FC Argeș și-a luat revanșa în fața Politehnicii. Piteștenii au câștigat derby-ul alb-violet chiar dacă au avut om eliminat, pentru al treilea joc consecutiv

Marius ANGHEL 09 Dec. 2017, 20:59 Campionat

FC Argeș a câștigat, sâmbătă, cu 2-0, meciul cu ASU Politehnica, formație aflată pe val pe final de 2017 și care trecuse cu 2-1 de piteșteni în meciul tur, desfășurat în Banat. Nu a fost însă o zi în care timișorenii să marcheze, deși au încercat prin Sorescu și Predescu să pună pericol la poarta adversă. Piteștenii au făcut-o în schimb prin Robert Grecu și experimentatul Vasile Buhăescu, al doilea reușind să înscrie deși echipa sa juca în inferioritate numerică.

La Pitești, Sorescu a fost la post în atac, iar în minutul 3 a pătruns cu balonul în careu, dar portarul Popescu i-a respins acțiunea într-un corner din care nu a ieșit golul. A urmat apoi rândul lui Predescu să tragă pe lângă buturi, în minutul 18, pentru ca gazdele să aibă prima șansă în minutul 21. Ionuț Năstăsie a avut o acțiune pe care Dur-Bozoancă a respins-o în corner, iar Oancea a trimis un balon peste poartă. Deian Sorescu a mai irosit o ocazie în minutul 33, iar gazdele au deschis scorul în minutul 38. Alin Popa a centrat cu latul, iar Robert Grecu a înscris din careu.

Andone a schimbat la pauză, dar fără rezultat. FC Argeș a rezistat în zece din minutul 59

Condusă cu 1-0, Politehnica a încercat să pluseze la pauză cu Staicu și Plămadă în locul lui Bădăuță și Poparadu. Aportul ofensiv nu s-a văzut însă, dar o șansă pentru timișoreni s-a ivit în minutul 59, când Andrei Nilă a primit al doilea avertisment și a fost eliminat. Cornel Predescu a irosit două mari ocazii. În minutul 66 a tras din 20 de metri fără preluare, dar Popescu a reținut. Ulterior, a fost o execuție care nu a prins cadrul porții. Fostul jucător al lui Dinamo a fost înlocuit apoi cu Marco Giuricici, care și-a încercat la rândul său norocul, însă a tras la rândul său peste poartă, în minutul 75.

Cu un om mai puțin, până la urmă schimbarea lui Augustin Eduard s-a dovedit câștigătoare. În minutul 84, nou-intratul Vasile Buhăescu a marcat cu o execuție la colțul scurt, pentru scorul final de 2-0. A fost al treilea succes consecutiv pentru FC Argeș, care în ultimele trei meciuri a avut jucători sau jucători eliminați și s-a descurcat de minute în inferioritate.

FC ARGEȘ – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA    2-0
Robert Grecu 38′, Vasile Buhăescu 84′

Oct. Popescu – D. Oancea, Cotigă (cpt.), Șerbănică, Vișa – Andr. Panait, D. Andrei (Buhăescu 72′), I. Năstăsie – A. Popa (C-tin. Stoica 85′), Nilă, Rob. Grecu (Ct. Barbu 86′)
Rezerve neutilizate: N. Grecu – Mihăescu, Ant. Cruceru, Tofan, Ct. Barbu
Antrenor: Augustin Eduard
Eliminat: Andrei Nilă 59 (cumul de cartonașe galbene)

Dur-Bozoancă – Motreanu, Mera (cpt.), Bilia, Taub – Krausz, A. Ignea, Poparadu (I. Plămadă 46′) – Sorescu, Bădăuță (M. Staicu 46′), C. Predescu (Giuricici 79′)
Rezerve neutilizate: M. Gakos – Coadă, Ghinescu, Țugui
Antrenor: Bogdan Andone

Stadion: „Nicolae Dobrin” – Trivale (Pitești – Argeș); Spectatori: 1.000; Arbitru: Andrei Antonie (București) și Ferencz Tunyogi (Zalău) și Cosmin Vătămanu (București).

La finalul etapei a 21-a, ASU Poli a terminat anul pe locul 5 și a ratat șansa să urce pe locul 4, după ce CS Afumați a remizat cu AFC Hermannstadt. Alb-violeții timișoreni au 36 de puncte. FC Argeș a urcat pe locul 7, cu 34 de puncte.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: FC Argeș Fans

Marius ANGHEL 09 Dec. 2017, 20:59 Campionat
Pe aceeași temă