol printre picioare, la colțul scurt

Debutul părții secunde a aparținut tot Sportului. Gojnea a fost primul care și-a încercat norocul, însă mingea șutată de el de la 14 metri lateral dreapta a trecut puțin peste transversală. Fusese doar semnalul de alarmă pe care piteștenii nu l-au auzit, simțit. Nou-intratul Iulian Ilie a pasat excelent pe culoar, în stânga, fundașul Bogdan Stancu (50) a pătruns cu mingea în careu, cu Mihăescu în spate, și a tras din unghi, din 10 metri, printre picioarele portarului Popescu, aducând mult așteptata egalare. Și Ferfelea (57) a fost pe punctul să marcheze, însă ținta l-a trădat și pe el, nu cu foarte mult. Mingea șutată de la 20 de metri a trecut peste transversală.

Buhăescu, din nou omul decisiv pentru piteșteni

Maturitatea atacantului Argeșului a fost cea care a contat în finalul jocului și care a și determinat învingătoare. La centrare din cornerul de pe dreapta al lui Năstăsie, Vasile Buhăescu (75) s-a înălțat cel mai sus în grupul de jucători format la 7 metri central și a înscris cu o lovitură de cap lângă bara din dreapta lui Iacob.

A fost suficient ca, apoi, jucătorii lui Emil Săndoi să pice pe jos și să tragă de timp la aproape orice contact pe care îl aveau cu adversarii. Tofan (77), Popescu (78) și Panaint (79) au luat galbene pentru faulturi, tragere de timp ori proteste, toate pentru ca FC Argeș să iasă câștigătoare cu orice preț. Nici cele cinci minute arătate de arbitru ca timp adițional nu au putut-o face pe Sportul să obțină măcar un punct.

După acest rezultat, FC Argeș acumulează 49 de puncte și a urcat cel puțin pentru o zi pe locul 4, urmând a-l păstra doar în cazul în care CS Afumați nu ia niciun punct în deplasarea de la ASU Poli. Snagovul rămâne cu 34 de puncte și pică în clasament de pe locul 9.

Etapa viitoare, FC Argeș joacă duminică, de la ora 17:00, în deplasare la Chindia Târgoviște, în timp ce Sportul Snagovul o întâlnește tot duminică, dar de la ora 11:00, la Șiria, pe UTA Arad.

SPORTUL SNAGOV – FC ARGEȘ     1-2
Bogdan Stancu 50′ / Ionuț Năstăsie 14′, Vasile Buhăescu 75′

Fl. Iacob – D. Munteanu (Iul. Ilie 46′), Lică, I. Șerban, Bg. Stancu – Bustea, Al. Radu (cpt.)(Jamali 74′), Ferfelea – Borțoneanu, Huiban (Tazouti 83′), Gojnea
Rezerve neutilizate: Anca-Trip – Gab. Nedelcu, Șt. Stan, Neața
Antrenor: Valeriu Răchită

Oct. Popescu – I. Mihăescu, Vișa, Șerbănică, Ct. Stan – Tofan, I. Șerban (Andr. Panait 64′), R. Costin (cpt.), I. Năstăsie (Cotigă 89′) – Nilă (Tăbăcariu 67′), Buhăescu
Rezerve neutilizate: N. Grecu – Ct. Barbu, Bîrzan, Ciucă
Antrenor: Emil Săndoi

Stadion: „Dumitru Mătărău” (Ștefăneștii de Jos – Ilfov); Arbitru: Dorin Petru Voina (Reșița); Asistenți: Răzvan Constantin Nistoran (Reșița) și Călin Cimponeriu (Lugoj).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Sportul Snagov

Marius ANGHEL 06 Apr. 2018, 10:33 Campionat
Pe aceeași temă