FC Argeș e liderul remizelor în Liga 2. Piteștenii au ținut în șah Hermannstadt-ul chiar și când au rămas în inferioritate

Marius ANGHEL 29 Oct. 2017, 12:57 Campionat

FC Argeș a obținut un punct din confruntarea de sâmbătă după amiază, din cadrul etapei a 14-a a Ligii 2, cu liderul ligii secunde, AFC Hermannstadt. Disputa de pe stadionul „Nicolae Dobrin” s-a terminat cu un scor alb, 0-0, rezultat în urma căruia alb-violeții au ajuns la cea de-a șaptea remiză în acest tur de campionat.

Partida dintre piteșteni și sibieni a fost una destul de săracă în ocazii de gol, ambele echipe mulțumindu-se să nu primească gol. Prima situație de a marca a aparținut echipei argeșene, însă șutul lui Robert Grecu din afara careului a fost respins de portarul Căbuz. Replica formației lui Pelici nu s-a lăsat mult așteptată. Blănaru a trimis cu capul pe lângă poartă din interiorul careului din centrarea lui Rusu. Sibienii puteau intra la cabine în avantaj, însă portarul Nicușor Grecu a reușit să blocheze șutul lui Blănaru din 6 metri.

Imediat după reluarea partidei, piteștenii puteau deschide scorul, însă Căbuz a reușit să scoată de lângă bară lovitura liberă din afara careului bătută perfect de Năstăsie. Robert Grecu a irosit o mare ocazie de gol după ce a tras peste transversală din interiorul careului. Alb-violeții au rămas în zece oameni cu opt minute înainte de final. Robert Grecu a văzut al doilea cartonaș galben pentru un fault și o ținere de tricou la mijlocul terenului și a fost eliminat.

În inferioritate numerică, piteștenii au fost nevoiți să facă față asaltului oaspeților, care au încercat să dea lovitura pe finalul partidei. Cele mai mari oportunități de a deschide scorul i-au aparținut mijlocașului Robert Boboc și atacantului Bogdan Rusu. Prima dată, Boboc a șutat mult peste poartă de la 18 metri, iar a doua oară, lovitura sa de cap din apropierea punctului cu var a fost reținută de goalkeeperul piteștean. Bogdan Rusu a avut și el golul în vârful ghetei, însă șutul său dintr-o poziție ideală a trecut peste transversală.

În urma acestui rezultat, FC Argeș a ajuns la 19 puncte și se menține pe locul 9 al clasamentului, însă alb-violeții sunt la doar trei puncte de primul loc retrogradabil, care este ocupat în acest moment de Olimpia Satu Mare. Echipa lui Iordan Eftimie are, alături de Pandurii, cele mai multe remize obținute în acest sezon, șapte la număr.

De partea cealaltă, AFC Hermannstadt nu a putut profita de pasul greșit al Dunării Călărași pentru a se distanța la trei puncte în fruntea Ligii 2 și a rămas la doar un punct peste echipa lui Dan Alexa, 33 față de 32 de puncte. Sibienii au înregistrat al treilea egal consecutiv în deplasare.

Etapa viitoare, FC Argeș joacă la CS Balotești, iar AFC Hermannstadt primește vizita Chindiei.

FC ARGEȘ – AFC HERMANNSTADT   0-0

N. Grecu – Tofan, Cotigă, Vișa (Ct. Stan 46′), Șerbănică – Andr. Panait, R. Costin (cpt.) – R. Grecu, I. Șerban, I. Năstăsie (A. Popa 88′) – Nilă (Buhăescu 69′)
Rezerve neutilizate: Oct. Popescu – Ant. Cruceru, D. Oancea, C-tin. Stoica
Antrenor: Iordan Eftimie
Eliminat: Robert Grecu 82′ (cumul de cartonașe galbene)

Căbuz – D. Tătar, R. Crișan, I. Stoica, Pamfile – Dâlbea (cpt.)(Boboc 46′), Dumitriu, Hergheligiu (I. Popa 80′) – Bg. Rusu, C. Neagu (S. Lupu 60′), Șt. Blănaru
Rezerve neutilizate: H. Moldovan – Ct. Pîrvulescu, Mih. Stancu, Cârstean
Antrenor: Alexandru Pelici

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești); Spectatori: 1.500; Arbitru: Robert George Dumitru (Sfântu Gheorghe); Asistenți: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) și Andrei Nicolae Chițoiu (Timișoara).

Articol scris de Marius DUINEA
Foto: fb FC Argeș

Marius ANGHEL 29 Oct. 2017, 12:57 Campionat
Pe aceeași temă