FC Argeș mizează la București pe al cincilea succes consecutiv. „Victoriile cu Petrolul și CS Mioveni au dovedit că suntem o echipă de temut”

Marius ANGHEL 18 Apr. 2019, 18:36 Campionat
FC Argeș mizează la București pe al cincilea succes consecutiv.**

Cu patru victorii consecutive obținute de când antrenor principal a fost numit Augustin Eduard, FC Argeș e pe val în acest moment în Liga 2 și pornește ca mare favorită și pentru întâlnirea de sâmbătă, când joacă la București, cu Daco-Getica, ultima clasată pe locurile retrogradabile.

Piteștenii au moralul foarte bun, în timp ce bucureștenii n-au mai câștigat un meci de șase etape. Pe acest lucru mizează și Augustin Eduard, antrenorul echipei FC Argeș. „Am avut o perioadă foarte, foarte grea, intensă, tensionată, în care FC Argeș a dus la bun sfârșit cele patru jocuri pe care le-a disputat de la venirea mea la echipă. Mă bucur pentru jucători, pentru suporteri. Am fost foarte tensionat, am avut un consum mare, atât psihic, cât și energetic, mi-am dorit foarte mult să ieșim cu capul sus din cele patru meciuri, unul mai greu decât celălalt. Victoriile importante obținute în ultimele două jocuri, cu Petrolul și CS Mioveni, au dovedit că suntem o echipă de temut. M-a impresionat cel mai mult victoria contra echipei CS Mioveni, pentru că a venit pe final de joc. Conducerea clubului își dorea cu ardoare victoria și m-am bucurat enorm. Am vrut ca prin aceste rezultate pozitive să le mulțumesc pentru încrederea pe care au avut-o în mine și să-i fac fericiți pe cei care au crezut în mine și m-au numit la echipă. Băieții sunt foarte motivați, au fost și recompensați de către conducere. Urmează un meci greu la Daco-Getica. Întâlnim o formație aflată sub linia retrogradării, care va fi disperată sau nevoită să scoată ceva din meciul cu noi, dar, așa cum am spus-o mereu, mergem să jucăm fotbal de calitate. Mergem să întărim acest frumos parcurs pe care l-am avut în ultimele patru etape, mergem cu gândul doar la victorie”, a comentat Eduard despre meciul de sâmbătă, de la ora 11:00.

„Bag în teren doar pe cei mai formă jucători și pe cei mai bine pregătiți”

Odată cu rezultatele din etapa a 30-a, FC Argeș s-a apropiat la trei puncte de Petrolul și are șanse să mai urce în clasament, acolo unde se află pe poziția a 6-a. Augustin Eduard a vorbit, totodată, în această conferință de presă, și despre criteriile sale după care face lotul. Antrenorul nu face nicio concesie în privința alegerii celui mai bun „11”.

„Atmosfera e bună, nici nu cred că poate fi altfel. Mă bucur că am scos echipa din acea stare de neîncredere. Au apărut și rezultatele pozitive, au venit și aprecierile conducătorilor, toate lucrurile au revenit al normal. Nouă nu ne rămâne decât să ne pregătim cât mai bine. Le-am spus jucătorilor că nu există moment de repaus. S-a muncit foarte mult, de dimineața până seara, au apărut aceste victorii și trebuie să mergem pe aceeași linie. Campionatul este lung, intervin accidentările, suspendările, iar la un moment dat ești obligat să faci schimbări în echipă. Nu le facem de dragul de a nu supăra pe cineva, fiecare trebuie să se pregătească cât mai bine. Nu mă interesează dacă se supără vreun jucător, eu îi bag în teren doar pe cei mai formă jucători și pe cei mai bine pregătiți. Cine merită să joace, joacă, iar cine nu se pregătește așa cum trebuie, nu prinde nici lotul. Nu mă interesează adversarii și mă preocupă foarte mult doar ce facem noi. Vrem să construim o echipă puternică, una care își dorește victoria meci de meci. Vom face tot ce trebuie pentru a o obține ce ne-am propus”, a mai spus Augustin Eduard.

În meciul tur, FC Argeș și Daco-Getica au terminat la egalitate meciul de la Pitești, după golurile marcate de Vasile Buhăescu (13), respectiv Vlad Motroc (83).

Înaintea desfășurării etapei a 31-a, FC Argeș se află pe locul 6, cu 56 de puncte, iar Daco-Getica e pe poziția a 16-a, cu 30 de puncte.

Marius ANGHEL 18 Apr. 2019, 18:36 Campionat
Pe aceeași temă