FC Argeș are șansa să detroneze liderul și să-i ia locul. Sezonul trecut a învins Chindia la Târgoviște. Săndoi: „Avem un atuu în fața lor”

Marius ANGHEL 24 Aug. 2018, 14:14 Campionat
FC Argeș are șansa să detroneze liderul și să-i ia locul. Sezonul trecut a învins Chindia la Târgoviște.** Săndoi:

În etapa a 4-a a Ligii 2, FC Argeș are o deplasare infernală. Piteștenii joacă sâmbătă, de la ora 13:30, la Târgoviște, cu Chindia, liderul campionatului, singura echipă care are punctaj maxim. Nici formația alb-violetă nu stă rău, fiindcă după trei meciuri are 7 puncte și ocupă locul 3.

Emil Săndoi, antrenorul Argeșului, își dorește ca echipa sa să rămână neînvinsă și după această deplasare. „Este în continuare debut de campionat, chiar dacă am ajuns la runda a patra. Până în acest moment, echipele nu s-au așezat, iar jocurile oficiale nu sunt foarte importante. Este diferență între partidele oficiale și cele de pregătire. Abia din etapa a șaptea putem discuta despre potențialul real pe care-l are fiecare echipă în acest sezon de campionat. Sâmbătă întâlnim una dintre cele mai bune echipe din campionat. Târgoviștenii au avut constanță în sezonul trecut. Chindia este o echipă care are o omogenitate de invidiat, o grupare cu multe individualități. Aici i-aș numi pe Cherchez, Florea, Liviu Mihai, Vătavu, jucători cu mare experiență în spate. Nu întâmplător târgoviștenii sunt pe locul pe care sunt în clasament. Din punctul meu de vedere, partida este un derby al rundei. De asemenea, să nu uităm că, în sezonul trecut, FC Argeș a fost considerată o echipă revelație. Am învins atunci la Târgoviște cu 4-2, victoria nefiind întâmplătoare, pentru că am făcut un joc foarte bun. Din acest punct de vedere avem un atuu în fața lor. Dar acum este alt campionat, dar nu înseamnă că nu ne dorim să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv de la Târgoviște. Campionatul este lung, nu putem spune că sunt meciuri decisive, confruntările decisive vor fi în ultimele etape. Trebuie să treacă mult timp până atunci”, a spus Săndoi în conferința de presă premergătoare jocului.

„Suntem puțin dezavantajați la capitolul omogenitate”

Antrenorul echipei piteștene spune că un punct slab al elevilor săi față de Chindia ar fi omogenitatea. „În campionatul trecut am avut probleme pe faza defensivă. Acum avem câțiva jucători noi, dar timpul a fost scurt pentru omogenizare. Încercăm să-i integrăm cât mai bine pe cei care au sosit în această vară. Dar niște relații de joc nu se pot stabili peste noapte. Din punctul ăsta de vedere, suntem puțin dezavantajați. La capitolul omogenitate, târgoviștenii stau mult mai bine decât noi. Dar eu am încredere în jucătorii care au venit în acest an. Chiar dacă sunt tineri, au demonstrat că ne putem baza pe ei pentru că au dat dovadă de maturitate în joc. Nu cred că s-a cunoscut diferența de vârstă dintre ei și ceilalți. Băieții noștri se pregătesc ireproșabil, dau totul pe teren, dar este nevoie de nevoie de timp pentru omogenitate. Sunt convins că vom regla într-un timp relativ scurt toate aspectele care țin de echipă”, a mai declarat Emil Săndoi, citat de site-ul echipei FC Argeș.

Buhăescu și Oancea, optimiști că pot învinge Chindia

Atacantul Vasile Buhăescu și fundașul Dorinel Oancea sunt conștienți de dificultatea meciului cu Chindia, însă nu se tem de faptul că târgoviștenii ocupă primul loc în clasament.

Buhăescu speră ca FC Argeș să repete evoluția din returul sezonului trecut, când alb-violeții s-au impus cu 4-2 chiar pe terenul Chindiei. „Ne aflăm în fața unui meci important, iar cuvântul de ordine este doar victoria. Ne dorim foarte mult să câștigăm. Va fi un derby prin prisma locului ocupat în clasament de ambele formații. În sezonul trecut i-am învins, sperăm să se întâmple și sâmbătă. Mi-aș dori să dau gol, dar prioritatea mea este victoria”, a spus atacantul alb-violet.

„Întâlnim o echipă bună, omogenă, dar sper să-i putem surprinde și să-i învingem. Mergem la Târgoviște cu mare încredere și sper să ne întoarcem cu toate punctele puse în joc”, a spus și Oancea.

Marius ANGHEL 24 Aug. 2018, 14:14 Campionat
Pe aceeași temă