Farul, umilit din nou la Brăila. Explicațiile lui Ilie Stan și ce crede despre șansele la promovare

Marius ANGHEL 11 Apr. 2016, 14:28 Campionat
Farul, umilit din nou la Brăila.** Explicațiile lui Ilie Stan și ce crede despre șansele la promovare

Seria de invincibilitatea a Farului sub conducerea lui Ilie Stan s-a încheiat într-un moment în care echipa avea nevoie mai mult ca niciodată de victorie, un succes în prima etapă a play-off-ului putând să-i aducă la trei puncte în spatele liderului Rapid. Cele patru victorii consecutive al constănțenilor au fost date uitării însă sâmbătă, atunci când au fost din nou umiliți la Brăila, cu același rezultat, 4-0, pe care îl încasau și în urmă cu o lună și jumătate. „Marinarii” au fost din nou readuși cu picioarele pe pâmânt, au ajuns pe locul 5 în play-off și își pun iar semne de întrebare dacă pot sau nu promova.

Roșu (26, 56 – din penalty), Pușcașu (52) și Dima (79) au fost marcatorii Brăilei în meciul în care Farul a fost din nou umilit de echipa lui Alin Pânzaru, cu toate că nici gazdele nu se așteptau la un astfel de parcurs după ce constănțenii amenințaseră că vor să-și ia revanșa.

„Cât timp au stat bine în teren în prima repriză și au respectat ce le-am spus, nu au fost probleme. Când și-au dorit să revină însă în joc, n-au putut. Am fost conduși, deși am avut o evoluție foarte bună în prima parte. După pauză, a fost însă altceva. Mi-am dat seama că jucătorii vor, dar nu pot. Am tras un semnal de alarmă după meciul cu Gloria Buzău. Nu am fost nervos degeaba după acea partidă. Am simțit această situație în repriza a doua a meciului cu Gloria, dar și la Balotești. La Brăila, în prima repriză am jucat foarte bine, grupat, departe de poartă. Cum am luat gol însă, nu am putut reveni. Nu poți face performanță dacă nu ai continuitate în joc. Trebuie să fii pregătit bine și să ai o mentalitate de învingător. Sunt momente în fotbal când trebuie să apelezi la resurse, dar, dacă nu le ai, la ce să apelezi? Nu vreau să acuz pe nimeni și nu mă interesează așa ceva. Eu am venit la Farul ca să fac ceva, să schimb ceva. Jucătorii și-au dorit, dar nu au putut. Li s-au promis prime, dar nu au putut”, sună explicația lui Ilie Stan după meciul de la Brăila.

Cu un succes la Brăila, Farul și-ar fi mărit considerabil șansele la promovare având în vedere că primele două clasate s-au împierdicat în prima etapă a play-off-ului, Rapid a pierdut acasă cu SC Bacău, iar Dunărea Călărași a remizat tot pe teren propriu cu FC Clinceni. În schimb, Dacia Unirea a profitat din plin și a urcat pe locul 2, cu 24 de puncte, la egalitate cu Dunărea și cu un punct mai puțin față de Rapid.

Cu toate acestea, Ilie Stan încă își face calcule pentru promovare. „Eu cred în continuare în promovare, până la ultimul joc. Încercăm să facem tot posibilul, chiar dacă timpul e scurt. Am văzut cu Buzăul că echipa a avut unele probleme și sunt meciuri în care trebuie să revii. Cum revii? Fotbalul presupune mult mai multe lucruri, înseamnă pregătire, organizare, forță, viteză, potență fizică și sacrificiu, care e cel mai important. Am spus că avem nevoie de continuitate și ce înseamnă să ne batem cu echipele din play-off. Chiar dacă e greu, speranțe sunt în continuare”, a mai spus Ilie Stan pentru Ziua de Constanța.

În meciul cu Dacia Unirea Brăila, Ilie Stan a mizat pe jucătorii: Negrilă – Băjan, Fl. Pătrașcu (cpt.), D. Bratu, Zugravu – V. Munteanu, Ad. Ionescu, Vezan (Al. Ioniță ”58), C. Neagu (Tigoianu ”46) – S. Chițu (L. Manole ”80), Pătulea. Rezerve neutilizate: A. Dinu – Fl. Popa, Vlăescu, Milea.

Foto: Alexandru RAITA

Marius ANGHEL 11 Apr. 2016, 14:28 Campionat
Pe aceeași temă